Anolik
Fanka BB :)
No to oby skończyło się szczesliwie..od anginy taki kaszel? Prędzej od krtani.. mam nadzieję ze bez zmian na plucach bedzie. Czekam z wami na wyniki. Będzie dobrze.
To było tak, ze najpierw pochorowali się z Ada w jednym czasie, poszli do naszej Pani dr, Ada dostała antybiotyk bo już szło na oskrzela, Patryk miał widoczne czopy ropne na gardle, angina, dostał antybiotyk. W trakcie brania antybiotyku (już chyba nawet pod koniec) zaczął mu się kaszel. Myślał, że to powikłania takie, ale nasilało się, męczyło. Zadzwonilismy i przepisała jakiś lek. Nie pomógł (tydzień czasu brał i się męczył :/) W końcu powiedziała żeby przyjechał, to go oslucha. Stwierdziła, że coś słychać już w płucach, dała skierowanie na test, jak negatywny to miał jechać na rentgen płuc. Wyszedł pozytywny, więc od tak skierowała mnie i Adę, a my negatywne [emoji2368][emoji2368]BArdzo długo kaszel się utrzymuje po chorobie, niestety mam tak samo.
Czy po antybiotyku pomogło, nie pamiętam czy pisałaś jakie były objawy, robiłaś wtedy jakieś badania ? Moja 2 razy od kiedy się urodziła miała kaszel po 3 tygodnie. Osłuchowo czysto. Pomogło po sterydzie wziewnym- pulmocort. Miałam obawy, ale zainteresowałam się tym bardzo i już wiedziałam, że sterydy w inhalacji to nie to samo co w tabletkach. Pomagało po 2 dniach. Mam nadzieję, że wyniki wyjdą ok.