reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
@MalaMi24 nie badałam, ale po twoich wpisach ciągle o tym myślę, także chyba przy okazji zrobię. A do lekarza idę na 11 ale wcześniej wpadnę do rodziców bo od nich mam bliżej, to się trochę zrelaksuje;)

Swoją drogą, przepraszam za swoje wybuchy tutaj, akurat rozstawałam się ostatecznie z facetem i trochę mnie nerwy dopadły. Drań bał się przyznać że na wyjazdach "zakochał się" i zaczął układać osobne życie z kimś innym. Ale przynajmniej nie będzie mi robił problemów z wychowaniem dziecka, ja nie chcę alimentów, on się nie wtrąca do niczego.
Także jeszcze raz przepraszam, emocje wzięły górę i wylałam swoje frustracje tutaj.
Biedna, bardzo wspolczuje ale jesteś silna babka, widać że masz dobre priorytety, dziecko najważniejsze, a jak znam życie to on będzie jeszcze bardzo żałował... Przytulam!
U nas 2,5kg. Nic procz tego bolu nie jest niepokojace i lekarz nie przewiduje wczesniejszego porodu.
Cieszę się, że wszystko u Was ok, to teraz tylko odliczanie do porodu ;)

Ile wizyt dziewczyny! Za wszystkie trzymam mentalnie kciuki, bo fizycznie by mi zabrakło :D oby były same dobre wiadomości i mili lekarze :yes:

Ja mam dopiero o 16:40, ale mała fika w brzuchu to może jajka nie zniosę ;) ciekawa jestem ile waży, ostatnio miała 410g to było 4 tygodnie temu

Hej dziewczynki melduje że wszystko ok [emoji6] dzidzia piękna, prawie 6cm, piękny nosek. Chyba spała, z początku się wystraszyłam że coś się dzieje ale lekarz puścił serduszko i pięknie bije. Przepływy dobre, Nt wyszło lekko podwyższone bo 2,36mm ale razem z innymi wynikami wychodzi dobrze. Ryzyko wg USG też wyszło ok. Za dwa tyg będą wyniki z krwii. Doktor powiedział że z USG maluch zdrowy. No i na 70% będzie dziewczynka [emoji7][emoji7] ale póki co się nie nastawiać [emoji6] zdjęć dostaliśmy tyle z tego jednego USG że przez całą ciążę z synem tyle nie miałam [emoji23]
1551295462435.jpeg
1551295483024.jpeg

Ps przepraszam że tak długo ale ponad godzinę e czekaliśmy na wejście do Gabinetu i potem jeszcze na zakupy pojechaliśmy [emoji6]

@MalaMi24 nie badałam, ale po twoich wpisach ciągle o tym myślę, także chyba przy okazji zrobię. A do lekarza idę na 11 ale wcześniej wpadnę do rodziców bo od nich mam bliżej, to się trochę zrelaksuje;)

Swoją drogą, przepraszam za swoje wybuchy tutaj, akurat rozstawałam się ostatecznie z facetem i trochę mnie nerwy dopadły. Drań bał się przyznać że na wyjazdach "zakochał się" i zaczął układać osobne życie z kimś innym. Ale przynajmniej nie będzie mi robił problemów z wychowaniem dziecka, ja nie chcę alimentów, on się nie wtrąca do niczego.
Także jeszcze raz przepraszam, emocje wzięły górę i wylałam swoje frustracje tutaj.
Kochanie domyślam się że jest Ci teraz bardzo ciężko i bardzo mocno cię przytulam [emoji20] kawał h....... z tego gościa. Kij mu wiadomo gdzie, poradzisz sobie słońce. Teraz masz dla kogo żyć [emoji7]
Moja dobra koleżanka ma podobną sytuację, tyle ona w ciąży bliźniakami jest. Chłopcy lada chwila będą na świecie. Facet też okazał się dupkiem i miał drugie życie,a byli że sobą 2lata[emoji36] do tego ona ma jeszcze trojeczkę z poprzedniego małżeństwa. Jest bardzo trudno ale jest bardzo silna, mama supermenka. Ty tez dasz radę, tym bardziej że masz bliskich na których możesz liczyć [emoji8]

Hej dziewczynki melduje że wszystko ok [emoji6] dzidzia piękna, prawie 6cm, piękny nosek. Chyba spała, z początku się wystraszyłam że coś się dzieje ale lekarz puścił serduszko i pięknie bije. Przepływy dobre, Nt wyszło lekko podwyższone bo 2,36mm ale razem z innymi wynikami wychodzi dobrze. Ryzyko wg USG też wyszło ok. Za dwa tyg będą wyniki z krwii. Doktor powiedział że z USG maluch zdrowy. No i na 70% będzie dziewczynka [emoji7][emoji7] ale póki co się nie nastawiać [emoji6] zdjęć dostaliśmy tyle z tego jednego USG że przez całą ciążę z synem tyle nie miałam [emoji23]
Zobacz załącznik 947066Zobacz załącznik 947067

Ps przepraszam że tak długo ale ponad godzinę e czekaliśmy na wejście do Gabinetu i potem jeszcze na zakupy pojechaliśmy [emoji6]
Ojej jaki śliczny mały człowiek. Jeny ja też dopiero co miałam prenatalne, a tu już 25tyg. Ale to leci. Te zdj z pierwszych prenatalnych są najpiekniejsze, bo jeszcze czlowieczek mieści się w całości. Gratuluję [emoji8] [emoji4][emoji4]

Zobacz załącznik 947066Zobacz załącznik 947067

Super wieści :) gratulacje:)

Ojej jaki śliczny mały człowiek. Jeny ja też dopiero co miałam prenatalne, a tu już 25tyg. Ale to leci. Te zdj z pierwszych prenatalnych są najpiekniejsze, bo jeszcze czlowieczek mieści się w całości. Gratuluję [emoji8] [emoji4][emoji4]
U mnie jeszcze to ostatnie zdjęcie też jest w całości z 16 tyg :) ale lekarz mi mówił, że raczej już się nie mieszczą, a mój gagatek jeszcze cały się pokazał ;)

reklama
U nas 2,5kg. Nic procz tego bolu nie jest niepokojace i lekarz nie przewiduje wczesniejszego porodu.
Koleżanka miała już z dobry miesiąc takie delikatne skurcze i bóle brzucha, 27 grudnia poszła na wizytę i lekarz mówi, że jeszcze z 2 tyg spokojnie wytrzyma, zdążyła wykupić receptę w aptece i jej wody odeszły więc czasami te gagatki rządzą się swoim czasem [emoji14]

Do góry