reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Można[emoji6] ale to jest właśnie taki poczatek ze metoda prob i błędów trzeba sprawdzac co jak na kogo wplywa. Na mnie moga mandarynki dobrze wplywac a u ciebie moze byc odwrotnie. Wiec próbuj ostrożnie z roznymi rzeczami [emoji6]
Wiem ze kawa zle na mnie dziala. Ale nid umiem zrezygnować z czegos od czego jestem tak silnie uzalezniona te kilkanascie lat. Wtedy bede umierala zero zycia i nieodlaczny bol glowy.

reklama
U nas glulometr najmniej pokazal 95 mojej julce po jedzeniu.. Na czczo miala 110. A wczoraj ja mialam 97 po kolacji gdzie moj M nigdy ponizej 100 nie zszedl nawet na czczo. I tak jak mowie zalezy jaka reka i jaki palec taki wynik. Dlatego chyba ogtt najlepszym wyjsciem i pozniej kontrola hba1c bo glukometr to taki tylko chyba na wyrazne skoki reaguje.

A może Twój glukometr jest nieco rozkalibrowany? Bo moje wyniki raczej trzymają się kupy a Twoje ciężko przewidzieć.

Wiem ze kawa zle na mnie dziala. Ale nid umiem zrezygnować z czegos od czego jestem tak silnie uzalezniona te kilkanascie lat. Wtedy bede umierala zero zycia i nieodlaczny bol glowy.
No widzisz ja tez z kawy nie umiem zrezygnować (i to z cukrem[emoji58]), ale po kawie mam wynik w porządku

A może Twój glukometr jest nieco rozkalibrowany? Bo moje wyniki raczej trzymają się kupy a Twoje ciężko przewidzieć.
No wlasnie moj glukometr skacze jak durny. A nic w nim nie mogę zrobic wiecej. W zestawie mam taka plytke jak pasek ktora tylko mialam wlozyc by go ustawic i to wszystko.

Dziewczyny powiem Wam, ze z ta cukrzyca ciazowa to są takie jaja... Podejrzewam, ze jak poszlabym w inny dzien, to mialabym wynik na czczo w normie i nie stwierdziliby cukrzycy, no ale ;) a glukometry...coz. przerabism to od 23tc. Nie raz jest tak, ze z tej samej kropli krwi!! wychodzi wynik rozny o np 15 jednostek ;)

Dziewczyny powiem Wam, ze z ta cukrzyca ciazowa to są takie jaja... Podejrzewam, ze jak poszlabym w inny dzien, to mialabym wynik na czczo w normie i nie stwierdziliby cukrzycy, no ale ;) a glukometry...coz. przerabism to od 23tc. Nie raz jest tak, ze z tej samej kropli krwi!! wychodzi wynik rozny o np 15 jednostek ;)

O 40 tydzień w toku. :) Jak się czujesz? I kiedy witasz córeczkę? :)

reklama
Dokladnie tez to sprawdzalam. Ale podobno jest to zgodne ze standardami glukometrow. Ja poprostu przestaje panikowac i bede sie skupiac nad cukrem na czczo. Wyczulam tez ze prawa reka ma nizsze cukry niz lewa.

Do góry