reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Dziewczyny jakie polecacie pierwsze buty do chodzenia? Teraz coraz częściej na dworze staje i chodzi wzdłuż ogrodzenia, nasze adidasy są tak sztywne, że mu nie wygodnie bo kupowałam je tylko do wózka
emoji1745.png

A to mały kombinator
emoji85.png
jest małym szatanem co chwilę albo nabity guz albo płacz
emoji85.png
kocha dźwięk kosiarki
emoji85.png

A i może ktoś mnie uspokoi bo Igor ma dwie dolne jedynki, dwie górne dwójki i jedną jedynkę te na górze ma już naprawdę duże, a ta jedna jedynka nie chce coś wyjść
emoji848.png
już sobie wkręcam, że może sobie ją uszkodził sama nie wiem
emoji848.png
Zobacz załącznik 1135445
Polecają emel, elefanten, Bartek, biomecanisc. My mieliśmy clarksy. Teraz właśnie Bartka sandały zamówiłam, byliśmy mierzyć je w sklepie. A jak je wybrać to chyba właśnie jest na babyboomie wytłumaczone na filmiku (albo gdzieś w necie oglądałam)

Moja jest z marca i ma dopiero 5 zebow. Nie widać żeby coś szło dalej.

reklama
Dziewczyny jakie polecacie pierwsze buty do chodzenia? Teraz coraz częściej na dworze staje i chodzi wzdłuż ogrodzenia, nasze adidasy są tak sztywne, że mu nie wygodnie bo kupowałam je tylko do wózka [emoji1745]
A to mały kombinator [emoji85] jest małym szatanem co chwilę albo nabity guz albo płacz [emoji85] kocha dźwięk kosiarki [emoji85]

A i może ktoś mnie uspokoi bo Igor ma dwie dolne jedynki, dwie górne dwójki i jedną jedynkę te na górze ma już naprawdę duże, a ta jedna jedynka nie chce coś wyjść [emoji848] już sobie wkręcam, że może sobie ją uszkodził sama nie wiem [emoji848]Zobacz załącznik 1135445
Jaki on już duży [emoji33][emoji3590]kiedy tak urósł [emoji3590]

Co do zębów to nie bardzo pomogę. U młodego wyszły bardzo szybko i bezobjawowo nawet nie pamiętam już w jakiej kolejności a Daga ma już 13. Tzn jedynki i dwójki góra dół już wyszły całkiem a niedawno przebite ale jeszcze nie są takie duże, nie widać ich za bardzo to czwórki góra i dół i jedna trójka na dole.

Nie wiem jak to się stało ale wyzej wkleil mi sie nie ten filmik.. [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

Fajtycznie bardzo ostrożny jest [emoji16] to dobrze [emoji41]

Moja dziś cały dzień takie akrobacje wyczynia, aż mam stracha że fikolka zrobi i coś jej się stanie [emoji51]
No ale jak widać zadowolona jest z siebie bardzo [emoji87]
IMG_20200618_171806.jpeg
IMG_20200618_171804.jpeg
IMG_20200618_171811.jpeg

Dziewczyny jakie polecacie pierwsze buty do chodzenia? Teraz coraz częściej na dworze staje i chodzi wzdłuż ogrodzenia, nasze adidasy są tak sztywne, że mu nie wygodnie bo kupowałam je tylko do wózka [emoji1745]
A to mały kombinator [emoji85] jest małym szatanem co chwilę albo nabity guz albo płacz [emoji85] kocha dźwięk kosiarki [emoji85]

A i może ktoś mnie uspokoi bo Igor ma dwie dolne jedynki, dwie górne dwójki i jedną jedynkę te na górze ma już naprawdę duże, a ta jedna jedynka nie chce coś wyjść [emoji848] już sobie wkręcam, że może sobie ją uszkodził sama nie wiem [emoji848]Zobacz załącznik 1135445
Paula spokojnie. Zabki nie musza wychoszic6 wg schematow. Znam dzieci ktorych pierwszym zabkiem nie byla jedynka a wlasnie dwojka.niektorym trojki wychodza przed czworkami.. nie martw sie.

