reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Dziewczyny ja już nie mam czasu żeby i do Was zagladac -.- postaram się pamiętać żeby wrzucić w piątek foto chyba że któraś z Was mnie wywola to na pewno wrzucę ;-)

No najgorsze to czekanie. Ja mam na 15 a i tak wejdę pewnie koło 16 albo później. Na połówkowe też chciałabym iść z mężem ale nie wiem czy będzie miał kto z córką zostać.
A dlaczego córki nie weźmiecie na połowkowe? Mój syn był i bardzo się cieszył. To usg jest przez powłoki brzuszne. Miał możliwość podejrzeć dzidziusia, sam rozpoznał brzuszek, główkę, ze dzidzius leży w brzuszku. I miał okazję usłyszeć, że będzie siostra tak mu się marzyło :)

Hahaha ja miałam pierwsze malutkie skurcze jak przygotowywali mnie do CC i byłam podłączona pod ktg to już się zwijalam z bólu, nie wyobrażam sobie tych prawdziwych porodowych [emoji23]
To że na ktg skurcze nie wychodziły nie znaczy że ich nie było. Na i przy Aleksie i Mai miałam straszne skurcze a mi ktg ich nie pokazuje. Dla mnie to ktg oprócz do mierzenia tętna dziecka to szajs. Lekarz przy Mai ręką skurcze czuł, a ktg nie

A co się stało że Fanka tak wcześnie urodziła??
Mam nadzieję że wszystko ok z dzieckiem. Ja oręż pewnien czas odciagalam mleczko dla wczesniaka z 25tc. I powiem Wam że teraz ten chłopczyk zdrowy. Nawet retimopatia się cofnela :)

Przy malowaniu ścian musze sie ewakuowac? Czy teraz sa jakies nietoksyczne, bo nie mam gdzie sie podziac. Mamy zamiar po jednym pokoju malowac, a ja bede siedziala w drugim. Jak myslicie ?

To że na ktg skurcze nie wychodziły nie znaczy że ich nie było. Na i przy Aleksie i Mai miałam straszne skurcze a mi ktg ich nie pokazuje. Dla mnie to ktg oprócz do mierzenia tętna dziecka to szajs. Lekarz przy Mai ręką skurcze czuł, a ktg nie
Może na tym na ktg było coś widać u mnie. Całą noc przed CC mnie męczyły skurcze ale tak co 30-45min, potem się wyciszyły i jak stawiłam się na cesarkę w szpitalu i podpieli mnie pod te ktg a obok na sali kobitka rodziła naturalnie to w moment też dostałam skurczy. Położna gdy zerknęła na kartkę to spytała się czy ja naprawdę pod nóż idę czy nie wolę naturalnie [emoji23] ale tak jak pisalam już wtedy się skręcałam na tym łóżku heh.
matko i córko za dwa tyg minie 6lat od tego momentu [emoji44][emoji13]

Liczba spokojnie dzisiejsze farby nie sa szkodliwe. pomalujcie.. przewietrz i bedie ok. ja teraz w marcu odmalowuje sciany w calym mieszkaniu takze. milo tak po 4 latach :p

kati nie pamietam co tam sie podzialo ale pamietam ze wskoczyla do nas opowiedziec ze oni sa juz po ze czuje sie dobrze i ze corcia zdrowa.

A co się stało że Fanka tak wcześnie urodziła??
Mam nadzieję że wszystko ok z dzieckiem. Ja oręż pewnien czas odciagalam mleczko dla wczesniaka z 25tc. I powiem Wam że teraz ten chłopczyk zdrowy. Nawet retimopatia się cofnela :)
Jej uwielbiam takie wiadomości [emoji7][emoji7][emoji7]

reklama
Przy malowaniu ścian musze sie ewakuowac? Czy teraz sa jakies nietoksyczne, bo nie mam gdzie sie podziac. Mamy zamiar po jednym pokoju malowac, a ja bede siedziala w drugim. Jak myslicie ?
Liczba szkodliwe nie są, ale przez jakiś czas jest taki zapach. My teraz malowaliśmy śnieżką latem pokój małego biznesu w wrześniu resztę mieszkania becekrsem i powiem ci że tą drugą farbę mniej czuć i dosyć szybko udało się wywietrzyć mieszkanie

Do góry