Ja też mam zawsze ropne rany. Ale to schodzi po dwóch dniach. Ciekawe infoAntybiotyk jest konieczny powiedział lekarz poniewaz jest silny stan zapalny i ma wycieki ropne. Na sam obrzęk wystarczylby triderm i zyrtec z wapnem.
reklama
Nie wiem kochana.. ufam temu lekarzowi. W moim mieście jest tylko dwoch ktorym ufam. Ten u którego dziś byłam uratował mi Julke jak miala rok z zaparciami gdzie inni zbywali problem a bylo juz koszmarnie.Ja też mam zawsze ropne rany. Ale to schodzi po dwóch dniach. Ciekawe info
Nie no luz, ja nie w tym sensie, że źle. Boje się antybiotykow, bo zrujnowały mi zdrowie. Nikt mi nigdy ich na ukąszenia nie zaproponował dlatego jestem zdziwiona i zainteresowana.Nie wiem kochana.. ufam temu lekarzowi. W moim mieście jest tylko dwoch ktorym ufam. Ten u którego dziś byłam uratował mi Julke jak miala rok z zaparciami gdzie inni zbywali problem a bylo juz koszmarnie.
Jeszcze o tych wtyczkach : od tego też często psy mają uczulenie więc u nas odpada.
TeNie no luz, ja nie w tym sensie, że źle. Boje się antybiotykow, bo zrujnowały mi zdrowie. Nikt mi nigdy ich na ukąszenia nie zaproponował dlatego jestem zdziwiona i zainteresowana.
Jeszcze o tych wtyczkach : od tego też często psy mają uczulenie więc u nas odpada.
Tez się ich boje i zaczęłam czytać. Okazuje sie ze leki przeciwhistaminowe i antybiotyki podaje sie kiedy dochodzi do stanu zapalnego bo świadczy to o infekcji bakteryjnej. Dzieci rozdrapuja i dlatego tak sie dzieje. A fakt jest taki ze Filip to przy palcu wlasnie zgryza..Nie no luz, ja nie w tym sensie, że źle. Boje się antybiotykow, bo zrujnowały mi zdrowie. Nikt mi nigdy ich na ukąszenia nie zaproponował dlatego jestem zdziwiona i zainteresowana.
paulina1994
Fanka BB :)
Oj bardzo źle to wygląda rzeczywiście :/ jak są wycieki ropne to bez antybiotyku się nie obejdzie i mogę to napisać na własnym przykładzie jak miałam grzybicze ropne zapalenie palucha i leczyli mi go maścią, dopiero dostałam antybiotyk i maści robione i po 2 tyg przeszło, a też jestem przeciwna antybiotykoterapii od tak sobie, ale czasami trzebaTe
Tez się ich boje i zaczęłam czytać. Okazuje sie ze leki przeciwhistaminowe i antybiotyki podaje sie kiedy dochodzi do stanu zapalnego bo świadczy to o infekcji bakteryjnej. Dzieci rozdrapuja i dlatego tak sie dzieje. A fakt jest taki ze Filip to przy palcu wlasnie zgryza..
paulina1994
Jak tak czytam to wasze dzieci są naprawdę duże, Igor waży jakieś 9200 i mierzy z 78-79 cm myślę Igor też mówi po "chińsku", ale co mnie martwi to na każdego woła"mama", rozumie kto to jest babcia, tata, dziadek, ale i tak woła mama [emoji1745] jak mówię idź do taty to idzie do taty, ale jak chce żeby tata przyszedł do niego to woła mama [emoji1751]ale jeszcze czekam spokojnie, tłumaczę, ale słabo to idzie
Ja jako ja pewnie bym czekala co się dzieje. To szybko zastyga, robi się strup. Ale jeśli lekarz kazał to rozumiem.
Z drugiej strony uczulenia to nie jest bajka.
Uczulenia są niebezpieczne. Jednak to na zdjęciu nie wygląda bardzo źle. Chyba, ze właśnie tylko na zdjęciu. Ja bym brała pod uwagę jeszcze pająki. One powodują coś podobnego.
Z drugiej strony uczulenia to nie jest bajka.
Ja właśnie chodziłam tak z palcem na którym.mi się takie coś zrobilo. Najpierw rodzinny, że grzybica. Później dermatolog to samo. Maści nic nie dały. Wyleczyłam zwykłym dermantolem. (Trzeba to wysuszać, nie natłuszczać jak kazali).Oj bardzo źle to wygląda rzeczywiście :/ jak są wycieki ropne to bez antybiotyku się nie obejdzie i mogę to napisać na własnym przykładzie jak miałam grzybicze ropne zapalenie palucha i leczyli mi go maścią, dopiero dostałam antybiotyk i maści robione i po 2 tyg przeszło, a też jestem przeciwna antybiotykoterapii od tak sobie, ale czasami trzeba
Uczulenia są niebezpieczne. Jednak to na zdjęciu nie wygląda bardzo źle. Chyba, ze właśnie tylko na zdjęciu. Ja bym brała pod uwagę jeszcze pająki. One powodują coś podobnego.
To jest normalne. Moja na wszystkich wolała tata. Na mnie też. Tylko to było na etapie 10/11 miesięcy. Chłopaki z mowa mają ciężej.Jak tak czytam to wasze dzieci są naprawdę duże, Igor waży jakieś 9200 i mierzy z 78-79 cm myślę Igor też mówi po "chińsku", ale co mnie martwi to na każdego woła"mama", rozumie kto to jest babcia, tata, dziadek, ale i tak woła mama [emoji1745] jak mówię idź do taty to idzie do taty, ale jak chce żeby tata przyszedł do niego to woła mama [emoji1751]ale jeszcze czekam spokojnie, tłumaczę, ale słabo to idzie
Kaamilaaa
Moja też jeszcze niedawno tylko tata na wszystkich i wszystko mówiłaJak tak czytam to wasze dzieci są naprawdę duże, Igor waży jakieś 9200 i mierzy z 78-79 cm myślę Igor też mówi po "chińsku", ale co mnie martwi to na każdego woła"mama", rozumie kto to jest babcia, tata, dziadek, ale i tak woła mama [emoji1745] jak mówię idź do taty to idzie do taty, ale jak chce żeby tata przyszedł do niego to woła mama [emoji1751]ale jeszcze czekam spokojnie, tłumaczę, ale słabo to idzie
Teraz doszło mama i widać że wie kogo wola albo tatę albo mamę. Do tego mówi papa (jak chce na spacer) brrrum na auta, daj, Wola często wieczorem mama mniam czyli na karmienie, wie jak robią niektóre zwierzątka a tak to chińska mowa i krzyki piski [emoji57]
reklama
paulina1994
To jest normalne. Moja na wszystkich wolała tata. Na mnie też. Tylko to było na etapie 10/11 miesięcy. Chłopaki z mowa mają ciężej.
Poczekam do półtora roku i zobaczymy, nie chce panikować jak to Ja, ale jeśli się to nie zmieni to na początku przyszłego roku skonsultuję to z logopedąMoja też jeszcze niedawno tylko tata na wszystkich i wszystko mówiła
Teraz doszło mama i widać że wie kogo wola albo tatę albo mamę. Do tego mówi papa (jak chce na spacer) brrrum na auta, daj, Wola często wieczorem mama mniam czyli na karmienie, wie jak robią niektóre zwierzątka a tak to chińska mowa i krzyki piski [emoji57]