reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Stawiam [emoji512] za skończony 12tc!
Gratulacje. To niebawem wkroczysz w drugi trymestr i może energia wróci :) jak się czujesz? Jakieś dolegliwości?
Widze ze sie dzieje ! [emoji16] kciuki i powodzenia ! [emoji106][emoji106]Super [emoji7]

A u mnie dzis początek 25tc [emoji54]
A Ty juz tak daleko jesteś. Twoja ciąża wyjątkowo szybko mi leci. Córeczka pewnie już daje mocno o sobie znać?

reklama
Gratulacje. To niebawem wkroczysz w drugi trymestr i może energia wróci :) jak się czujesz? Jakieś dolegliwości? A Ty juz tak daleko jesteś. Twoja ciąża wyjątkowo szybko mi leci. Córeczka pewnie już daje mocno o sobie znać?
Oj i to jeszcze jak [emoji16][emoji106]

Jedyne co mnie martwi to moje wyniki(anemia, ostre zakażenie układu moczowego, kolejna juz infekcja)...juz mnie lekarz nastraszyl ostatnio szpitalem jesli sie nie poprawi po lekach które teraz mi dal...

Oj i to jeszcze jak [emoji16][emoji106]

Jedyne co mnie martwi to moje wyniki(anemia, ostre zakażenie układu moczowego, kolejna juz infekcja)...juz mnie lekarz nastraszyl ostatnio szpitalem jesli sie nie poprawi po lekach które teraz mi dal...
Ojej współczuję. Mam nadzieję że jednak leki pomogą i pokonasz te wszystkie przeciwności. Ze obejdzie się bez szpitala bo to jednak nic przyjemnego i jeszcze pewnie ciężko byłoby Ci zostawić synka w domu.

Mi przed chwilą przełożyli połówkowe na 5 marca więc jeden dzień do odliczania mniej :)

U mnie ok, ale są dni, że zgaga czy poranne mdłości są nie do zniesienia. Najważniejsze że robie postęp z jedzeniem bo na początku niestety z apetytem kiepsko.

Cześć Dziewczyny. Mogę dołączyć? Już jakiś czas temu się tutaj witałam, ale później gdzieś zagubiłam wątek i się nie udzielałam. Teraz obiecuję poprawę :)

Na początku chciałam Wam życzyć szybkich i bezbolesnych porodów bo widzę że już dużo z Was jest bliżej końca i powitania maluszków :) Pozostałym życzę spokojnej i radosnej ciąży i zdrowych dzidziusiów w brzuszkach.

Jeśli chodzi o mnie to dzisiaj na liczniku 17+2. W poniedziałek mam wizytę u mojej ginekolog i może dowiem się kto tam mieszka :) a jak nie to 6 marca na połówkowych kolejne podejście. Mam już córkę która niedawno skończyła dwa latka.

Miłego dnia Wam życzę!

ooo juz chcialam sie cieszyc ze polowkowe masz w moje urodziny i doczytalam do konca ze Ci o dzien przesuneli:)
zycze pieknych widokow. mnie polowkowe na maxa oczarowalo i rozczulilo.
mi za to jutrzejsza wizyte przelozyli z godz 11 na 8.30 wiec nie bede dlugo czekac az ujrze mojego klopsika:)
i za tydzien USG III trymestru. no i wtedy spokojnie odliczanko.
wczoraj poraz pierwszy zaliczylam 2 skurcze braxtona hicksa.

Ciebie też pamiętam i bardzo się ucieszyłam, że tak szybko udało Ci się znów zajść w ciążę, 29 tc to też już niewiele do końca ❤️
@Maliina Tobie też już niewiele zostalo! Jak to szybko minęło!
@martoosia04 znasz już płeć? Pamiętam że wstrzeliwaliscie się w dziewczynke
oj tak przeleciala mi ta ciaza... ale teraz zaczyna sie dluzyc.. coraz wiecej dolegliwosci bolowych i w samopoczuciu.. do tego chorobsko i tempo zwolnilo.

ooo juz chcialam sie cieszyc ze polowkowe masz w moje urodziny i doczytalam do konca ze Ci o dzien przesuneli:)
zycze pieknych widokow. mnie polowkowe na maxa oczarowalo i rozczulilo.
mi za to jutrzejsza wizyte przelozyli z godz 11 na 8.30 wiec nie bede dlugo czekac az ujrze mojego klopsika:)
i za tydzien USG III trymestru. no i wtedy spokojnie odliczanko.
wczoraj poraz pierwszy zaliczylam 2 skurcze braxtona hicksa.

oj tak przeleciala mi ta ciaza... ale teraz zaczyna sie dluzyc.. coraz wiecej dolegliwosci bolowych i w samopoczuciu.. do tego chorobsko i tempo zwolnilo.
To już teraz życzę Ci wszystkiego co najlepsze gdyby mi później umknęło. Już się nie mogę doczekać tego usg i potwierdzenia płci :) przypomnij na kogo Ty czekasz?

Fajnie, ze kolejne dziewczyny dolaczaja :)
Wiktoria mam nadzieje, że pójdzie sprawnie :)
Ale czas leci juz 12 tydzien @martoosia04, teraz juz spokojniej :)

Bylam dzisiaj na zakupach, prawie zemdlalam w rossmanie ;/ odcielo nogi, ale sie przestraszylam. Pozniej bylam malzowi cos kupic i widze, ze juz sie nie nadaje do lazenia po sklepach, meczarnia.
Kupilam bobini plyn do prania i w nastepnym tygodniu to ogarne. Jutro jade po wozek i szczerze mowiac nie wiem gdzie bede go trzymala, godnola spacerowa, fotelik. Udeptam sobie ścieżkę przez srodek domu jak w ogrodku jeszcze troche :p

To już teraz życzę Ci wszystkiego co najlepsze gdyby mi później umknęło. Już się nie mogę doczekać tego usg i potwierdzenia płci :) przypomnij na kogo Ty czekasz?
ja czekam na synka:) Filipka. jutro sie okaze jakie rokowania dla mnie. ile mlody przytyl w te 4tyg i czy rozwiazanie nastapi w 38tc.. czy jest wciaz szansa na SN.. jednak cukrzyca i jego wielkosc ciagle stawiaja mnie pod znakiem zapytania.. plan porodu do sn dostalam ale moze byc roznie. mysle ze jutro to taka wyrocznia bedzie.
ale skoro pierwsza corka ponad 4kg i dalam rade SN to moze tutaj do 38tc nie bedzie az tak duzy by konieczne bylo CC. ale obawiam sie ze wtedy bez oksy nie damy rady a chcialam tego uniknac.
wszystkie moje plany wziely w łeb. mialo nie byc oksy i nacinania a przy takich warunkach lepiej mi sie bedzie zgodzic na to wszystko.

@liczba uwazaj na siebie!
teraz mamy znow czas jakby z 1 trymestru. ja poki chodze czuje sie ok choc to spojenie bardzo boli.
ale jak tylko stane w kolejce i stoje od razu mi goraco, oblewaja mni epoty, kreci sie w glowie i mam wrazenie ze padne.

reklama
Do góry