reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Igor dostanie hulajnogę Scootandride i dostanie napewno stół warsztatowy :) no i myślę o tym stoliku i krzesełkach :)Wiem, wiem, ja zdaje sobie sprawę jak ważne są badania profilaktyczne, zmieniłam, będę dzwonić i dam znać jak poszło :) ale sama wiesz jak to wygląda, endokrynologa nie ma u nas na NFZ w ogóle, dostać się na wizytę prywatną nie jest tak prosto bo dzwoniłam od czasu ciąży [emoji1745] Zobaczymy jak dziś pójdzie :) Nie mamy nigdzie w pobliżu niestety ;( najbliższe Wrocław albo Poznań, a to 120 km od Nas więc sama rozumiesz, że się nie opłaca [emoji1745]
Mam pytanie o kask do Scootandride kupowałas ten oryginalny ? Czy szukać jakiegoś tańszego [emoji848]
Decathlon za 2 dychy ;)
To faktycznie trochę lipa z tym dostępem do specjalistów. Ja mam podobnie jak Liczba.
W ogóle to mi się wydaje, że mam zaburzony osąd tego jak wygląda służba zdrowia, bo mieszkam w Krakowie i tu jednak jest trochę tych specjalistów, więc nawet prywatnie terminy max kilka dni. A z NFZ w ciągu ostatnich kilkunastu lat korzystałam tylko na poród, tak to prywatnie... także ciężko mi wyobrazić sobie tę sytuację w której jesteście i bardzi mi przykro, że macie tak utrudniony dostęp do lekarzy i badań.

reklama
Decathlon za 2 dychy ;)
To faktycznie trochę lipa z tym dostępem do specjalistów. Ja mam podobnie jak Liczba.
W ogóle to mi się wydaje, że mam zaburzony osąd tego jak wygląda służba zdrowia, bo mieszkam w Krakowie i tu jednak jest trochę tych specjalistów, więc nawet prywatnie terminy max kilka dni. A z NFZ w ciągu ostatnich kilkunastu lat korzystałam tylko na poród, tak to prywatnie... także ciężko mi wyobrazić sobie tę sytuację w której jesteście i bardzi mi przykro, że macie tak utrudniony dostęp do lekarzy i badań.
Ja jezdze do luxmedu jak cos potrzebuje tyle ze to jest dojazd nie wyjde sama z domu i nie dotre ale umiemy to pogodzic i wychodzimy z zalozenia ze zdrowie jest bezcenne. Jezdze po Poznaniach i gdzie tylko trzeba jesli nie ma w gorzowskim luxmedzie danego specjalisty. Ale mamy full pakiet wiec moge szukac po calej Polsce.

A na nfz wszystko lezy naprawdę.. u mnie w mieście endokrynolog to jest lekarz niedostępny.. takie tlumy sa ze miejsce to chyba na za 2 lata..

Moj salon to zarazem nasza sypialnia.. Julka miala swoj pokoj i juz teraz dzieli go z bratem. Tez mamy 2 pokoje tyle ze dosc duze metrażem. Zresztą ja mieszkalam w bloku na 4 piętrze na 37.5m2 i mialam w pokoju dwoch braci.. i wcale nie bylo mi zle. Uwielbiałam byc z nimi.. wiedziec ze spia obok i ze nie jestem sama. I do dzis mi to zostalo ze nie lubię jak M ma nocki.. musze czuc kogos obok.
Ja narzekam tylko, że nie ma miejsca na rzeczy które nam się podobają :p ale ogólnie lubię kiedy śpi z nami w pokoju. Dopóki jest mała nie chcemy robić z salonu sypialni. Jednak później dla dziecka uważam, że pokój w którym ma swoją intymność, swoje rzeczy poukładane jak chce jest bardzo ważny. Pewnie, że się da żyć w kawalerce w 5 osób i się człowiek przyzwyczai, ale ja swój osobisty pokój w domu doceniam do dzisiaj.

@paulina1994 moja wszystkim się bawi po trochu. A najbardziej chce to czym aktualnie bawi się brat [emoji23] wszystkiej maści klocki, sortery, autka, balony, piłki (drugi Messi rośnie [emoji13]), konik na biegunach, książeczki, butelki puste. Ale to jest tak że 5min tym, 5 min tamtym itd. Nie mam w ogóle pomysłu na prezent pod choinkę [emoji1745]
Igorek jaki przystojniak [emoji7]

U mnie w bliskiej rodzinie też był rąk. Babcia, tata, mama jest po resekcji płuca, ma dwa guzki ale póki co nie powiększają się- jest pod stałą kontrolą. A mnie do lekarza ciężko pójść. Już się sama ganiam za to. Teraz umówiłam się do dermatologa w końcu (mam guzka pod skórą na głowie, internety podpowiadają że kaszak,), na styczeń wizyta u rehabilitanta dna miednicy. Jak będę w przychodni to poproszę o skier na podstawowe badania.

@ kamilaa ile Daga ma wzrostu? Wydaje się już taka duża [emoji7]

@paulina1994 moja wszystkim się bawi po trochu. A najbardziej chce to czym aktualnie bawi się brat [emoji23] wszystkiej maści klocki, sortery, autka, balony, piłki (drugi Messi rośnie [emoji13]), konik na biegunach, książeczki, butelki puste. Ale to jest tak że 5min tym, 5 min tamtym itd. Nie mam w ogóle pomysłu na prezent pod choinkę [emoji1745]
Igorek jaki przystojniak [emoji7]

U mnie w bliskiej rodzinie też był rąk. Babcia, tata, mama jest po resekcji płuca, ma dwa guzki ale póki co nie powiększają się- jest pod stałą kontrolą. A mnie do lekarza ciężko pójść. Już się sama ganiam za to. Teraz umówiłam się do dermatologa w końcu (mam guzka pod skórą na głowie, internety podpowiadają że kaszak,), na styczeń wizyta u rehabilitanta dna miednicy. Jak będę w przychodni to poproszę o skier na podstawowe badania.

@ kamilaa ile Daga ma wzrostu? Wydaje się już taka duża [emoji7]
Kochana to moze byc kaszak lub tluszczak. Moj M tez miał. Chwila moment i po guzku.. 1 szewek a jaki komfort przy czesaniu czy u fryzjera ze juz go nie ma ☺️

Ja kupilam kask w Decathlon. Szkoda mi dać na kask 160zl gdzie glowa rosnie i wiadome ze wyrosnie z niego szybciej jak ze scoota.

Co do zabawek to u nas kroluja wszelkie autka i ksiazeczki z serii akademia mądrego dziecka. Oraz klocki. Ma tez zestaw talerzykow kubeczków ktorymi uwielbia sie bawic.
No też mi szkoda nie ukrywam :)
Ja mam salon i drugi pokoj. Więc sypialnie będziemy mieli razem z nią zanim się nie przeprowadzimy. Wszędzie ciasno. Jej zabawki, kojec... Jeszcze właśnie muszę coś z tym stolikiem wymyślić, żeby jej rozkładać do malowania. Tutaj u mamy śpi w osobnym pokoju. No i je przy stole bez krzesełka, to dopiero jest ciekawie hehe
Ja mam jedną zasadę, że kocham minimalizm i jak się czymś nie bawi, czegoś nie używamy to nie trzymam tego tylko chowam, wynoszę na strych albo sprzedaje/oddaje :)

jaka agentka jest śmieszna haha
Jejku ile ona mówi, Igor nic prawie nie powtórzy [emoji33]

reklama
Do góry