reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

3 w 1 White Lux [emoji6] w zalaczniku fotki [emoji6]
Oraz moj brzucho [emoji85]
Starania staraniami, ale w ciąży to juz sie wszystko powinno zmienic. Tez rzucilam po tescie. Ale ja serio nie chce juz nawet na ten temat odzywac, bo widze, ze tam juz tylko o wskakiwaniach na chlopa i mozgi zarosly. nalog matki w ciazy to nie jest juz tylko jej sprawa, tym bardziej jak świadomie zachodzi w ciaze. Moze przyjda dziewczyny z 2018 to sie normalniej zrobi :)
No właśnie tamta dziewczyna pisala o piciu w ciazy to tym bardziej... az żal mi dziecka jesli ona skoro ma takie poglady pewnie od czasu do czasu sprobowala troche winka...[emoji15]
Liczba, my już kupno wózka mamy za sobą, trafiła się okazja na wózek który miałam w głowie od 3 lat i mąż powiedział że jedziemy i kupujemy [emoji14] od 14tc leży już zapakowany w piwnicy :)) kurczę, kilo to już sporo, ciekawe ile mój pasożyt urósł:) w 19tc byłam na połówkowym i miał dokładnie cwierc kilo ale wykryła lekarka mini dziurkę w sercu na 2mm i idę we wtorek na kontrolę jak tam. To przy okazji się dowiem jaki duży już:)

Kamila ja też popalałam przed ciążą, piwko czy wino czy drinka też piłam wieczorami. I też ostatniego wypaliłam dzień przed zrobieniem testu i to samo z ostatnim piwem. Nie mam wyrzutów, bo odstawiłam wszelkie używki natychmiast jak dowiedziałam się o ciąży, a beta tego samego dnia była 25 więc ledwo było zagnieżdżenie, jeszcze to było przed terminem @, więc na pewno nie mogłam zaszkodzić dziecku. Też nie miej wyrzutów bo niekoniecznie stało się tak u synka z Twojej winy.
No niestety mi to tak zapadlo w pamiec i.mam do siebie pretensje ze w ogole palilam...

Mam nadxieje ze u was dziurka zniknie i bedzie wszystko ok [emoji8][emoji8]trzymam kciuki za to [emoji8]
Screenshot_2019-01-04-20-22-01.jpeg
Screenshot_2019-01-04-21-01-12.jpeg
IMG_20190105_172605.jpeg

reklama
3 w 1 White Lux [emoji6] w zalaczniku fotki [emoji6]
Oraz moj brzucho [emoji85]No właśnie tamta dziewczyna pisala o piciu w ciazy to tym bardziej... az żal mi dziecka jesli ona skoro ma takie poglady pewnie od czasu do czasu sprobowala troche winka...[emoji15] No niestety mi to tak zapadlo w pamiec i.mam do siebie pretensje ze w ogole palilam...

Mam nadxieje ze u was dziurka zniknie i bedzie wszystko ok [emoji8][emoji8]trzymam kciuki za to [emoji8]Zobacz załącznik 931031Zobacz załącznik 931032Zobacz załącznik 931033

Ladny brzucho i wozek. Ja musze odrzucic duzo tych ktore mi sie podobaja, bo musze miec lekki i z duzym otwartym koszem .

Patrzcie na uwolnic orke ;D

Załączniki

• IMG_20181212_125410.jpg
    IMG_20181212_125410.jpg
    555,7 KB · Wyświetleń: 74
O widze watek nam sie troche rozruszal :) super :) u nas nadal nic nie kupione ani imie nie wybrane. Dzis zaproponowalam mezowi zeby imie wymyslil to wymyslil po swoim ojcu Stanislaw... i o ile Stasia bym przelknela to jakos Stanislaw mi wogole nie odpowiada, tym bardzien mieszkajac w uk, juz widze jak kalecza mu imie wszedzie... tak ze bede musiala jeszcze sie sporo naglowic jak dac smykowi. Chcialam Krzysia, ale znow nienawidze angielskiej formy Christopher i nie chcialabym zeby tak mowili do niego. I problem sie toczy. A najtrafniejszym jest powiedzenie ze w momencie jak szukasz imienia dla swojego dziecka to przekonujesz sie jak wielu osob nie lubisz [emoji23] kazde praktycznie imie mi sie z kims kojarzy w sekundzie i na wstepie odpada...

Mamy tutaj taką jedną co w ogóle brzuszka nie widać a podobny tydzień co ja, nie @cukier.wanilinowy? :D

Ale spoko, teraz jak odpali to pewnie będę się toczyć. Myślę że ilość słodyczy jaką aktualnie pochłaniam może mieć tu swój udział..[emoji28]

Mamy tutaj taką jedną co w ogóle brzuszka nie widać a podobny tydzień co ja, nie @cukier.wanilinowy? :D

Ale spoko, teraz jak odpali to pewnie będę się toczyć. Myślę że ilość słodyczy jaką aktualnie pochłaniam może mieć tu swój udział..[emoji28]
Haha zmijka fakt ale daje sobie reke uciac ze za tydzien w 24tc bede wstawiac juz mala pileczke. Identycznie mialam z mlodszym synem [emoji23] a ze starszym nie pamietam bo to bylo lata swietlne temu.

To ja w pierwszej ciazy dluuugo nie mialam brzucha i ogolne nie przytylam jakos bardzo a słodycze jadlam kilka razy dziennie [emoji85]
Za to teraz zakaz slodyczy (cukrzyca ciążowa) a jestem juz wieeelka jak na ten tydzien [emoji85]

To ja w pierwszej ciazy dluuugo nie mialam brzucha i ogolne nie przytylam jakos bardzo a słodycze jadlam kilka razy dziennie [emoji85]
Za to teraz zakaz slodyczy (cukrzyca ciążowa) a jestem juz wieeelka jak na ten tydzien [emoji85]
Ja tez wlasnie nic prawie nie przytylam. A zaluje bo liczylam ze przytyje jak najwiecej (ja z tych z wieczna niedowaga i ciezko mi przytyc). Stresuje sie strasznie tym ze tak wolno idzie ta waga w gore. Z synami na tym etapie bylam juz o wiele dalej z kilogramami.

reklama
Ja tez wlasnie nic prawie nie przytylam. A zaluje bo liczylam ze przytyje jak najwiecej (ja z tych z wieczna niedowaga i ciezko mi przytyc). Stresuje sie strasznie tym ze tak wolno idzie ta waga w gore. Z synami na tym etapie bylam juz o wiele dalej z kilogramami.
No mi poki co brzuch w sumie tylko rosnie [emoji6] u mnie narazie +1kg [emoji6]
No ale ja wolalabym jak najmniej przytyc bo startuje już ze sporej wagi [emoji6]

Do góry