reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

u mie mialo byc 3800 a bylo 4150 :p

ale widac u nas juz ze obwod brzuszka bardzo duzy jest ja mysle ze nie pomyla sie z waga zwlaszcza ze ja mam tą cholerna cukrzyce. jakis plus minus jest oby w tym wypadku byl minus nie plus;p

Z tych wynikow co dziewczyny podaja wychodzi, ze ja tez mam cukrzyce :p bo 98 na czczo. Ale nic z tym nie robie, lekarz tak jak ci mowilam nie widzi w tym problemu. Nie jem duzo, nie tyje wiec mam nadzieje, ze bedzie dobrze.

reklama
Z tych wynikow co dziewczyny podaja wychodzi, ze ja tez mam cukrzyce :p bo 98 na czczo. Ale nic z tym nie robie, lekarz tak jak ci mowilam nie widzi w tym problemu. Nie jem duzo, nie tyje wiec mam nadzieje, ze bedzie dobrze.
to juz nie chodzi ile jesz ale co jesz.
przy 98 diabetolog stwierdza cukrzyce.. ale moze przy kolejnym pomiarze na czczo bys tego nie miala? znajoma na krzywej na czczo ma ok. po godzinie norma jest do 180 a ona ma 187 a po 2h norma 153 a ona ma 150. i drugi parametr juz jest u niej rozpoznaniem i ma wpisana cukrzyce. kazda przekroczona norma nawet o 1j to juz sygnal.
ale ty wiecej na czczo nie badalas nie?

Ja jutro zaczynam 24 tydzień. Przeciez przed chwilą Wam się testami chwaliłam. Czekałam na ruchy wcześniej, a teraz codziennie takie kopy dostaje, że aż się boję co będzie poźniej. Czasami mi się uda mężowi filmik nagrać jak brzuch tańczy, bo przy nim Mała już nie jest taka odważna [emoji3]

to juz nie chodzi ile jesz ale co jesz.
przy 98 diabetolog stwierdza cukrzyce.. ale moze przy kolejnym pomiarze na czczo bys tego nie miala? znajoma na krzywej na czczo ma ok. po godzinie norma jest do 180 a ona ma 187 a po 2h norma 153 a ona ma 150. i drugi parametr juz jest u niej rozpoznaniem i ma wpisana cukrzyce. kazda przekroczona norma nawet o 1j to juz sygnal.
ale ty wiecej na czczo nie badalas nie?
U mnie bylo 98 120 98. Ginekologa 2 razy pytalam czy isc do diabetologa to powiedziała, ze to dobry wynik. Wiec az tak bardzo sie nie przejelam.
A w morfologii nie ma glukozy ? Jesli chodzi z palca to nie badałam.

U mnie bylo 98 120 98. Ginekologa 2 razy pytalam czy isc do diabetologa to powiedziała, ze to dobry wynik. Wiec az tak bardzo sie nie przejelam.
A w morfologii nie ma glukozy ? Jesli chodzi z palca to nie badałam.
Ginekolog juz powinna cie skierowac do diabetologa...
Norma na czczo do 92 (gdzie 92 juz sie uwaza jako cukrzyce- ja tak wlasnie mialam na czczo tylko zle bo 92, po godzinie 177 a po 2h 131).. wiec u ciebie juz przekroczone te kilka jednostek.

Wiec zapytam jeszcze raz... Ale dziwi mnie, ze lekarz nie zwrocilby uwagi jakby go to zaniepokoilo. Nie kazdy sie przez internet sam diagnozuje, a od tego oni sa. Pewnie wiekszosc jeszcze starymi normami mysli gdzie na czczo troche ponad 100 bylo.

Wiec zapytam jeszcze raz... Ale dziwi mnie, ze lekarz nie zwrocilby uwagi jakby go to zaniepokoilo. Nie kazdy sie przez internet sam diagnozuje, a od tego oni sa. Pewnie wiekszosc jeszcze starymi normami mysli gdzie na czczo troche ponad 100 bylo.

Zapytaj zapytaj bo czasami ginekolodzy nie maja takiego pojecia o cukrzycy niestety...tutaj trzeba przejsc sie do diabetologa.
U mamyginekolog jest fajny artykuł na temat cukrzycy i norm obecnych [emoji6]

Moja krzywa wlasnie tylko na czczo byla zła, diabetolog kazal trzymac diete i mierzyc cukry ale i tak cukrzycy mi nie wpisał...a moja byla gin powiedziala ze wyniki sa super i nie ma co sie przejmowac [emoji57]

A Nowy gin kazał trzymać sie tej diety jednak bo jestem na totalnej granicy, i poki co mam do powtorki sama glukoze przy najbliższych badaniach. Jesli wyjdzie ponad norme to wtedy krzywa do powtorki i do nowego diabetologa ze swiezym wynikiem jesli bedzie zły [emoji57]

Ja po krzywej na czczo mialam 94 i tez stwierdzona cukrzyca ciążowa. Nie bagatelizuj tego, nawet jesli gin cie nie wysle do diabetologa, to idz sama.

reklama
Malina wydaje mi się (oczywiście mogę się mylic), ze skoro pierwsze dziecko urodzilas pknad 4kg sama, to i drugie, nawet większe, też sama dasz radę. Koleżanka z innego forum urodziła córkę 4250, a potem synka 4600 coś w tych granicach. Chyba już Ci to kiedyś pisałam. Trzymam za Was kciuki, aby udał się taki poród o jakim ty marzysz.

Do góry