reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Hejo Ann :) ja tak w sumie was tu bardziej podczytuję niż się udzielam bo mimo że jestem na zwolnieniu od listopada to ciągle coś na tapecie [emoji14]
Leci mi 31tc, głównie leżę bo jakiś czas temu już miałam rozejście spojenia na 6mm i ta moja nieszczęsna przepuklina cały czas daje w kość. A poza tym spoko :) Z wyprawki zostało zamówić łóżeczko i pieluchy tetrowe i flanelowe i chyba tyle :D

Tak jak Malinka już mam chęć być kilka tygodni dalej i się rozpakować [emoji14] 5 marca ostatnie prenatalne, na razie ułożenie miednicowe więc mam nadzieję że się przekręci bo nie chce cesarki :D

Paulina bo dziecka się do fotelika w kurtce zimowej nie wsadza [emoji85] ma być max w sweterku i to nie śliskim bo inaczej może się wysmyknąć z pasów. My zdecydowaliśmy się na Cybex Cloud Z i-size z bazą (baza pasuje potem na kolejne foteliki). Mi zależało żeby fotelik rozkładał się na płasko bo będę dużo jeździć z maluchem do nowego mieszkania i chcę żeby miał bezpiecznie dla kręgosłupa a gondoli od wózka mi się nie będzie chciało targać [emoji14]

reklama
Dziewczyny, a na jakie foteliki się zdecydowałyście ? Ja oglądałam bodajże maxi Cosi Citi, ale nie wiem czy to jest ok czy słaby :/ wiem tylko tyle żeby nie kupować tych z zestawów a tak to czarna magia i chciałabym żeby był w miarę pojemny bo szwagierka miała be safe i pamiętam, że mały miał 5 msc i w kurtce zimowej ledwo go tam wpychała i jak miał z 7 msc musiała kupić mu już taki siedzący
patrz tutaj kochana
Link do: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa :: fotelik.info

ja mam maxi cosi cabriofix niby ocena 5 ale to sa testy z 2007 roku w przypadku mojego fotelika.

Dziewczyny, ale foteliki też mają termin przydatności bodajże 5 lat. Później już używać się nie powinno. Mallina wieczorem wysle
w jakim sensie przydatnosc 5 lat?
to ze testy np sa z 2007r jak moj nie oznacza ze nowy fotelik jest do wyrzucenia :p
uzytkowanie 1 fotelika od nowosci do max 5 lat i nie powinno sie go sprzedawac nikomu jako uzywanego bo juz moze nie spelniac swojej roli.

Powiedzcie mi kochane czy apap jest bezpieczny w 1 trymestrze ciąży? Gorączka zamiast spadać rośnie już mam 38... pomóżcie:(

Można Apap albo czysty paracetamol ( jest tańszy niż Apap a to to samo). Spróbuj jeszcze soku z malin bo działa potliwie. Nie wiem czy polopirynę można, tuby się musiała @Daga wypowiedzieć

reklama
Powiedzcie mi kochane czy apap jest bezpieczny w 1 trymestrze ciąży? Gorączka zamiast spadać rośnie już mam 38... pomóżcie:(
tak to jedyne czym mozesz sie ratowac przeciwbolowo i przeciwgoraczkowo.

polopiryny nie wolno.. substancja czynna jest kwas acetylosalicylowy.

Do góry