reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja miałam z Aventu ręczny (dalej gdzieś tam mam) ale rece tak bolały jak nie wiem. Teraz bym chciała elektryczny. Najlepszy chyba z medeli jest ale też chyba najdroższy. Zastanawiam się nad tym z canapola elektrycznym bo też słyszałam dobre opinie. Ale to po porodzie zobaczymy, może cud się stanie i będzie mleko lecieć strumieniami a młode pięknie jadło [emoji6]

U mnie z wizytami jest tak że najpierw podgladowa na fotelu a potem umawia jakby coś na USG. Nie powiem bo w tej ciąży już u niego miałam kilka więc może coś się zmienilo [emoji848]. Sześć lat temu robił z 5 USG na ciążę chyba że coś się działo to więcej.

reklama
Ja miałam z Aventu ręczny (dalej gdzieś tam mam) ale rece tak bolały jak nie wiem. Teraz bym chciała elektryczny. Najlepszy chyba z medeli jest ale też chyba najdroższy. Zastanawiam się nad tym z canapola elektrycznym bo też słyszałam dobre opinie. Ale to po porodzie zobaczymy, może cud się stanie i będzie mleko lecieć strumieniami a młode pięknie jadło [emoji6]

U mnie z wizytami jest tak że najpierw podgladowa na fotelu a potem umawia jakby coś na USG. Nie powiem bo w tej ciąży już u niego miałam kilka więc może coś się zmienilo [emoji848]. Sześć lat temu robił z 5 USG na ciążę chyba że coś się działo to więcej.
Ann ja mam medela swing.
Jak Aleksa karmilam mieszanie przez 15 miesięcy bo nie udało się rozkręcić laktacji.
Tak Medela przy Mai poradziła sobie świetnie. Bo ona była wczesniak bez odruchu ssania. Najpierw karmilam ja z butelki moim, a po 4 tyg już wyłącznie kp. Także mega polecam Medela Swing. Maja to taki cycoholik w tym momencie że mamy problem z rozszerzeniem diety a ona już przecież skończone 7 miesięcy ma[emoji55]

Dziewczyny, czy myślałyście o takiej rzeczy, jak laktator? Mnie interesuje tylko elektryczny, macie coś konkretnego na oku? Czy uważacie to za zbędne?
Ja kupilam w razie czego żeby później nie latac i nie szukac. Tylko moj jest z aliexpress i nie mam za bardzo opinii bo nie uzywalam i nie znam nikogo kto by uzywal. Elektryczny na 2 cycki od razu.

Ann ja mam medela swing.
Jak Aleksa karmilam mieszanie przez 15 miesięcy bo nie udało się rozkręcić laktacji.
Tak Medela przy Mai poradziła sobie świetnie. Bo ona była wczesniak bez odruchu ssania. Najpierw karmilam ja z butelki moim, a po 4 tyg już wyłącznie kp. Także mega polecam Medela Swing. Maja to taki cycoholik w tym momencie że mamy problem z rozszerzeniem diety a ona już przecież skończone 7 miesięcy ma[emoji55]

Ja też chce wlasnie Medele Swing ale mysle nad używana. Połowa kasy mniej.

Ja mam właśnie kupiona od mojej dobrej koleżanki :) dokupilam tylko nowa butelkę która kosztuje kilkanaście złoty na allegro, re filtry miałam wymienione plus jeszcze nowe w opakowaniu. Miałam nowy, nieuzyty smoczek calma. Ale z niego Maja nie chciała jest. Nie miała tyle siły.

Ja kupilam w razie czego żeby później nie latac i nie szukac. Tylko moj jest z aliexpress i nie mam za bardzo opinii bo nie uzywalam i nie znam nikogo kto by uzywal. Elektryczny na 2 cycki od razu.
Malina a masz linka do tej aukcji? Ile dałaś?

KatiNails też młodego karmiłam mieszanie i laktatorem starałam się pobudzić jeszcze piersi ale jak sobie przypomnę ile to trzeba się namachać ręcznie [emoji23] ale moja koleżanka miała też Aventu i była zadowolona tyle że ona nie miała problemu z karmieniem i ściągała tylko tyle jak jechała na uczelnię by mała miała jej mleko.
Poszukam też używki medeli, może coś się znajdzie [emoji6]

Poszukam też używki medeli, może coś się znajdzie
emoji6.png
Na allegro widziałam używane za 350 zł nawet i to swing, czyli ten lepszy.

Ja właśnie chcę używany, butelkę sobie dokupię, lejki też osobno można kupić, więc nie widzę problemu.

To dobrze mieć nowe. No ale zestaw gumek to grosze i nie wymienia się często. Butelka lubi się rysować dlatego lepiej nowa. A lejki i cała reszta porządnie wygotowac.
Na allegro widziałam używane za 350 zł nawet i to swing, czyli ten lepszy.

Ja właśnie chcę używany, butelkę sobie dokupię, lejki też osobno można kupić, więc nie widzę problemu.
Ja dzisiaj dostałam pierwszą miesiączkę po porodzie. Ale Franca się nie zapowiedziała
Zawsze dzień przed już czułam, a tu nic.
Całe szczęście nie ma tragedii :D
Minęło 7 miesięcy i 3 dni od porodu więc i tak długo okresu nie miałam :D
Teraz zobaczymy czy będą w miarę regularne, a przy kp lubi być różnie. Wizyta u ginekologa i za kilka miesięcy pewnie znów wrócę do grona brzuchatek [emoji33][emoji23]
IMG_20190303_090310.jpeg

Malina a masz linka do tej aukcji? Ile dałaś?

KatiNails też młodego karmiłam mieszanie i laktatorem starałam się pobudzić jeszcze piersi ale jak sobie przypomnę ile to trzeba się namachać ręcznie [emoji23] ale moja koleżanka miała też Aventu i była zadowolona tyle że ona nie miała problemu z karmieniem i ściągała tylko tyle jak jechała na uczelnię by mała miała jej mleko.
Poszukam też używki medeli, może coś się znajdzie [emoji6]
Link do: Online Shop Real Bubee Single/Double Electric Breast Pump With Milk Bottle Infant USB BPA free Powerful Breast Pumps Baby Breast Feeding | Aliexpress Mobile

Dalam za niego 83zl? Jakos tak.

reklama
Ja mam właśnie kupiona od mojej dobrej koleżanki :) dokupilam tylko nowa butelkę która kosztuje kilkanaście złoty na allegro, re filtry miałam wymienione plus jeszcze nowe w opakowaniu. Miałam nowy, nieuzyty smoczek calma. Ale z niego Maja nie chciała jest. Nie miała tyle siły.
Też mam używana Medele! Kupiona okazyjnie, jeszcze na gwarancji (19.11.18 zakup w sklepie, ja ją odkupilam w styczniu/lutym). I tak jak @KatiNails pisze - część akcesoriów można wygotować, część można wymienić na nowe. Ja kupiłam cały wymienny zestaw w sklepie Malter: smoczki, butelkę, lejek, wężyk i te gumki. Wychodzę z założenia, że jak się nie przyda to odsprzedam, albo zostawię dla dziecka nr 2. Ten sprzęt nie tanieje. Wiem, że mamaginekolog odradza używane laktatory, ale dopóki nie zostanie zalany silniczek, to raczej nie ma szansy żeby tam byly jakieś bakterie/wirusy

Do góry