reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Najgorsze to czekanie, bo chciałoby się cokolwiek kupic dla bobasa a tu czekanie. Ale macie racje, po 18tc juz raczej nie powinno ani nic urosnąć wiecej ani odpaść wiec gdy poznamy to wiem, że raczej nic się nie zmieni. Oczywiście warunkiem jest pewność lekarza co do płci.
Ja też liczę już na takie konkretne potwierdzenie w tym 20 tyg :) więc zobacz w zasadzie też nie tak szybko :) teraz znalazł tego siusiaka, ale tak mocno naciągane to było [emoji14] a w 20 tc będę wiedziała tak na 100% :) najważniejsze żeby zdrowe było ! :)

reklama
Lekarka przepisala mi wczoraj tymianek z podbialem na krtan. Boję się do brać bo napisane jest na ulotce, żeby nie brać w ciąży. Więc lecze się syropem z miodem, czosnkiem, cebula... inhaluje się rumiankiem i noszę szalik. Pisze do mojego męża na kartce hehe żeby w końcu ten głos oszczędzić. Jeszcze mi zatoki zaatakowalo;( Co sądzicie tego tymianku z podbialem nie brać? Mloda Pani farmaceutka doradzila a starsza żebym brała ile chce tabletek. Zapaliła mi się czerwona lampka i nie biorę jakoś dam radę [emoji25][emoji25][emoji123][emoji173]

Tak, sto mialam tylko raz. Ale za kazdym razem mam powyzej normy. Lekarz mowil, ze wystarczy nie zjesc albo sie nie napic i beda. Ale, ze nie ma sie co martwic. Przyszedł mi glukometr. Rano cukier 91 dzisiaj. A 2 dni temu na badaniach z krwi tez tak. Wiec sie uspokoilam.
Ja odebralan wyniki i zobacz glukometr pokazuje stale 115-116 a ja juz stres ze skoczyly cukry itp a z zyly cukier 105 czyli caly czas trzyma ten sam poziom co od poczatku.. Ani lepiej ani gorzej czyli moja dieta trzyma to na stalym etapie.. Badz tu madry.

Dziewczyny bylam wczoraj z M na randce. Wszystko super. Wróciliśmy do domu.. Kapiel itp zmylam makijaz i myslalam ze rzesa mi wpadla.. Pocieralam az w koncu poszlam do lusterka.. A mi na powiece zrobilo sie cos takiego nie boli mnie to samo w sobie ale bardzo drazni moja gałke..
hordeolo.jpg

Tylko tutaj jest to biale a moje jest całe różowe i bardziej od wewnatrz sie zrobilo ze czuje cały czas jakbym miala cos w oku.

Dziewczyny bylam wczoraj z M na randce. Wszystko super. Wróciliśmy do domu.. Kapiel itp zmylam makijaz i myslalam ze rzesa mi wpadla.. Pocieralam az w koncu poszlam do lusterka.. A mi na powiece zrobilo sie cos takiego nie boli mnie to samo w sobie ale bardzo drazni moja gałke..
Zobacz załącznik 947896
Tylko tutaj jest to biale a moje jest całe różowe i bardziej od wewnatrz sie zrobilo ze czuje cały czas jakbym miala cos w oku.
Miałam identyczne na początku ciąży i...delikatnie to wycisnęłam [emoji16] nie mam pojęcia czy dobrze zrobiłam czy nie, lekko bolało podczas wyciskania ale nic mi się nie stało i już nie wróciło. Też drażniło oko :/ i pojawiło się z dnia na dzień

Miałam identyczne na początku ciąży i...delikatnie to wycisnęłam [emoji16] nie mam pojęcia czy dobrze zrobiłam czy nie, lekko bolało podczas wyciskania ale nic mi się nie stało i już nie wróciło. Też drażniło oko :/ i pojawiło się z dnia na dzień
U mnie nie da sie wycisnac. Niby moze to byc dysfunkcja gruczolow Meiboma ale czy to to jak nie zejdzie to w poniedzialek okulista.. Ledwo zasnelam bo mnie kuło i teraz juz mnie patrzalki bola od mrugania.

U mnie nie da sie wycisnac. Niby moze to byc dysfunkcja gruczolow Meiboma ale czy to to jak nie zejdzie to w poniedzialek okulista.. Ledwo zasnelam bo mnie kuło i teraz juz mnie patrzalki bola od mrugania.
Poczekaj, może musi dojrzeć u Ciebie... z resztą teraz weekend to i tak czekasz do poniedziałku. Będzie dobrze, śmiertelne to raczej nie jest :D A my coraz bliżej końca... [emoji16][emoji16] jestem 2 tygodnie za Tobą [emoji14]

No mam nadzieje ze nie jest smiertelne haha tylko chcialabym doczekac i zobaczyc synka a jak zatre to oko to bede miala zamknięte xD
Coraz blizej jeju jak to leci ten czas..
Ja chciałabym juz być 3 tyg dalej i zaczac robic wszystko co moze mi pomoc przyspieszyć porod..

@Wiktorka88 O ja mam 3 punktowe pasy w maxi cosi cabriofix. Pokaz ten otulacz.

reklama
Żmijka miałam się ciebie pytać Cobi ciebie, jak się czujesz? Dawno się nie odzywałaś [emoji6]

Malina od samego patrzenia już mnie oko boli,współczuję [emoji20] mam nadzieję że szybko zejdzie

Do góry