reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Ja juz po !
Po ciezkiej nocy trafilam na sale o 7 a o 7.07 Jasiek byl z nami. Maż nie zdazyl dojechac. Jestesmy zmeczeni ale szczesliwi. Odsypiamy. Jasiu waży 3300 i karmimy sie cycem od razu.
Jejku jaki śliczny chłopczyk! Gratuluję silnej mamie i życzę dużo zdrówka dla Waszej dwójki [emoji4][emoji8]
Ja sie trochę poplakalam.
Pan doktor wpisal ni w karcie 35+5tc.. Jak go porawilam ze 30+5 to byl w szoku. Fifi wazy 2400..glowka starsza o 2.5 tyg a z brzuszka ma 35+2tc. A lekarz powiedzial ze najwiekszy wzrost przede mna.
Musze mierzyc cisnienie 3x dziennie bo troszke opuchlizny jest i przynieść do wgladu dzienniczek. Zrobil mi dzis wymaz gbs a spojenie nie ma tragedii mowil zebym sobie apap łykala jak bedzie bardzo boleć. Dostalam badania ale zostawilam w aucir nawet nie wiem co tam nam..mowilam o skokach cukru i mam glukoze na czczo i hba1c morfologie mocz i cos jeszcse pozniej sprawdze. Jestem przerazona.. Lekarz mierzac glowke i brzuch pytal mnie czy naprawde w tym tyg jestem bo dziecko kolos
Kochana a powiedz mi jakie witaminy przyjmujesz? Opowiem Wam wtedy o teorii jaką wyniosłam ze szkoły rodzenia.

Ja juz po !
Po ciezkiej nocy trafilam na sale o 7 a o 7.07 Jasiek byl z nami. Maż nie zdazyl dojechac. Jestesmy zmeczeni ale szczesliwi. Odsypiamy. Jasiu waży 3300 i karmimy sie cycem od razu.
Gratulacje! Jasiu śliczny, zakochać się można ❤️
Ja sie trochę poplakalam.
Pan doktor wpisal ni w karcie 35+5tc.. Jak go porawilam ze 30+5 to byl w szoku. Fifi wazy 2400..glowka starsza o 2.5 tyg a z brzuszka ma 35+2tc. A lekarz powiedzial ze najwiekszy wzrost przede mna.
Musze mierzyc cisnienie 3x dziennie bo troszke opuchlizny jest i przynieść do wgladu dzienniczek. Zrobil mi dzis wymaz gbs a spojenie nie ma tragedii mowil zebym sobie apap łykala jak bedzie bardzo boleć. Dostalam badania ale zostawilam w aucir nawet nie wiem co tam nam..mowilam o skokach cukru i mam glukoze na czczo i hba1c morfologie mocz i cos jeszcse pozniej sprawdze. Jestem przerazona.. Lekarz mierzac glowke i brzuch pytal mnie czy naprawde w tym tyg jestem bo dziecko kolos
Malinka ta waga jest świetna, dzidziuś przybiera, a to najważniejsze! Serio, nie powinnaś się tym zamartwiac, podobnie z różnicą w pomiarach główki i brzuszka, dzieci szybko nadrabiają te różnice, a często są to błędy pomiaru. Masz jeszcze max. 9 tygodni, maksymalnie mógłby przybrać do 4200, co jest jeszcze waga do sn, ale szczerze może być tyle zmiennych, ciąża może być starsza niż z OM, dziecko wcale nie musi czekać do 40 tc i urodzić się w 38 tc, wcale nie musi aż tyle przybierać, sama zreszta to wszystko wiesz ;) Nie martw się na zapas :biggrin2: Szybko ten GBS Ci pobrali, może jednak lekarz przewiduje wcześniejszy porod?

Jejku jaki śliczny chłopczyk! Gratuluję silnej mamie i życzę dużo zdrówka dla Waszej dwójki [emoji4][emoji8]Kochana a powiedz mi jakie witaminy przyjmujesz? Opowiem Wam wtedy o teorii jaką wyniosłam ze szkoły rodzenia.
przyjmowalam prenatal duo ale spory czas nie zazywam ich bo zle sie po nich czulam i przestalam calkowicie. suplementuje zelazo bo hemoglobina spadla.. i magnez.

