reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja też mam odczucie ze te glukometry przeklamuja, jak byłam w 26tc robić krzywą cukrową, kobita z rana zmierzyła mi cukier glukometrem i wyszło 99, a po badaniu z krwi z żyły miałam 85. Ja dostałam skierowanie na obserwację pod kątem cukrzycy bo wynik krzywej miałam taki 85-103-103 i wg niego to płaski wynik. I diabetolog kazał mi mierzyć ale cukry mam ok więc się w sumie tak bawię z tym

reklama
Kamilla ja też miałam szybko widoczny ale potem przez wiele tygodni prawie nie rósł.
Ubrania ja pomału kupuje. Ale to dlatego że mam w brzuszku corke [emoji3] a po synkach mam też trochę uniwersalnych rzeczy. Reszta oddaje siostrze i szwagiwrce bo ja już kończę produkcję, a one są dopiero przed lub po jednym dziecku.

Też od wczoraj testuję glukometr. Przypomnę, że moja krzywa wyniosła 96-169-139.

Wyniki z glukometru:
Wczoraj przed kolacją: 64 (?!)
Godzina po kolacji: 131 :(
2 godz. po kolacji: 107
Dziś na czczo: 82

U mnie raczej pierwszy wynik przekłamany. W resztę uwierzę.
Dziś wizyta! Ciekawe co lekarz powie na tę krzywą. Dodatkowo mam anemię, która nie drgnęła od poprzednich wyników mimo suplementacji żelaza 2 x dziennie. :(

Też od wczoraj testuję glukometr. Przypomnę, że moja krzywa wyniosła 96-169-139.

Wyniki z glukometru:
Wczoraj przed kolacją: 64 (?!)
Godzina po kolacji: 131 :(
2 godz. po kolacji: 107
Dziś na czczo: 82

U mnie raczej pierwszy wynik przekłamany. W resztę uwierzę.
Dziś wizyta! Ciekawe co lekarz powie na tę krzywą. Dodatkowo mam anemię, która nie drgnęła od poprzednich wyników mimo suplementacji żelaza 2 x dziennie. :(
No to 64 to moze przeklamane bo ponizej normy (od 70 jest.)
Godzine po kolacji i na czczo masz ladne wyniki [emoji6]

Ja tez mam dzis wizytę, ja juz ide do mojej gin przygotowana z wynikami krzywej, wynikami z glukometru przez te 6 dni i zaleceniami od diabetologa. Od jutra mam juz zaczac mierzyc tylko na czczo bo wyniki po godzinie mam dobre i nie mam z nimi problemy.

No to 64 to moze przeklamane bo ponizej normy (od 70 jest.)
Godzine po kolacji i na czczo masz ladne wyniki [emoji6]

Ja tez mam dzis wizytę, ja juz ide do mojej gin przygotowana z wynikami krzywej, wynikami z glukometru przez te 6 dni i zaleceniami od diabetologa. Od jutra mam juz zaczac mierzyc tylko na czczo bo wyniki po godzinie mam dobre i nie mam z nimi problemy.

Ładne? Bo ja czytałam, że godzinę po posiłku powinno być mniej niż 120 a u mnie 131.
A o której masz wizytę? Ja na 17.00 idę. :)

Ładne? Bo ja czytałam, że godzinę po posiłku powinno być mniej niż 120 a u mnie 131.
A o której masz wizytę? Ja na 17.00 idę. :)
Teraz sa inne normy. Na czczo 70-90 a godzine po posilku powinno byc mniej niz 140 (jakis czas temu podniesli ta norme ze 120). Dokladnie takie info dostalam od diabetologa [emoji6]
Ooo i dokladnie tak samo mam w mojej książeczce samokontroli ktora od niego dostalam [emoji6]
Troche zle to twoje 64 przed posilkiem, albo blad glukometru albo niedocukrzenie.

Ja mam dzis na 16:40 ale pewnie wejde po 17[emoji6]

Ktory masz juz tc ?
1543823005500.jpeg

Załączniki

• 1543823005500.jpeg
    1543823005500.jpeg
    53,9 KB · Wyświetleń: 992
Teraz sa inne normy. Na czczo 70-90 a godzine po posilku powinno byc mniej niz 140 (jakis czas temu podniesli ta norme ze 120). Dokladnie takie info dostalam od diabetologa [emoji6]
Ooo i dokladnie tak samo mam w mojej książeczce samokontroli ktora od niego dostalam [emoji6]
Troche zle to twoje 64 przed posilkiem, albo blad glukometru albo niedocukrzenie.

Ja mam dzis na 16:40 ale pewnie wejde po 17[emoji6]

Ktory masz juz tc ? Zobacz załącznik 921575

Uff.. no to na razie się mieszczę. To 64 to raczej błąd był, bo to było 4 godz. po obiedzie i cappuccino. Ale porównam to jeszcze z dzisiejszymi wynikami. No to będziemy dziś po wieczór obie zdawać relacje. :D Kończę 25tc.

Ja pierdziele ten glukometr. Mierzyć bede tylko na czczo bo tylko tu istnieje problem. Wczoraj po kolacji mialam 97. Dzis na czczo 101.
Z lewej reki cukry sa duzo wyzsze niz z prawej. Jak zbadam kilka paluchow w 1 momencie to sie okazuje ze nie mam zadnych problemow z cukrem. Cala glupia jestem przez ten glukometr. I nie mam sil sie ciagle nartwic.

reklama
Do góry