Polecają emel, elefanten, Bartek, biomecanisc. My mieliśmy clarksy. Teraz właśnie Bartka sandały zamówiłam, byliśmy mierzyć je w sklepie. A jak je wybrać to chyba właśnie jest na babyboomie wytłumaczone na filmiku (albo gdzieś w necie oglądałam)

Moja jest z marca i ma dopiero 5 zebow. Nie widać żeby coś szło dalej.
Dziękuje :) idę oglądać :) u nas właśnie kiepsko ze sklepem stacjonarnym, te w galerii pozamykane :/
Jaki on już duży [emoji33][emoji3590]kiedy tak urósł [emoji3590]

Co do zębów to nie bardzo pomogę. U młodego wyszły bardzo szybko i bezobjawowo nawet nie pamiętam już w jakiej kolejności a Daga ma już 13. Tzn jedynki i dwójki góra dół już wyszły całkiem a niedawno przebite ale jeszcze nie są takie duże, nie widać ich za bardzo to czwórki góra i dół i jedna trójka na dole.
Nie wiem, naprawdę nie wiem [emoji85] jak Daga i jej waga ? Igora dawno nie ważyłam, ale może jakieś 8200 na liczniku wybije [emoji85][emoji85][emoji85] zazdroszczę u nas ostatnio i skok i zęby i trudne czasy [emoji23]
Fajtycznie bardzo ostrożny jest [emoji16] to dobrze [emoji41]

Moja dziś cały dzień takie akrobacje wyczynia, aż mam stracha że fikolka zrobi i coś jej się stanie [emoji51]
No ale jak widać zadowolona jest z siebie bardzo [emoji87]Zobacz załącznik 1135480Zobacz załącznik 1135481Zobacz załącznik 1135482
Igor też tak robi tylko na podłodze albo karton od książeczek bierze i jeździ z nim na niedźwiadka nie patrząc co jest przed nim zawał co 5 min murowany [emoji23] albo jak już naprawdę się nudzi i nie wie co wymyśleć to bierze bidon i próbuje tą rurkę włożyć do kontaktu [emoji85][emoji85][emoji85]
Paula spokojnie. Zabki nie musza wychoszic6 wg schematow. Znam dzieci ktorych pierwszym zabkiem nie byla jedynka a wlasnie dwojka.niektorym trojki wychodza przed czworkami.. nie martw sie.
Mam nadzieję, że ta jedynka mu wyjdzie bo raz, że strasznie śmiesznie wygląda [emoji85] to jakoś mnie to stresuje [emoji85] ale dziękuje :)

Mielismy sie szczepic dzisiaj to wyjatkowo dzis szczepia tylko starsze dzieci i mlodziez. Pójdziemy we wtorek do innej pediatry. Wstawilam młodego na wage i ujrzałam 12.1kg niezle przybiera na stalym jedzeniu.

IMG_20200619_115059.jpg

Byliśmy dzisiaj u chirurga. Okazało sie, że przepukliny są dwie i rozstęp mięśnia kresy białej. Na tą chwilę nie mamy robić nic. Z martwieniem też jeszcze czas. Byłam zaskoczona, że im większa przepuklina tym większa szansa, że się wchłonie do 2/3 roku życia. Nie zaklejać, może skakać, biegać i tylko kontrola czy wchodzi pod palcem.
Później spacer, ale moje dziecko chce chodzić samo i nawet nie zwraca na nas uwagi. Kiedy chce rękę to się kładzie i turla :/

Dodatkowo faza chodzenia z zamkniętymi oczami, a raczej biegania i obijania glowy
IMG_20200619_100916.jpg

Byliśmy dzisiaj u chirurga. Okazało sie, że przepukliny są dwie i rozstęp mięśnia kresy białej. Na tą chwilę nie mamy robić nic. Z martwieniem też jeszcze czas. Byłam zaskoczona, że im większa przepuklina tym większa szansa, że się wchłonie do 2/3 roku życia. Nie zaklejać, może skakać, biegać i tylko kontrola czy wchodzi pod palcem.
Później spacer, ale moje dziecko chce chodzić samo i nawet nie zwraca na nas uwagi. Kiedy chce rękę to się kładzie i turla :/

Dodatkowo faza chodzenia z zamkniętymi oczami, a raczej biegania i obijania glowyZobacz załącznik 1135670
Ale duży rynek [emoji3531] gdzie to ?
My mieliśmy przepuchline pępkowa, ale jak Igor był noworodkiem, plastrowalismy, po czasie się dowiedziałam, że teraz już plastrowania się nie poleca, że wchłonie się sama, a u was teraz wyszła ?

My mieliśmy przepuchline pępkowa, ale jak Igor był noworodkiem, plastrowalismy, po czasie się dowiedziałam, że teraz już plastrowania się nie poleca, że wchłonie się sama, a u was teraz wyszła ?
U mnie oboje mieli przepukline pepkowa choc Jula zdecydowanie wieksza i się wchlonely bez plastrowania. Bratowa ma troje dzieci i trzecie właśnie tez miało i po jednym plastrze sladu nie bylo.

Ja tez mialam i pamietam ze w szkole pielegniarka zawsze na nią uwage zwracała. Chirurg ktory mnie badal powiedzial ze poki sie nie powieksza i nie boli to się tego nie rusza.. pod koniec podstawowki juz jej nie miałam.

reklama
Od urodzenia. Plastrowanie więcej szkody może zrobić. To Zamość.

Do góry