reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ej no co ty nasze w tym samym wieku to jaki tam dzidziolek, duże dziewczynki już [emoji41]
Co u was?
Tak, moja to dosłownie duuuuża dziewczynka. W piatek ją mierzyłam to ma 83,5cm 🙈 O wadze nawet nie piszę, bo pomdlejecie :D
Jak patrzę, jak twoja córcia pięknie się rozwija to moja jest daaaleko w tyle. Wszystko by było dobrze, tylko problem jest z jedzeniem. Nie mam już pomysłów jak ją nauczyć jeść. Czekam do końca roku, jak sie nic nie polepszy, to na kolejnej wizycie przy szczepieniu poproszę o namiary na specjąlistę. Już o tym z moją pediatrą rozmawiałam. Poza tym Kasiek jest bardzo pogodnym dzieckiem, śmieje się non stop, żywa niesamowicie, na miejscu nie wysiedzi :) Odkąd opanowała chodzenie jest nie do zatrzymania.
I jest straszna gaduła. Buziak to jej się nie zamyka.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, moja to dosłownie duuuuża dziewczynka. W piatek ją mierzyłam to ma 83,5cm [emoji85] O wadze nawet nie piszę, bo pomdlejecie :D
Jak patrzę, jak twoja córcia pięknie się rozwija to moja jest daaaleko w tyle. Wszystko by było dobrze, tylko problem jest z jedzeniem. Nie mam już pomysłów jak ją nauczyć jeść. Czekam do końca roku, jak sie nic nie polepszy, to na kolejnej wizycie przy szczepieniu poproszę o namiary na specjąlistę. Już o tym z moją pediatrą rozmawiałam. Poza tym Kasiek jest bardzo pogodnym dzieckiem, śmieje się non stop, żywa niesamowicie, na miejscu nie wysiedzi :) Odkąd opanowała chodzenie jest nie do zatrzymania.

Ej no ale twoja też się pięknie rozwija co ty chcesz [emoji3526]
Napisz jaka ma wagę? Moja to dopiero niedawno zaczęła jeść lepiej... I jakieś 9kg może już ma [emoji2960] a ja moja mierzyłam dzisiaj [emoji85]76cm niecale [emoji85]
Pokaż ta księżniczkę [emoji7]

To jest taki maly szatan [emoji23]
Zobacz załącznik 1186913
Daga też taki urwis którego wszędzie pełno, lata swoimi ścieżkami, co idziemy do parku to muszę ją gonić bo nawet nie patrzy czy z nią idę czy nie tylko pędzi gdzie nogi ją poniosą [emoji85]dogadali by się [emoji85]
Aaa i co wracamy z parku to pół kosza pod wózkiem mam zapełnione kasztanami, kamieniami, liśćmi, patykami i wszystkim co znajdzie po drodze [emoji1787]
IMG_20201010_165346_1.jpeg

Tak, moja to dosłownie duuuuża dziewczynka. W piatek ją mierzyłam to ma 83,5cm [emoji85] O wadze nawet nie piszę, bo pomdlejecie :D
O widzisz a twoja już słówka jakieś mówi? Daga nadal glownie po chińsku [emoji12]

Ja nie mam zamiaru jeszcze długo wyciągać szczebli z łóżeczka, ani zmieniać na barierkę. Bo w nocy byłyby wycieczki, a tak jak się obudzi to po chwili zasypia. W dzień śpi na naszym lozku, kiedy się budzi to przychodzi do nas :)

Widzę ogromny postęp, jedzenie, mowa. Jest bardzo samodzielna.
Problem podawania leków też rozwiazalam. Sok malinowy na łyżeczce i braaaawo z owacjami. Tak kilka razy na zmianę z lekiem. I wreszcie kiedy mówię, idziemy zrobić brawo to nawet na to co wcześniej naciągalo ma radość.
Wyrzuca sama śmieci do kosza, przynosi spray do nosa żeby jej odessać gile. ;D dużo nas to nerwów kosztowało, ale jestem teraz już pewna, że przy konsekwencji dużo się da.
Jeszcze nocnik. Ale z tym nie naciskam.
Sama jestem ciekawa ile waży, pewnie coś ponad 10

Uczyłam jeść łyżka i widelcem tak, że zawsze jak karmiłam ona miała swój w ręce i się bawiła w misce. Po jakimś czasie zaczęła na zmianę ze mną celować.
No chyba, że problem jest że nie chce dziecko wcale jeść. Moja tak ma kiedy daje częściej niż co 3h. Musi być głodna. Miska na przyssawke też pomogła, bo zaczęła spokojnie bez wywalania jeść sama.

Tak, moja to dosłownie duuuuża dziewczynka. W piatek ją mierzyłam to ma 83,5cm 🙈 O wadze nawet nie piszę, bo pomdlejecie :D
Noo ladny wzrost. Nasz ma 86cm i 13kg na ostatnim szczepieniu teraz nie wiem ale je zdecydowanie mniej niż kiedyś. Cos nam sie popsulo z jedzeniem..
Praktycznie nie mowi tylko po swojemu.. kakakakaka, nanana, dada, aga itd
Po szczepieniu zapytam ale z racji antybiotyku nie pójdę w piatek w tym tyg.

Ile Kasia wazy?

Noo ladny wzrost. Nasz ma 86cm i 13kg na ostatnim szczepieniu teraz nie wiem ale je zdecydowanie mniej niż kiedyś. Cos nam sie popsulo z jedzeniem..
Praktycznie nie mowi tylko po swojemu.. kakakakaka, nanana, dada, aga itd
Po szczepieniu zapytam ale z racji antybiotyku nie pójdę w piatek w tym tyg.

Ile Kasia wazy?
Na co mieliście antybiotyk ?
My już chore 3 tydzień. Także kwarantanna dłużej od was :p

reklama
Aa no tak czytałam wyżej. Ja mam uczulenie na ugryzienia. Fenistil zawsze można podać na początku. Nawet nie wiedziałam, że na to antybiotyk jest.
Antybiotyk jest konieczny powiedział lekarz poniewaz jest silny stan zapalny i ma wycieki ropne. Na sam obrzęk wystarczylby triderm i zyrtec z wapnem.

Do góry