reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

No tak, teraz to jeszcze Fifi musi posiedzieć trochę w brzuchu. Jeszcze miesiąc na pewno. Z jednej strony trzeba zrozumieć lekarza, ale z drugiej rozumiem twoje obawy.
dokladnie. mam nadzieje ze wizyty co 2 tyg pozwola to kontrolowac i dzialac jak trzeba. bede lekko naciskac pod koniec.

reklama
Hej laski! U mnie już 36tc w trakcie! Szyjka skrócona i nakaz leżenia od lekarza. Już bardzo blisko. Brzuch pobolewa jak na okres od tygodnia i zdarzają się częste skurcze.

@Wiktorka88 O gratulacje! Jasiu śliczny. :)

Hej laski! U mnie już 36tc w trakcie! Szyjka skrócona i nakaz leżenia od lekarza. Już bardzo blisko. Brzuch pobolewa jak na okres od tygodnia i zdarzają się częste skurcze.

@Wiktorka88 O gratulacje! Jasiu śliczny. :)

Oj oj trzymaj jeszcze bobaska w brzuchu! Chociaż dwa tygodnie kochana! Ładnie tam przemawiaj do brzuszka! [emoji173]️
Dawaj znać co u was! Bedziemy kibicować.

A no to nie... Położna mówiła, że witaminy "tuczą" dziecko, więc jak po 30tyg okazuje się, że będzie duże dziecko to najlepiej odstawić witaminy. Mówiła, że przeprowadzili takie badania i wyszło, że po Pre*gna Plus rodzą się spore dzieci ponad 4kg. A u Ciebie pewnie genetycznie, bo Julka też nie była mała?
Nie wierzę w takie rzeczy jeśli mam być szczera :) szwagierka może jedno opakowanie wybrała witamin przez całą ciążę i to żadne jakieś rewelacyjne, Szymek ponad 4 kg ;) koleżanka brała calutka ciążę od początku i mały 2600 kg, druga tak samo cała ciążę na Prena*talu i mała 2500 kg ciąża zdrowa, bez powikłań więc reguły nie ma ;)

Nie wierzę w takie rzeczy jeśli mam być szczera :) szwagierka może jedno opakowanie wybrała witamin przez całą ciążę i to żadne jakieś rewelacyjne, Szymek ponad 4 kg ;) koleżanka brała calutka ciążę od początku i mały 2600 kg, druga tak samo cała ciążę na Prena*talu i mała 2500 kg ciąża zdrowa, bez powikłań więc reguły nie ma ;)
No oczywiście wiadomo, że waga dziecka jest zależna od wielu czynników. Natomiast jeżeli w organizmie nie brakuje witamin, to wtedy nie ma sensu ich w nadmiarze suplementować, bo zaczynają tuczyć dziecko. Nie wiem na ile w tym prawdy, ale opierała się na jakichś tam badaniach jak mówiła nam o tym [emoji14] i mowa była o Preg*na Plus, nie o Prena*talu:)

No oczywiście wiadomo, że waga dziecka jest zależna od wielu czynników. Natomiast jeżeli w organizmie nie brakuje witamin, to wtedy nie ma sensu ich w nadmiarze suplementować, bo zaczynają tuczyć dziecko. Nie wiem na ile w tym prawdy, ale opierała się na jakichś tam badaniach jak mówiła nam o tym [emoji14] i mowa była o Preg*na Plus, nie o Prena*talu:)
Ja myślę, że witaminy D czy jodu organizm nie jest w stanie zmagazynować szczególnie zimą ;)...
Mi się wydaje, że głównie takie informacje biorą się z niewiedzy ;) to trochę tak jak koleżanka mi mówi, że ona nie musi suplementowac kwasu foliowego bo je zdrowo i dużo warzyw, produktów, które zawierają kwas foliowy :)
Czytałam kilka naprawdę fajnych artykułów obalających tą teorię ;) i to nie były artykuły z WP czy blogów ;)

Ja myślę, że witaminy D czy jodu organizm nie jest w stanie zmagazynować szczególnie zimą ;)...
Mi się wydaje, że głównie takie informacje biorą się z niewiedzy ;) to trochę tak jak koleżanka mi mówi, że ona nie musi suplementowac kwasu foliowego bo je zdrowo i dużo warzyw, produktów, które zawierają kwas foliowy :)
Czytałam kilka naprawdę fajnych artykułów obalających tą teorię ;) i to nie były artykuły z WP czy blogów ;)
Akurat taką ilość jaką potrzebujemy w ciąży kwasu foliowego, jest chyba niewykonalne do zdobycia z żywności.

Kurde jakies fatum nade mna. Zapalenie gardła i antybiotyk.. Juz bylo dobrze i co? O 3 wstalam z zapaleniem krtani.. Jest tak spuchnieta ze ciezko mi oddychac i w ogole stracilam glos.. Musze mowic szeptem! A przy krtani towarzyszy kaszel wiec juz calkiem pieknie.

reklama
Do góry