reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Dziękuje :) idę oglądać :) u nas właśnie kiepsko ze sklepem stacjonarnym, te w galerii pozamykane :/ Nie wiem, naprawdę nie wiem [emoji85] jak Daga i jej waga ? Igora dawno nie ważyłam, ale może jakieś 8200 na liczniku wybije [emoji85][emoji85][emoji85] zazdroszczę u nas ostatnio i skok i zęby i trudne czasy [emoji23]Igor też tak robi tylko na podłodze albo karton od książeczek bierze i jeździ z nim na niedźwiadka nie patrząc co jest przed nim zawał co 5 min murowany [emoji23] albo jak już naprawdę się nudzi i nie wie co wymyśleć to bierze bidon i próbuje tą rurkę włożyć do kontaktu [emoji85][emoji85][emoji85]Mam nadzieję, że ta jedynka mu wyjdzie bo raz, że strasznie śmiesznie wygląda [emoji85] to jakoś mnie to stresuje [emoji85] ale dziękuje :)
Ma pomysły chłopak [emoji23] ja mam kontakty zabezpieczone bo młoda lubi paluchy tam pchać [emoji51]
A co do wagi to nie wiem, ale raczej podobnie jak Igor, może trochę ponad 8kg będzie [emoji2955] dowiem się w następny poniedziałek bo mamy szczepienie, 3 dawka pneumokoków [emoji51]

reklama
Ma pomysły chłopak [emoji23] ja mam kontakty zabezpieczone bo młoda lubi paluchy tam pchać [emoji51]
A co do wagi to nie wiem, ale raczej podobnie jak Igor, może trochę ponad 8kg będzie [emoji2955] dowiem się w następny poniedziałek bo mamy szczepienie, 3 dawka pneumokoków [emoji51]
U nas kontakty o dziwo w ogóle nie cieszą sie zainteresowaniem..
Pneumokoki są w 3 dawkach? Kurde teraz boje sie isc we wtorek na szczepienie bo nam pewnie oprócz mmr zagonia pneumokoki a jednak wole rozdzielić te szczepienia.

U nas kontakty o dziwo w ogóle nie cieszą sie zainteresowaniem..
Pneumokoki są w 3 dawkach? Kurde teraz boje sie isc we wtorek na szczepienie bo nam pewnie oprócz mmr zagonia pneumokoki a jednak wole rozdzielić te szczepienia.

Tak, w 3. Ja idę teraz na pneumo a mmr odkładam do końca lipca początek sierpnia. Na szczęście nasza pediatra zawsze sama proponuje rozdzielanie wszystkich szczepień więc tak zrobimy i teraz [emoji6]

Tak, w 3. Ja idę teraz na pneumo a mmr odkładam do końca lipca początek sierpnia. Na szczęście nasza pediatra zawsze sama proponuje rozdzielanie wszystkich szczepień więc tak zrobimy i teraz [emoji6]
U nas ładują wszystko chyba ze rodzic nie chce. Wiesz co ja sie przejdę do przychodni i tak ktoras zaszczepic musze. Widze w ksiazeczce ze od ostatniego szczepienia na pneumo minęło 9 miesiecy.. moze mmr odłożę na później bo jednak wole mieć pewnosc ze te 14 dni od szczepienia nie wpłyną na mlodego w zaden sposob a mamy juz wykupione wczasy nad morzem i nie moze to wypaść w tym czasie bo szkoda naszych nerwow i szukania lekarzy.

Dziewczyny powoli sobie ogarniam caly czas tematy wyprawkowe i zbieram opinie z doświadczeń innych, żeby wiedzieć na co zwracać uwagę kompletując swoją.
Dziś się dowiedziałam zeby jak ognia unikać do łóżeczka materaców z gryką, bo lubią się w niej zalęgać robaki. Jakie polecacie, jakie macie?
Jak też kładłyscie swoje maluchy na początku do spania na noc? W rożku, śpiworku czy jednak jakis kocyk, kołderką (chociaz to tez slyszalam zeby lepiej unikać na początek zeby dziecko sie nie zawinelo i nie udusilo)?

