reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Hejo Ann :) ja tak w sumie was tu bardziej podczytuję niż się udzielam bo mimo że jestem na zwolnieniu od listopada to ciągle coś na tapecie [emoji14]
Leci mi 31tc, głównie leżę bo jakiś czas temu już miałam rozejście spojenia na 6mm i ta moja nieszczęsna przepuklina cały czas daje w kość. A poza tym spoko :) Z wyprawki zostało zamówić łóżeczko i pieluchy tetrowe i flanelowe i chyba tyle :D

Tak jak Malinka już mam chęć być kilka tygodni dalej i się rozpakować [emoji14] 5 marca ostatnie prenatalne, na razie ułożenie miednicowe więc mam nadzieję że się przekręci bo nie chce cesarki :D

Paulina bo dziecka się do fotelika w kurtce zimowej nie wsadza [emoji85] ma być max w sweterku i to nie śliskim bo inaczej może się wysmyknąć z pasów. My zdecydowaliśmy się na Cybex Cloud Z i-size z bazą (baza pasuje potem na kolejne foteliki). Mi zależało żeby fotelik rozkładał się na płasko bo będę dużo jeździć z maluchem do nowego mieszkania i chcę żeby miał bezpiecznie dla kręgosłupa a gondoli od wózka mi się nie będzie chciało targać [emoji14]

reklama
Dziewczyny, a na jakie foteliki się zdecydowałyście ? Ja oglądałam bodajże maxi Cosi Citi, ale nie wiem czy to jest ok czy słaby :/ wiem tylko tyle żeby nie kupować tych z zestawów a tak to czarna magia i chciałabym żeby był w miarę pojemny bo szwagierka miała be safe i pamiętam, że mały miał 5 msc i w kurtce zimowej ledwo go tam wpychała i jak miał z 7 msc musiała kupić mu już taki siedzący
patrz tutaj kochana
Link do: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa :: fotelik.info

ja mam maxi cosi cabriofix niby ocena 5 ale to sa testy z 2007 roku w przypadku mojego fotelika.

Dziewczyny, ale foteliki też mają termin przydatności bodajże 5 lat. Później już używać się nie powinno. Mallina wieczorem wysle
w jakim sensie przydatnosc 5 lat?
to ze testy np sa z 2007r jak moj nie oznacza ze nowy fotelik jest do wyrzucenia :p
uzytkowanie 1 fotelika od nowosci do max 5 lat i nie powinno sie go sprzedawac nikomu jako uzywanego bo juz moze nie spelniac swojej roli.

Powiedzcie mi kochane czy apap jest bezpieczny w 1 trymestrze ciąży? Gorączka zamiast spadać rośnie już mam 38... pomóżcie:(

Można Apap albo czysty paracetamol ( jest tańszy niż Apap a to to samo). Spróbuj jeszcze soku z malin bo działa potliwie. Nie wiem czy polopirynę można, tuby się musiała @Daga wypowiedzieć

reklama
Powiedzcie mi kochane czy apap jest bezpieczny w 1 trymestrze ciąży? Gorączka zamiast spadać rośnie już mam 38... pomóżcie:(
tak to jedyne czym mozesz sie ratowac przeciwbolowo i przeciwgoraczkowo.

polopiryny nie wolno.. substancja czynna jest kwas acetylosalicylowy.

Do góry