reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Poruszaj brzuszkiem. Bratowej na ktg jak zobaczylam jak polozna budzi dziecko to bylam w szoku jak majtala jej tym brzuchem ale obudzila dziecko [emoji14]
Albo jakas slodkosc?

Ja dzis zjadlam 3 kawalki sernika i wywalilo mi cukier 160. Ale po 2 godz byl juz 121.
Po kolacji 113. Musze uważać ze slodyczami.
Ale oszukuje mnie glukometr.
To troche wysoko mialas po godzinie [emoji57]
U mnie po godzinie od posiłku, a tez sobie nieraz pozwoliłam na cos słodkiego nigdy nie mialam wyzej niz 120..
Tylko dzis rano znow 94..[emoji52] nie umiem ogarnąć tych cukrow na czczo [emoji52]

reklama
Ale w takich ilościach sobie pozwoliłas? Jednak sporo cukru bylo w tym cieście.. Zamiast 1 kawalek to sie dorwalam jakbym nigdy nie jadla.. Jeszcze pozniej zagryzlam guma do rzucia... A przed zjadlam makaron ale ten jasny. Taką lekką bombę machnelam. Ale zauwazylam ze wystarczy ze podjem cytryne albo wode z cytryna i ładnie cukier spada.
Wczoraj zjadlam absolutnie niedozwolona kolacje i bylo 125, dzis 113. Musze unikać slodyczy.
A ja dzis na czczo mialam 108, moja corka 95.ten glukometr na maxa klamie zwlaszcza ze strzelam z innego palca w tej samej chwili i juz mam o 15 jednostek mniej...

Ale w takich ilościach sobie pozwoliłas? Jednak sporo cukru bylo w tym cieście.. Zamiast 1 kawalek to sie dorwalam jakbym nigdy nie jadla.. Jeszcze pozniej zagryzlam guma do rzucia... A przed zjadlam makaron ale ten jasny. Taką lekką bombę machnelam. Ale zauwazylam ze wystarczy ze podjem cytryne albo wode z cytryna i ładnie cukier spada.
Wczoraj zjadlam absolutnie niedozwolona kolacje i bylo 125, dzis 113. Musze unikać slodyczy.
A ja dzis na czczo mialam 108, moja corka 95.ten glukometr na maxa klamie zwlaszcza ze strzelam z innego palca w tej samej chwili i juz mam o 15 jednostek mniej...
Powiem ci ze ostatnio miałam takie parcie na slodycze, i ogonie na rzeczy ktore zazwyczaj cukier podnoszą, najadlam sie ostatnio chyba z 6pączków, napilam slodkiego napoju a do tego jadlam niezdrowa pizze [emoji33] i po 1h mialam na pewno mniej niz 120. Po dwoch nie mierze.
Mi diabetolog ogolnie kazal mierzyc przez tydzień po kazdym posilku i jesli w tym czasie bede miala wyniki po 1h w porzadku to potem moge zostac przy mierzeniu tylko na czczo.
Ogolnie zauwazylam ze mam cukry w porzadku po godzinie i nie ważne co jem i ile, tylko te na czczo to u mnie problem. Moze sprobuje sprawdzac tak jak w tym poradniku jest miedzy 2 a 4 w nocy...

Matko ja to bym słodkie jadła i jadła i jeszcze cytrusy. Ale to uczulenie na dłonoach co wam mowilam to było chyba od mandarynek więc uważam teraz. Pomajdałam brzuchem i nic, ale w koncu sie zlitowal i przeskoczył.
Pokaże Wam mój brzuch na 28 tydzien jest ogromny !

Załączniki

• received_288635885118677.jpeg
    received_288635885118677.jpeg
    62,6 KB · Wyświetleń: 80
Matko ja to bym słodkie jadła i jadła i jeszcze cytrusy. Ale to uczulenie na dłonoach co wam mowilam to było chyba od mandarynek więc uważam teraz. Pomajdałam brzuchem i nic, ale w koncu sie zlitowal i przeskoczył.
Pokaże Wam mój brzuch na 28 tydzien jest ogromny !
Jaa tez bym jadla slodkie ale i tak ograniczylam i ciagle sie zastanawiam co to bedzie w święta, bede przed swietami piec ciasta i ciasteczka z tz mama a pewnie nic z tego nie zjem. [emoji52]Jedynie nie potrafie zrezygnowac z kawy z cukrem. [emoji52]
I co do mandarynek to jest hit u mnie, wczoraj w nocy zjadłam dwie a dziś cukier 89 [emoji106] pierwszy raz mam ponizej 90 wiec sie ciesze bardzo [emoji4]

A co do twojego brzuszka to wcale on wielki nie jest [emoji14] na pewno na tym etapie bede miala wiekszy niz ty [emoji14]
Teraz mam 14tc a mam juz o taki [emoji85]
IMG_20181130_120546.jpeg

Załączniki

• IMG_20181130_120546.jpeg
    IMG_20181130_120546.jpeg
    53,8 KB · Wyświetleń: 703
Kamilla ja szybko mialam brzuszek taki mialam z corka do porodu ale co tam zgubi sie
Wszystko sie zgubi, ja nawet o tym teraz nie mysle, najwazniejsze dla mnie zeby tylko dzidzia byla zdrowa [emoji4]

A ja wczoraj poczynilam znow zakupy[emoji87] ostatnie[emoji6] za wszystko dalam 50zl, a wszystko w bdb i idealnym stanie [emoji4]
Czekam na potwierdzenie płci, jak tylko bede miec wieksza pewność kto tam mieszka to te ubranka ktore nie beda nam potrzebne posegreguje i oddam do domu samotnej matki bo za duzo tego mam a tak sie na pewno przydadza [emoji6]
IMG_20181201_162209.jpeg
IMG_20181201_162650.jpeg
IMG_20181201_162829.jpeg

Załączniki

• IMG_20181201_162209.jpeg
    IMG_20181201_162209.jpeg
    59,2 KB · Wyświetleń: 700
  • IMG_20181201_162650.jpeg
    IMG_20181201_162650.jpeg
    69,6 KB · Wyświetleń: 694
  • IMG_20181201_162829.jpeg
    IMG_20181201_162829.jpeg
    70,2 KB · Wyświetleń: 704
Ojej jak dużo ! Ja czekam na wyprzedaże. Natomiast moja siostra już podobno szaleje.
No duzo dużo, tak jak ostatnio pisalam mam okolo 150 sztuk body + to co wczoraj kupilam [emoji14] a gdzie tam reszta ubranek [emoji14] dlatego tak bardzo mi zalezy zeby miec potwierdzenie plci zeby móc to ogarnac bo mam i chlopiece i dziewczęce i to co sie niebprzyda chce oddac [emoji6]

reklama
Zmierzylam corce na czczo cukier i miala wyzszy niz ja bo aż 110. W mojej rodzinie oraz meza kazdego komu zmierze wychodzi cukrzyca albo stan przedcukrzycowy. Te glukometry to jakas farsa tak przeklamuja a ja sie niepotrzebnie zamartwiam.

Do góry