Gratulacje! Jasiu śliczny, zakochać się można ❤️
Malinka ta waga jest świetna, dzidziuś przybiera, a to najważniejsze! Serio, nie powinnaś się tym zamartwiac, podobnie z różnicą w pomiarach główki i brzuszka, dzieci szybko nadrabiają te różnice, a często są to błędy pomiaru. Masz jeszcze max. 9 tygodni, maksymalnie mógłby przybrać do 4200, co jest jeszcze waga do sn, ale szczerze może być tyle zmiennych, ciąża może być starsza niż z OM, dziecko wcale nie musi czekać do 40 tc i urodzić się w 38 tc, wcale nie musi aż tyle przybierać, sama zreszta to wszystko wiesz ;) Nie martw się na zapas :biggrin2: Szybko ten GBS Ci pobrali, może jednak lekarz przewiduje wcześniejszy porod?
ciaza moze byc jedynie mlodsza o kilka dni niz z OM.. mialam pozniejsza owulacje nie w 14dc a w 17dc i zagniezdzanie tez troche trwalo sadzac po becie.
moze byc roznie.. ja sie poprostu boje panicznie CC i bardzo chce sn. panikuje wiem moze nie ebdzie tak strasznie.. najwazniejsze to zebysmy byli cali i zdrowi. bede teraz pod opieka co 2 tyg wiec na biezaco bedziemy sledzic a ja bede jeczec w 38tc o wywolanie.

przyjmowalam prenatal duo ale spory czas nie zazywam ich bo zle sie po nich czulam i przestalam calkowicie. suplementuje zelazo bo hemoglobina spadla.. i magnez.
A no to nie... Położna mówiła, że witaminy "tuczą" dziecko, więc jak po 30tyg okazuje się, że będzie duże dziecko to najlepiej odstawić witaminy. Mówiła, że przeprowadzili takie badania i wyszło, że po Pre*gna Plus rodzą się spore dzieci ponad 4kg. A u Ciebie pewnie genetycznie, bo Julka też nie była mała?

A no to nie... Położna mówiła, że witaminy "tuczą" dziecko, więc jak po 30tyg okazuje się, że będzie duże dziecko to najlepiej odstawić witaminy. Mówiła, że przeprowadzili takie badania i wyszło, że po Pre*gna Plus rodzą się spore dzieci ponad 4kg. A u Ciebie pewnie genetycznie, bo Julka też nie była mała?
no jula miala 4150 ale byla przenoszona. a tu znow jest cukrzyca.. wiec same sprzyjajace warunki do makrosomii.

Maliina a co lekarz na to wszystko mówi? Mówiłaś mu o swoich obawach? On nie widzi wskazań do szybszego rozwiązania ciąży?
no wlasnie narazie trzyma sie 40tc. on wie ze nie chce cc wiec bede nalegac i prosic. zroil wizyty zo 2 tyg chce miec kontrole.. zlecil badania cukru bo mowilam ze zaczynaja sie pojedyncze skoki.
mysle ze w 31tc nie chce wyrokowac bo tak ciagle mowi i pewnie bizej 35tc uda mi sie ostatecznie dowiedziec co dalej

reklama
no wlasnie narazie trzyma sie 40tc. on wie ze nie chce cc wiec bede nalegac i prosic. zroil wizyty zo 2 tyg chce miec kontrole.. zlecil badania cukru bo mowilam ze zaczynaja sie pojedyncze skoki.
mysle ze w 31tc nie chce wyrokowac bo tak ciagle mowi i pewnie bizej 35tc uda mi sie ostatecznie dowiedziec co dalej

No tak, teraz to jeszcze Fifi musi posiedzieć trochę w brzuchu. Jeszcze miesiąc na pewno. Z jednej strony trzeba zrozumieć lekarza, ale z drugiej rozumiem twoje obawy.

Do góry