reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Dziewczyny pisałam na moim sierpniowym wątku, ale może wy też coś podrzucicie jakaś fajna książka o żywieniu w ciąży albo stronka z przepisami ? Tylko takie normalne, a nie jak widzę bataty, pestki nie wiem czego nawet tego na oczy nie widziałam itp ;) na razie mój obiad to była gruszka, cukierki i na końcu kiełbasa taka prosto z lodówki nie wiem kiedy jadłam kiełbasę przed ciążą jadłam normalnie, a w ciąży jakby mnie ktoś podmienił ;p
W ogóle wstyd się przyznać ale jeszcze jak nie planowalam ciąży to zawsze komentowałam laski, że ze snickersem w łapie albo coś, a teraz ja wyglądam tak samo tylko, że czasami trzymam w jednej snickersa, a w drugiej Marsa [emoji14]

reklama
Mi się taki otulacz podoba
IMG_3310.JPG

U nich można zamówić na pasy 5pkt i 3pkt wiec zaś sie na bank skuszę tylko musze sprawdzić jakie my mamy te pasy do tego fotelika [emoji23][emoji23]

Mam swoje wyniki :) co prawda jeszcze nie wiem czy się cieszyć czy nie bo lekarz ze mnie żaden, ale wydaje mi się że całkiem ładnie beta urosła od zeszłego tygodnia, aktualnie mam 1334,94. Trochę martwi mnie progesteron, niby nie poniżej normy, ale trochę za blisko dolnej granicy - 14,23. Chociaż pamiętam, że Malami24 miała chyba podobnie i mówiłyście, że jeszcze się rozkręci i będzie ok, więc tego się trzymam :)

Piękna beta :* gratuluje!

Dziewczynki wszystko jest w porządku. Dzidziuś zdrowy. Niestety płeć nadal pod znakiem zapytania bo przeszkadzała nam pępowina. Ale wydawało mi sie ze nie wystawał tam żaden siurek tak nawiasem mówiąc ;)

Następna wizyta za 4 tygodnie.
Najważniejsze, że zdrowe i ładnie rośnie, ale jakby się okazała córa to na pewno byś się nie pogniewala[emoji4] gratuluję!

Martoosia to może faktycznie dziewczynka bobone raczej takie wstydnisie są [emoji6] ja w pierwszej ciąży dopiero dowiedziałam się płci dopiero w 27tc ;) za to syn już w 20tc jajkami świecił że nawet my takie laiki z USG widzieliśmy że to to hehe

Martoosia to może faktycznie dziewczynka bobone raczej takie wstydnisie są [emoji6] ja w pierwszej ciąży dopiero dowiedziałam się płci dopiero w 27tc ;) za to syn już w 20tc jajkami świecił że nawet my takie laiki z USG widzieliśmy że to to hehe
U mnie dzieciaki szybko się pokazywały. Pierwszy syn w 13tc, drugi syn w 14tc, a córka w 16tc(tu poprzednie było w 11tc).

Marta dobrze, że zdrowe. Jeszcze musisz poczekać, ale przynajmniej za 4 tyg już będzie pewność, o ile się rozkraczy bobas [emoji6]

Najgorsze to czekanie, bo chciałoby się cokolwiek kupic dla bobasa a tu czekanie. Ale macie racje, po 18tc juz raczej nie powinno ani nic urosnąć wiecej ani odpaść wiec gdy poznamy to wiem, że raczej nic się nie zmieni. Oczywiście warunkiem jest pewność lekarza co do płci.

reklama
Mam swoje wyniki :) co prawda jeszcze nie wiem czy się cieszyć czy nie bo lekarz ze mnie żaden, ale wydaje mi się że całkiem ładnie beta urosła od zeszłego tygodnia, aktualnie mam 1334,94. Trochę martwi mnie progesteron, niby nie poniżej normy, ale trochę za blisko dolnej granicy - 14,23. Chociaż pamiętam, że Malami24 miała chyba podobnie i mówiłyście, że jeszcze się rozkręci i będzie ok, więc tego się trzymam :)

Właśnie doczytałam na wyniku, że norma dla I trymestru jest od 2,8, więc już niczym się nie przejmuję tylko grzecznie czekam na usg 13 marca :)
Super ! :)

Do góry