Ann89
Fanka BB :)
Maleńki cudzik [emoji7][emoji7][emoji7] taki okruszek mały, jeszcze raz gratuluję.Hej dziewczyny. Dopiero jakoś udalo mi się wejść na forum. Jak już wiecie w niedzielę o godzinie 21:48 urodziłam na reszcie Kacperka (dzięki Malinka za przekazanie info w moim imieniu, samej nie udałoby mi się wszystkich od razu poinformować [emoji12]).
Malutki urodził się z waga 2980 gram (wychodząc ze szpitala mieliśmy 2780g) i długi na jedyne 51 cm, także kurczaczek taki [emoji6]. Dostał punktów 9/10.
Poród na szczęście rozpoczął się sam ostatecznie (na poniedziałek już planowali wywołanie oksytocyna). Od 12 jakoś zaczęłam mieć pierwsze skurcze, a ok. 19, może chwilę przed przeniesli mnie na porodówkę. Przy 5 cm rozwarcia odeszły wody ale już zielone, także szybka decyzja o oksytocynie zeby przyspieszyć akcje. Parte ciężkie i mimo małych gabarytów to zostałam naciętą i do tego popękałam... Wiec trochę potem cierpiałam z powodu krocza (no w sumie dalej trochę cierpię ale może jak zdejmą szwy to będzie lepiej).
Od środy popołudnia jesteśmy już w domku i wkręcamy się w nowa rzeczywistość. Troche teraz zaczynami mi się nawal i zastoje się próbują robić więc walcze z tym też.
Ogólnie maly jest cudny, jestem w nim zakochana [emoji3590][emoji170]