reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Poruszaj brzuszkiem. Bratowej na ktg jak zobaczylam jak polozna budzi dziecko to bylam w szoku jak majtala jej tym brzuchem ale obudzila dziecko [emoji14]
Albo jakas slodkosc?

Ja dzis zjadlam 3 kawalki sernika i wywalilo mi cukier 160. Ale po 2 godz byl juz 121.
Po kolacji 113. Musze uważać ze slodyczami.
Ale oszukuje mnie glukometr.
To troche wysoko mialas po godzinie [emoji57]
U mnie po godzinie od posiłku, a tez sobie nieraz pozwoliłam na cos słodkiego nigdy nie mialam wyzej niz 120..
Tylko dzis rano znow 94..[emoji52] nie umiem ogarnąć tych cukrow na czczo [emoji52]

reklama
Ale w takich ilościach sobie pozwoliłas? Jednak sporo cukru bylo w tym cieście.. Zamiast 1 kawalek to sie dorwalam jakbym nigdy nie jadla.. Jeszcze pozniej zagryzlam guma do rzucia... A przed zjadlam makaron ale ten jasny. Taką lekką bombę machnelam. Ale zauwazylam ze wystarczy ze podjem cytryne albo wode z cytryna i ładnie cukier spada.
Wczoraj zjadlam absolutnie niedozwolona kolacje i bylo 125, dzis 113. Musze unikać slodyczy.
A ja dzis na czczo mialam 108, moja corka 95.ten glukometr na maxa klamie zwlaszcza ze strzelam z innego palca w tej samej chwili i juz mam o 15 jednostek mniej...

Ale w takich ilościach sobie pozwoliłas? Jednak sporo cukru bylo w tym cieście.. Zamiast 1 kawalek to sie dorwalam jakbym nigdy nie jadla.. Jeszcze pozniej zagryzlam guma do rzucia... A przed zjadlam makaron ale ten jasny. Taką lekką bombę machnelam. Ale zauwazylam ze wystarczy ze podjem cytryne albo wode z cytryna i ładnie cukier spada.
Wczoraj zjadlam absolutnie niedozwolona kolacje i bylo 125, dzis 113. Musze unikać slodyczy.
A ja dzis na czczo mialam 108, moja corka 95.ten glukometr na maxa klamie zwlaszcza ze strzelam z innego palca w tej samej chwili i juz mam o 15 jednostek mniej...
Powiem ci ze ostatnio miałam takie parcie na slodycze, i ogonie na rzeczy ktore zazwyczaj cukier podnoszą, najadlam sie ostatnio chyba z 6pączków, napilam slodkiego napoju a do tego jadlam niezdrowa pizze [emoji33] i po 1h mialam na pewno mniej niz 120. Po dwoch nie mierze.
Mi diabetolog ogolnie kazal mierzyc przez tydzień po kazdym posilku i jesli w tym czasie bede miala wyniki po 1h w porzadku to potem moge zostac przy mierzeniu tylko na czczo.
Ogolnie zauwazylam ze mam cukry w porzadku po godzinie i nie ważne co jem i ile, tylko te na czczo to u mnie problem. Moze sprobuje sprawdzac tak jak w tym poradniku jest miedzy 2 a 4 w nocy...

Matko ja to bym słodkie jadła i jadła i jeszcze cytrusy. Ale to uczulenie na dłonoach co wam mowilam to było chyba od mandarynek więc uważam teraz. Pomajdałam brzuchem i nic, ale w koncu sie zlitowal i przeskoczył.
Pokaże Wam mój brzuch na 28 tydzien jest ogromny !

Załączniki

• received_288635885118677.jpeg
    received_288635885118677.jpeg
    62,6 KB · Wyświetleń: 77
Matko ja to bym słodkie jadła i jadła i jeszcze cytrusy. Ale to uczulenie na dłonoach co wam mowilam to było chyba od mandarynek więc uważam teraz. Pomajdałam brzuchem i nic, ale w koncu sie zlitowal i przeskoczył.
Pokaże Wam mój brzuch na 28 tydzien jest ogromny !
Jaa tez bym jadla slodkie ale i tak ograniczylam i ciagle sie zastanawiam co to bedzie w święta, bede przed swietami piec ciasta i ciasteczka z tz mama a pewnie nic z tego nie zjem. [emoji52]Jedynie nie potrafie zrezygnowac z kawy z cukrem. [emoji52]
I co do mandarynek to jest hit u mnie, wczoraj w nocy zjadłam dwie a dziś cukier 89 [emoji106] pierwszy raz mam ponizej 90 wiec sie ciesze bardzo [emoji4]

A co do twojego brzuszka to wcale on wielki nie jest [emoji14] na pewno na tym etapie bede miala wiekszy niz ty [emoji14]
Teraz mam 14tc a mam juz o taki [emoji85]
IMG_20181130_120546.jpeg

Załączniki

• IMG_20181130_120546.jpeg
    IMG_20181130_120546.jpeg
    53,8 KB · Wyświetleń: 700
Kamilla ja szybko mialam brzuszek taki mialam z corka do porodu ale co tam zgubi sie
Wszystko sie zgubi, ja nawet o tym teraz nie mysle, najwazniejsze dla mnie zeby tylko dzidzia byla zdrowa [emoji4]

A ja wczoraj poczynilam znow zakupy[emoji87] ostatnie[emoji6] za wszystko dalam 50zl, a wszystko w bdb i idealnym stanie [emoji4]
Czekam na potwierdzenie płci, jak tylko bede miec wieksza pewność kto tam mieszka to te ubranka ktore nie beda nam potrzebne posegreguje i oddam do domu samotnej matki bo za duzo tego mam a tak sie na pewno przydadza [emoji6]
IMG_20181201_162209.jpeg
IMG_20181201_162650.jpeg
IMG_20181201_162829.jpeg

Załączniki

• IMG_20181201_162209.jpeg
    IMG_20181201_162209.jpeg
    59,2 KB · Wyświetleń: 697
  • IMG_20181201_162650.jpeg
    IMG_20181201_162650.jpeg
    69,6 KB · Wyświetleń: 691
  • IMG_20181201_162829.jpeg
    IMG_20181201_162829.jpeg
    70,2 KB · Wyświetleń: 701
Ojej jak dużo ! Ja czekam na wyprzedaże. Natomiast moja siostra już podobno szaleje.
No duzo dużo, tak jak ostatnio pisalam mam okolo 150 sztuk body + to co wczoraj kupilam [emoji14] a gdzie tam reszta ubranek [emoji14] dlatego tak bardzo mi zalezy zeby miec potwierdzenie plci zeby móc to ogarnac bo mam i chlopiece i dziewczęce i to co sie niebprzyda chce oddac [emoji6]

reklama
Zmierzylam corce na czczo cukier i miala wyzszy niz ja bo aż 110. W mojej rodzinie oraz meza kazdego komu zmierze wychodzi cukrzyca albo stan przedcukrzycowy. Te glukometry to jakas farsa tak przeklamuja a ja sie niepotrzebnie zamartwiam.

Do góry