reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Dziewczyny, czy myślałyście o takiej rzeczy, jak laktator? Mnie interesuje tylko elektryczny, macie coś konkretnego na oku? Czy uważacie to za zbędne?

Na poczatku tez sie zastanawialam nad jego zakupem. Teraz jako mama 3- miesiecznej coreczki bardzo sie ciesze ze mam Medela Swing. Na poczatku pomogl przy rozkreceniu laktacji i do tej pory go stosuje, aby ja utrzymac. Musze dokarmiac mm ale jeszcze troche i moze dalej bedzie juz tylko kp

reklama
Kochanie powiedzcie mi czy tabletki do ssania tymianek i podbiał są bezpieczne w ciąży? Lekarka z przychodni mi przepisała na krtan ale do tej pory ich nie wzięłam. Dopiero teraz bo żadne sposoby domowe nie przynoszą ulgi... Na ulotce wyraźnie napisane nie stosować w ciąży ale jedno zdanie wyżej, skonsultować z lekarzem. W aptece zdania farmaceutek podzielone. Jedna mówiła żebym nie brala, a drugą żebym wzięła bo infekcja tez nie zdrowa dla rozwijającej się ciazy. Glupieje już jestem bezradna :(
Ja bym posłuchała lekarza. Tez miewam takie obawy ale z drugiej str ostatnio martwilam sie o przepisany antybiotyk.. Dziewczyny tu poradzily wziac bo od tak lekarz ich nie przepisal.. Poszlam do apteki i rozmawiałam z farmaceuta i powiedział mi to samo. Lekarze niechetnie daja ciezarnym leki które maja ten magiczny wpis nie wolno stosowac w ciazy.. A wszystko dlatego ze na ciezarnych lekow sie nie testuje więc nikt nie wie jak zareaguje ale czesto jest tak ze koniecznosc podania przewyższa ryzyko.
To tak samo jak mi ostatnio zamieszala inna farmaceutka z manti na zgage.. Ale nie bierzemy tego w hurtowych ilosciach tylko scisle wg zalecen lekarza. A tez w tym cos jest ze chora mama i zle czujaca sie mama tez nie dobrze wplywa na rozwiajace sie dziecko.

Ja bym posłuchała lekarza. Tez miewam takie obawy ale z drugiej str ostatnio martwilam sie o przepisany antybiotyk.. Dziewczyny tu poradzily wziac bo od tak lekarz ich nie przepisal.. Poszlam do apteki i rozmawiałam z farmaceuta i powiedział mi to samo. Lekarze niechetnie daja ciezarnym leki które maja ten magiczny wpis nie wolno stosowac w ciazy.. A wszystko dlatego ze na ciezarnych lekow sie nie testuje więc nikt nie wie jak zareaguje ale czesto jest tak ze koniecznosc podania przewyższa ryzyko.
To tak samo jak mi ostatnio zamieszala inna farmaceutka z manti na zgage.. Ale nie bierzemy tego w hurtowych ilosciach tylko scisle wg zalecen lekarza. A tez w tym cos jest ze chora mama i zle czujaca sie mama tez nie dobrze wplywa na rozwiajace sie dziecko.
Dziękuję kochana będę w takim razie brać bo już mi nic nie pomaga... szkoda słów takie dziadostwo jedne :(

Pren.alen jest do ssania na gardlo i mozna go brac w ciąży. Ja bym zaczela od tego.
Ja też to brałam, i chociaż tam w składzie prawie nic nie ma to razem z tym syropem z serii poradził sobie z moim przeziębieniem.

Dziewczyny ja już przeterminowana, a Zośka nie myśli wychodzić! Idę zaraz spacerować i schody zaliczyć, wieczorem sprzątanie i może coś tam jeszcze na S znajdę na wywołania :D Ileż można chodzic z tym brzuchem?!

Ja też to brałam, i chociaż tam w składzie prawie nic nie ma to razem z tym syropem z serii poradził sobie z moim przeziębieniem.

Dziewczyny ja już przeterminowana, a Zośka nie myśli wychodzić! Idę zaraz spacerować i schody zaliczyć, wieczorem sprzątanie i może coś tam jeszcze na S znajdę na wywołania :D Ileż można chodzic z tym brzuchem?!
Ile po terminie jestes ? [emoji6]

Seksik z mężem, niech tarmosi sutki!
na razie nie działa ale może trzeba systematyczniej działać :D:-D
Ile po terminie jestes ? [emoji6]
na czwartek z USG prenatalnego, na sobotę miałam z OM, jeszcze myślę o terminie z ovu - to by był dopiero 7/8 marca, więc nie panikuje, ale już jestem zmeczona...
W środę jadę do szpitala, niech sprawdza czy wszystko ok

Oby się rozkręciło szybko [emoji6]
Zosia piękne imię [emoji7][emoji7][emoji7]

Ja wogole byłam zdziwiona jak lekarz przepisał mi gaviscon na ten bolący żałądek co wtedy miałam. 6lat temu pamiętam jak farmaceutka mi tłumaczyła że pod żadnym pozorem kobieta w ciąży nie może tego brac, a kupywalam dla męża wtedy.

reklama
Do góry