reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

przy l4 ma znaczenie ilosc dni na jakie wystawione zostalo zwolnienie.. jak mam 30 dni dostaje mniej jak 31 to juz wiecej a nieraz trafiam na 33 dni.
poandto ja i tak trace 300zl na l4 :( nie dostalam nigdy takiej pensji jak gdy pracowalam.
ale u ciebie kwota 30zl nawet jest dziwnie niska jakby mmialo to zalezec od dni.. nie mam pojecia dlaczego tak wyszlo.
Napisałam do przełożonej to mi odpisała że w związku z przeliczeniem L4 cokolwiek to znaczy nie będę wnikać o te 30 zł :)

reklama
Mam turystyczne łóżeczko po pierwszym synu - nie do zdarcia! Jak idealne! Myśle ze to super zakup. Może i nie wyglada jak z katalogu czy pięknych kont z instagrama ale praktyczność + 100 [emoji169]

Zobacz załącznik 947696
Taki chciałam. Ale ja jestem duuza wiec nie wiem czy bedzie dobry jesli sa waskie
Taki właśnie mam, jak widzisz ramiona są ladne, szerokie, ale w środku mało miejsca, chociaż też nie tak, że tylko dla chudzinek, ja przy 167 ważyłam przed ciążą 63, więc też niemało, nie pamiętam wagi jak ja kupiłam, ale było tak na styk, po ciąży pewnie będzie ok, przypuszczam, ze premium jest większa Link do: Fasolka Premium | Motherhood ale dość droga jest.

Załączniki

• IMG_20190301_131249.jpg
    IMG_20190301_131249.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 42
przy l4 ma znaczenie ilosc dni na jakie wystawione zostalo zwolnienie.. jak mam 30 dni dostaje mniej jak 31 to juz wiecej a nieraz trafiam na 33 dni.
poandto ja i tak trace 300zl na l4 :( nie dostalam nigdy takiej pensji jak gdy pracowalam.
ale u ciebie kwota 30zl nawet jest dziwnie niska jakby mmialo to zalezec od dni.. nie mam pojecia dlaczego tak wyszlo.
Ja też dzisiaj dostałam mniej, nie mam pojęcia jak szefowa to liczy.

Wedlug mnie monitor oddechu rzecz zbedna. Mam kosz mojżesza i super się sprawdza.
Mama1990 u na roznica 2.4 lata i jest nielatwo. Ja dużo tłumaczylam, że mama ma dzidziusia w brzuszku, ogladalysmy ksiażeczki o ciaży o narodzinach rodzeństwa, mowilam że bedzie stsrsza siostrą i będzie mi pomagać. Bliżej porodu mówiłam, że mama pójdzue do szpitala urodzic Jasia. Sam proces przebiegl super, nie bywa zazdrosna, pomaga. Trudnoej ze spacerami bo ucieka, ale i to da sie wypracować. No i bardzo chce brać na rece, ale poza tym dużo pomaga i wszystkim opowiada o braciszku.
Liczba ja mam otulacz i na moj fotelik nie pasuje. Moge odsprzedac

Ja też dzisiaj dostałam mniej, nie mam pojęcia jak szefowa to liczy.
Niestety to przeciętne miesięczne wynagrodzenie z ostatnich 12 miesięcy, więc jak miałyście jakieś podwyżki to poprzednia pensja obniża świadczenie i jest tak jak @Maliina pisze - wysokość zależy od liczby dni w miesiącu, luty więc zawsze najchudszy :no: najlepsza była moja wypłata w miesiącu, gdzie jeszcze kilka dni przepracowałam, tak to co miesiąc inaczej, wydaje mi się że coś tam jeszcze mi obcięli, ale to chyba dodatek

Dzien dobry bsrdzo !
My dziś 2 tyg. Kluska rośnie, ostatnio przybral w 4 dni tyle co powinien w 7.
Wczoraj byla doradczyni chustowa. Kupilam chuste i zaczynamy przygode od przyszlego tyg. Polecam ! Troche trudne ale idzie ogarnąc.
Liczba codziennie wchodzę patrzeć co u Ciebie i czekam z niecierpliwością !
Mallina wy to rośniecie !
Martoosia trzymam kciuki za ciebie
I w tajemnicy powiem że też bym chciala 3 :p
To do dzieła [emoji4]
Macie jakies doswiadczenia z rogalami do karmienia ? Albo macie w planie kupic ? Ja właśnie zastanawiam sie nad motherhood, bo pieluchy maja jak dla mnie wspaniale.
Ja miałam taki mały do karmienia. Ale od mamy szyjacej. Za 50zl i mam to też teraz. Planuje używać bo jak dziecko jest małe to nie dosiega do kolan i trzeba trzymać. Mi się sprawił w 100%
A czy któraś z Was stosuje monitor oddechu ? Chciałabym nie ukrywam, koszt niemały bo prawie 400 zł za babysense, ale jeśli miało by to uratować życie malucha, mój mąż jest negatywnie nastawiony do gadżetów, ale on się nie zna więc nie biorę jego zdania pod uwagę [emoji14]
I tak samo chciałabym żeby maluch w dzień był ze mną na dole w kokonie na narożniku i się naczytałam o tej śmierci łóżeczkowej i że buzię może przyłożyć do tego kokona i się udusić mówię mam milion rad, a jak pierwsze dziecko w drodze to człowiek w ogóle nie wiem co i jak [emoji14]
Ja njemplanuje monitora. Z tego co czytalam to dla wczesniakow lub dzieci z problemami oddechowymi sie zaleca. Moja 2 nie miala i do puki nie mam wskazań nie planuje kupować.
Ja bym jeszcze bardzo chciala taki otulacz do fotelika samochodoweho, zeby nie trzeba bylo dziecka rozbierac i cudaczyc tylko rozchylic i mozna jechac
Miałam taki otulacz do fotelika przy drugim dziecku. Jest super, ale na jesien/zimę bo na wiosnę lato to dzieci są cienko ubierane i nigdy nie używałam w tych porach roku.

Taki właśnie mam, jak widzisz ramiona są ladne, szerokie, ale w środku mało miejsca, chociaż też nie tak, że tylko dla chudzinek, ja przy 167 ważyłam przed ciążą 63, więc też niemało, nie pamiętam wagi jak ja kupiłam, ale było tak na styk, po ciąży pewnie będzie ok, przypuszczam, ze premium jest większa Link do: Fasolka Premium | Motherhood ale dość droga jest.
Oglądałam dziś identyczny przewijak na allegro i się zastanawiam czy na niego kladzie się dziecko czy na przewijak jest jakaś mata żeby nie było zimno w pupę ;)

reklama
Do góry