reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Osobno na jesien i osobno na zime. Nie miałabym sumienia katowac dziecka teraz ocieplanymi i pocic mu stopki. My teraz wzięliśmy z elefanten i zaplacilam 139zl. Ale na limango kusza promocjami. Czailam sie na geoxy ale nie wiem jak rozmiar wypada i nie chcialam odsylac itp.
Jeśli chodzi o odziez to my pod portki zakladamy rajstopki albo wlasnie kombinezon.
Tyle tylko, że ja mam te bobuxy i myślę czy przechodzi w nich jesień czy są za cienkie [emoji848] oczywiście nie zamierzam we wrześniu mu zakładać zimowych [emoji85]

reklama
Tyle tylko, że ja mam te bobuxy i myślę czy przechodzi w nich jesień czy są za cienkie [emoji848] oczywiście nie zamierzam we wrześniu mu zakładać zimowych [emoji85]
Jak nie będzie mega zimna to myślę że da radę, grubsza skarpetka i będzie :) a jak przyjdzie śnieg albo większe chlupy czy minusowe temperatury to już raczej coś podbitego. Ja nie kupuję typowo jesiennych na razie na pewno

Na jesień adidaski na zimę coś cieplejszego i osobno śniegowce, ale to jakiej zwyklaki np z Lidla bo też ile się na tym śniegu będą bawić. Do ubrania mam też i kombinezon i osobno kurtki

Dziewczyny w czym dzieci chodzą zimą ? [emoji85] Pytam pod kątem spodni, takie ponad roczniaki już raczej chodzą w kurtkach i normalnie spodnie/bluza, ale np legginsy są dość cienkie, rajstopy pod spód ? Czy musiałabym kupić śpiworek do wózka ? No ale do auta spiworka i tak nie zabiorę, na spacerze pewnie będzie chciał sam tuptac chociaż częściowo [emoji848] tak samo body zakładacie jeszcze ? Ja ostatnio raz kupiłam w marcu, teraz kiedyś ostatnio chciałam mu założyć jak skończyły się koszulki i zapiąć je to nie lada wyzwanie [emoji848] a buty kupujecie osobno na jesień i zimę ? Igor ma teraz te bobuxy, myślałam, że do końca września/połowa października w nich pochodzi, a później już coś zimowego, trochę szkoda wydawać mi kasę na max 2 msc na jesienne, czy jednak powinnam ?
Jak mega zima była to pod spodnie zakładałam rajtki. jak szedł do żłobka to leggi o na to spodnie. W szatni siup spodnie zdejmowałem i gotowy [emoji12]. Jak mega mróz to zakładałam kombinezon (przez pierwsze dwa lata). Jak lzej to kurtka. Spiworka.juz później nie używałam bo wiadomo jak dzieci już chodzą to nie zdaje egzaminu. Bo w mokrych butach nie wpakujesz dziecka. MozE jedynie na sanki użyjesz.
Buty. Myślę że do listopada spokojnie może pochodzić w tych co ma. Wątpię czy będą jakieś większe mrozy. Potem w połowie kupisz jakieś fajne kozaki. Ja młodemu często kupywalam w Lidlu półbuty takie przejściowe na jesień.

Na jesień adidaski na zimę coś cieplejszego i osobno śniegowce, ale to jakiej zwyklaki np z Lidla bo też ile się na tym śniegu będą bawić. Do ubrania mam też i kombinezon i osobno kurtki
Wiktorka a u was zdarza sie snieg? Ja od 2 lat nie mialam tyle zeby balwana ulepic.. u nas co pada to od razu topnieje.

Jak mega zima była to pod spodnie zakładałam rajtki. jak szedł do żłobka to leggi o na to spodnie. W szatni siup spodnie zdejmowałem i gotowy [emoji12]. Jak mega mróz to zakładałam kombinezon (przez pierwsze dwa lata). Jak lzej to kurtka. Spiworka.juz później nie używałam bo wiadomo jak dzieci już chodzą to nie zdaje egzaminu. Bo w mokrych butach nie wpakujesz dziecka. MozE jedynie na sanki użyjesz.
Buty. Myślę że do listopada spokojnie może pochodzić w tych co ma. Wątpię czy będą jakieś większe mrozy. Potem w połowie kupisz jakieś fajne kozaki. Ja młodemu często kupywalam w Lidlu półbuty takie przejściowe na jesień.
Moj spiworek ma specjalny wklad na to wlasnie by buty mozna bylo wkładać. Ja zamierzam uzywac.

U nas dwa lata temu syn załapał się raz na sanki [emoji23] w tym roku już lipa [emoji23][emoji23]
No to u mnie nie ma tak dobrze.. moje miasto jest położone miedzy rzekami i nazwę ma Międzyrzecz.. i u nas jest tak że latem mamy skwar i zero deszczu gdzie dookola cos popada.. jesienia u nas leje a inni maja spokoj a zimą wszyscy cos sniegu zaznaja a u nas nic.. zero sanek itp

reklama
Bieszczady śnieg jest zawsze. Jeśli chodzi o miasto to różnie, w Rzeszowie przechodziłam cała zimę w adikach, ale lubelskie już wiatr i mróz . już w tym roku śpiwór do wózka niestety się nie sprawdził. Lepszy był koc. Więc z chodzącym dzieckiem myślę, że ani tyle.

Do góry