reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ojej jaki śliczny mały człowiek. Jeny ja też dopiero co miałam prenatalne, a tu już 25tyg. Ale to leci. Te zdj z pierwszych prenatalnych są najpiekniejsze, bo jeszcze czlowieczek mieści się w całości. Gratuluję [emoji8] [emoji4][emoji4]
Ilonka dzięki [emoji8] 3mam kciuki za twoją wizytę Kochana.

reklama
Hej dziewczynki melduje że wszystko ok [emoji6] dzidzia piękna, prawie 6cm, piękny nosek. Chyba spała, z początku się wystraszyłam że coś się dzieje ale lekarz puścił serduszko i pięknie bije. Przepływy dobre, Nt wyszło lekko podwyższone bo 2,36mm ale razem z innymi wynikami wychodzi dobrze. Ryzyko wg USG też wyszło ok. Za dwa tyg będą wyniki z krwii. Doktor powiedział że z USG maluch zdrowy. No i na 70% będzie dziewczynka [emoji7][emoji7] ale póki co się nie nastawiać [emoji6] zdjęć dostaliśmy tyle z tego jednego USG że przez całą ciążę z synem tyle nie miałam [emoji23]
Zobacz załącznik 947066Zobacz załącznik 947067

Ps przepraszam że tak długo ale ponad godzinę e czekaliśmy na wejście do Gabinetu i potem jeszcze na zakupy pojechaliśmy [emoji6]
Gratuluje [emoji7][emoji7]
Ciesze sie razem z toba [emoji8][emoji8]

Hej dziewczynki melduje że wszystko ok [emoji6] dzidzia piękna, prawie 6cm, piękny nosek. Chyba spała, z początku się wystraszyłam że coś się dzieje ale lekarz puścił serduszko i pięknie bije. Przepływy dobre, Nt wyszło lekko podwyższone bo 2,36mm ale razem z innymi wynikami wychodzi dobrze. Ryzyko wg USG też wyszło ok. Za dwa tyg będą wyniki z krwii. Doktor powiedział że z USG maluch zdrowy. No i na 70% będzie dziewczynka [emoji7][emoji7] ale póki co się nie nastawiać [emoji6] zdjęć dostaliśmy tyle z tego jednego USG że przez całą ciążę z synem tyle nie miałam [emoji23]

Ps przepraszam że tak długo ale ponad godzinę e czekaliśmy na wejście do Gabinetu i potem jeszcze na zakupy pojechaliśmy [emoji6]
Ale cudownie! Gratuluję córeczki Ania [emoji4]

Koleżanka miała już z dobry miesiąc takie delikatne skurcze i bóle brzucha, 27 grudnia poszła na wizytę i lekarz mówi, że jeszcze z 2 tyg spokojnie wytrzyma, zdążyła wykupić receptę w aptece i jej wody odeszły więc czasami te gagatki rządzą się swoim czasem [emoji14]

Ktg wykazalo, ze to nie sa skurcze. Szyjka ma 3,5cm zamknieta. Oby do 37 tygodnia i moze sie zaczynac.

@Ann89 super wiesci :) gratuluję tak cudnej i udanej wizyty. Oby byla corenka:) co do nt ja tez mialam podwyzszone a to wszystko przez to ze robione doslosnie pod sam koniec wymaganego czasu.. Ale w sumie nawet ciezko mowic o podwyzszonym.. Do 3 jest prawidlowe.

My dzis zlozylismy komode.. Rece i d u p a mnie bolą na maxa i jak juz ladnie spojenie nie bolalo tak dzis boli..
IMG_20190227_214011.jpg

Juz sie caly strych prania suszy... Jeszcze 4 pralki conajmniej zostaly do wyprania.. Ja tego chyba nie pomieszcze.. Przegielam z iloscia.. A ja myślałam ze jeszcze mam malo.
No i jutro do laboratorium na badania.. Oby szybko poszlo.

Ostatnia edycja:

Cudowna dzidzinka moje gratulacje kochana![emoji8][emoji8][emoji8]

@Ann89 super wiesci :) gratuluję tak cudnej i udanej wizyty. Oby byla corenka:) co do nt ja tez mialam podwyzszone a to wszystko przez to ze robione doslosnie pod sam koniec wymaganego czasu.. Ale w sumie nawet ciezko mowic o podwyzszonym.. Do 3 jest prawidlowe.

My dzis zlozylismy komode.. Rece i d u p a mnie bolą na maxa i jak juz ladnie spojenie nie bolalo tak dzis boli..
Zobacz załącznik 947090
Juz sie caly strych prania suszy... Jeszcze 4 pralki conajmniej zostaly do wyprania.. Ja tego chyba nie pomieszcze.. Przegielam z iloscia.. A ja myślałam ze jeszcze mam malo.
No i jutro do laboratorium na badania.. Oby szybko poszlo.
Ja to planuje komodę Hemnes tą na 3 szuflady, a ty 8 i się zastanawiasz czy się pomieścisz ? [emoji14] to ja może zacznę oglądać coś większego haha

reklama
Buuu siedze i czekam w labo... Od 7.30 dopiero pobierają.

Paula później Ci pokaze jak to u mnie wyglada jest dramat. Musze kupic wklady do komody bo inaczej się nie zamieszczę na pewno.

Do góry