reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

@Ithi i jak robiłaś biopsję? Jak wyniki??

@Magda 2791 co tam u Ciebie?? Wszystko ok??

Ja jakoś mało się udzielam ale jestem cały czas na tzw. niedoczasie
W telegraficznym skrócie, co u nas: Poszłam do nowej pracy, Szymek nadal nie przesypia nocy, nadal trochę się karmimy, ale już chciałabym z tym kończyć, bo za chwilę półtora roku[emoji6]
Szymek dużo mówi[emoji7] Obczaiłam u @ilonaz te karty kapitan nauka i mamy prawie wszystkie z tej serii. Dzięki Ilona [emoji4]Szymek je uwielbia, potrafi je przekładać 10 razy dziennie, że my już mamy czasami dosyć [emoji12] Pokazać potrafi każde warzywo i owoc. Mówi większość z nich, niektóre jeszcze po swojemu, ale zawsze tak samo, wiec wiemy o co chodzi. Zaczyna składać proste zdania np. Mama chce to, mama idziemy tam.
Chodzi sam od stycznia więc zaczął późno, bo dopiero w 16 miesiącu. Na dworze nie chce za bardzo chodzić sam tylko woli za rękę. W domu to już włącza 5 bieg i wszędzie go pełno [emoji12]
A ja nadal nie moge uwierzyć, że tak szybko urósł [emoji6]
Tylko mam taki nietykalski egzemplarz. Nie cierpi jak coś się robi przy nim. Sen z powiek spędzają mi zęby, bo nie daje ich sobie umyć dobrze, więc są 2 razy dziennie bardziej muskane niż myte[emoji3061][emoji87]
Jak jest u waszych pociech z myciem zębów? Macie problemy czy pozwalają wam dzieciaczki??
My myjemy od 6 miesiąca, śpiewam mu, pozwalam myć swoje zęby cuda na kiju wyczyniam, a on nie i już [emoji6] nigdy nie robię nic na siłę więc nie wiem skąd ta awersja i co robię źle... ????

W telegraficznym skrócie, co u nas: Poszłam do nowej pracy, Szymek nadal nie przesypia nocy, nadal trochę się karmimy, ale już chciałabym z tym kończyć, bo za chwilę półtora roku[emoji6]
Szymek dużo mówi[emoji7] Obczaiłam u @ilonaz te karty kapitan nauka i mamy prawie wszystkie z tej serii. Dzięki Ilona [emoji4]Szymek je uwielbia, potrafi je przekładać 10 razy dziennie, że my już mamy czasami dosyć [emoji12] Pokazać potrafi każde warzywo i owoc. Mówi większość z nich, niektóre jeszcze po swojemu, ale zawsze tak samo, wiec wiemy o co chodzi. Zaczyna składać proste zdania np. Mama chce to, mama idziemy tam.
Chodzi sam od stycznia więc zaczął późno, bo dopiero w 16 miesiącu. Na dworze nie chce za bardzo chodzić sam tylko woli za rękę. W domu to już włącza 5 bieg i wszędzie go pełno [emoji12]
Tylko mam taki nietykalski egzemplarz. Nie cierpi jak coś się robi przy nim. Sen z powiek spędzają mi zęby, bo nie daje ich sobie umyć dobrze, więc są 2 razy dziennie bardziej muskane niż myte[emoji3061][emoji87]
Jak jest u waszych pociech z myciem zębów? Macie problemy czy pozwalają wam dzieciaczki??
My myjemy od 6 miesiąca, śpiewam mu, pozwalam myć swoje zęby cuda na kiju wyczyniam, a on nie i już [emoji6] nigdy nie robię nic na siłę więc nie wiem skąd ta awersja i co robię źle... ????

Cieszę się bardzo [emoji173] my właśnie od tych kart zaczynaliśmy, a teraz już nie idzie zahamować tej machiny [emoji1787]
Z myciem ząbków to u nas jest ok, ale jak wychodzą to już gorzej i myję na siłę.

A my z covidem zamknięci w domu od wczoraj [emoji24]

reklama
Na tej wizycie nie miał jak zrobic dopochwowego i mialam miec dzisiaj... No ale dostalam wczoraj okres wiec zaraz mu napisze jak sytuacja wyglada. Serio nie wiem co to jest ale nigdy takich rzeczy nie czulam i sie lekko przestraszyłam.
Crp niskie ale norma na wyniku jest do 5.. i teraz nie wiem czy te 6 to coś tam się dzieje czy juz dobiega końca..
Mialam w poniedzialek poprawke makijażu permanentnego ust.. mysle ze to tez mogło wyjsc w crp.. jest to proces gojenia sie jakby nie bylo.
Czasami miałam takie kłucia w trakcie owulacji, kompletnie nie wiem czym spowodowane

Cieszę się bardzo [emoji173] my właśnie od tych kart zaczynaliśmy, a teraz już nie idzie zahamować tej machiny [emoji1787]
Z myciem ząbków to u nas jest ok, ale jak wychodzą to już gorzej i myję na siłę.

A my z covidem zamknięci w domu od wczoraj [emoji24]
potwierdzony?

Tak u męża, my z Ada mamy jutro test
To w tej sytuacji obyscie tez mieli ale o nim nie wiedzieli ( bez objawow i innych takich) a wtedy odbedziecie wszyscy po 10 dni izolacji i wiecej w kwarantanne nie traficie.
A maz objawy jakies ma? Życzę wam duzo zdrowia i niech wam covid lekki bedzie jak nam.

Tak robiłam przed świętami bożonarodzeniowymi i wszystko dobrze :) Wyszedł stan zapalny, żadnych poważniejszych historii na szczęście.
Ja ci powiem, że też zgapiłam od @ilonaz te karty, bo bardzo mi się podobały :) I też dużo ich z tej serii kupiliśmy. Ale u nas mowa nie idzie tak szybko jak u was, także gratuluję :)
Z zębami ostatnio kiepsko, bo mała przez ostatni miesiąc dostała tyle leków, że nie da się tknąć. Ale przy Kasi trochę czasu i cierpliwości i wrócimy do mycia. Wcześniej było dobrze, ona bardzo lubi jak robimy cos razem, więc myjemy zęby razem.

Tak robiłam przed świętami bożonarodzeniowymi i wszystko dobrze :) Wyszedł stan zapalny, żadnych poważniejszych historii na szczęście.
Ja ci powiem, że też zgapiłam od @ilonaz te karty, bo bardzo mi się podobały :) I też dużo ich z tej serii kupiliśmy. Ale u nas mowa nie idzie tak szybko jak u was, także gratuluję :)
Z zębami ostatnio kiepsko, bo mała przez ostatni miesiąc dostała tyle leków, że nie da się tknąć. Ale przy Kasi trochę czasu i cierpliwości i wrócimy do mycia. Wcześniej było dobrze, ona bardzo lubi jak robimy cos razem, więc myjemy zęby razem.
Pokażcie te karty! U nas mowa leży. Właśnie mi przypomnialyscie ze mialam dzis dzwonic i umawiac malego do logopedy.

reklama
To w tej sytuacji obyscie tez mieli ale o nim nie wiedzieli ( bez objawow i innych takich) a wtedy odbedziecie wszyscy po 10 dni izolacji i wiecej w kwarantanne nie traficie.
A maz objawy jakies ma? Życzę wam duzo zdrowia i niech wam covid lekki bedzie jak nam.
Kaszle jak szalony od dwóch tygodni, wcześniej miał anginę i brak antybiotyk, później dr myślała ze to powikłania po anginie. Dopiero niedawno skierowała go na test. Dzisiaj ja z Ada robiłyśmy test

Do góry