reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Oglądałam dziś identyczny przewijak na allegro i się zastanawiam czy na niego kladzie się dziecko czy na przewijak jest jakaś mata żeby nie było zimno w pupę ;)
Ja mam przescieradełko z gumką na przewijak (na allegro kupilam, koszt poniżej 15zl)

A co do monitora oddechu to też nie zakladalam zakupu. Jednak po urodzeniu coś mi się stało z głową i całą noc najchętniej obserwowałabym dziecko, czy nic mu nie jest, czy oddycha. Mąż jak to zobaczył, to kupił na olx babysense, nie wyobrażam sobie spac spokojnie bez tego. Uważam,że poza aspektem wczesniaka czy problemow z oddychaniem, wszystko zależy od psychiki mamy.(zdaję sobie sprawę z tego,że nie wszystkie młode mamy są takie przewrażliwione jak ja ;) )

reklama
Taki właśnie mam, jak widzisz ramiona są ladne, szerokie, ale w środku mało miejsca, chociaż też nie tak, że tylko dla chudzinek, ja przy 167 ważyłam przed ciążą 63, więc też niemało, nie pamiętam wagi jak ja kupiłam, ale było tak na styk, po ciąży pewnie będzie ok, przypuszczam, ze premium jest większa Link do: Fasolka Premium | Motherhood ale dość droga jest.

Nie trzeba mi wiekszego grzmota. Tak zeby dziecko polozyc przy cycu to starczy. Przewijak tez mam taki sam ! ;)

Wedlug mnie monitor oddechu rzecz zbedna. Mam kosz mojżesza i super się sprawdza.
Mama1990 u na roznica 2.4 lata i jest nielatwo. Ja dużo tłumaczylam, że mama ma dzidziusia w brzuszku, ogladalysmy ksiażeczki o ciaży o narodzinach rodzeństwa, mowilam że bedzie stsrsza siostrą i będzie mi pomagać. Bliżej porodu mówiłam, że mama pójdzue do szpitala urodzic Jasia. Sam proces przebiegl super, nie bywa zazdrosna, pomaga. Trudnoej ze spacerami bo ucieka, ale i to da sie wypracować. No i bardzo chce brać na rece, ale poza tym dużo pomaga i wszystkim opowiada o braciszku.
Liczba ja mam otulacz i na moj fotelik nie pasuje. Moge odsprzedac

Ja wlasnie też chciałam z motherhooda ten otulacz. A czemu nie pasuje ? Pieciopunktowe pasy ? Wstaw foto moze ktos skorzysta z zakupu ;)

Promocja w pepko. Spodenki za 2,50 reszta po 6.
IMG_20190301_153328-1664x1248.jpg
IMG_20190301_153456-1664x1248.jpg

Ann najpierw chlopa musialabym zmienić bo mój nie chce
Spoko mój nie chciał w ogóle a po poronieniu to już w ogóle temat rzeka, więc muszę się nacieszyć tą ciąża bo drugiej raczej nie będzie ;) teraz cieszy się na pojawienie misia nie powiem, że nie, ale wiem też, że raczej nie będzie chciał więcej dzieci chyba, że jakiś nagle instynkt mu się włączy jak małego zobaczy :) ale zobaczy też tą drugą stronę macierzyństwa więc wydaje mi się, że nie mam na co liczyć [emoji14]

reklama
Do góry