Pewnie będę za jakiś czas podpytywać was o kolejne rzeczy, bo czuje się taka zielona w tym wszystkim, a wybór na rynku wszystkiego taki ze tym bardziej głupieje 😛😲

Dziewczyny powoli sobie ogarniam caly czas tematy wyprawkowe i zbieram opinie z doświadczeń innych, żeby wiedzieć na co zwracać uwagę kompletując swoją.
Dziś się dowiedziałam zeby jak ognia unikać do łóżeczka materaców z gryką, bo lubią się w niej zalęgać robaki. Jakie polecacie, jakie macie?
Jak też kładłyscie swoje maluchy na początku do spania na noc? W rożku, śpiworku czy jednak jakis kocyk, kołderką (chociaz to tez slyszalam zeby lepiej unikać na początek zeby dziecko sie nie zawinelo i nie udusilo)?

Pewnie będę za jakiś czas podpytywać was o kolejne rzeczy, bo czuje się taka zielona w tym wszystkim, a wybór na rynku wszystkiego taki ze tym bardziej głupieje 😛😲
Tak to prawda.. ponadto zalania i inne rzeczy tego gryka nie lubi.
Chyba najlepsze teraz materace dla maluszkow to te z pianki lateksowej.
Do spania kladlam zawsze na plecach to najbezpieczniejsza pozycja i ja przykrywalam malego kocykami z lullalove. Ich splot jest taki ze nawet jakby dziecko sie nim nakrylo to bedzie oddychac i sie nie udusi.

U nas ładują wszystko chyba ze rodzic nie chce. Wiesz co ja sie przejdę do przychodni i tak ktoras zaszczepic musze. Widze w ksiazeczce ze od ostatniego szczepienia na pneumo minęło 9 miesiecy.. moze mmr odłożę na później bo jednak wole mieć pewnosc ze te 14 dni od szczepienia nie wpłyną na mlodego w zaden sposob a mamy juz wykupione wczasy nad morzem i nie moze to wypaść w tym czasie bo szkoda naszych nerwow i szukania lekarzy.

No ale przecież to do ciebie należy decyzja czy chcesz szczepić wszystko na raz czy wolisz rozłożyć..

Pewnie będę za jakiś czas podpytywać was o kolejne rzeczy, bo czuje się taka zielona w tym wszystkim, a wybór na rynku wszystkiego taki ze tym bardziej głupieje [emoji14][emoji44]

Moja spała na początku głównie pod cinutkim kocykiem albo wcale nie okryta bo było gorąco, potem jakiś czas w śpiworku a teraz już normalnie kolderka, kocyk.
W nocy odkładałam do spania na plecy albo na boczek, w dzień na brzuszku głównie.

Te kocyki towarzysza nam ciagle.. na spacery w wozku mamy schowany kocyk bambusowy a w domu maly spi pod mgiełka... Ażurek troche wplatuje sie w paluszki od stop wiec tez używamy okazyjnie na spacery jak chcemy sie troszke okryc ale nie przesadzić.
Zdarzalo mi sie tez malego kolderka okryc jak byl malutki ale to byl czas kiedy nie dałby rady sam pociągnąć koldry przypartej 2 paczkami pampersow.. pod przewijakiem zawsze kładłam i nie bylo szans zeby sie tak przemiescil czy sobie podciągnął.. jak zrobił sie sprytniejszy podwijalam mu koniec kolderki pod materac.. a teraz to juz co bym nie zrobiła to on i tak bystrzejszy. Z tym że spiworki to fajna sprawa.. bąbel spi przykryty i sie matka nie stresuje.

Ostatnia edycja:
reklama

Ja mam materac havea lateks pianka.
Spanie polecam w śpiworze. Do dzisiaj tak robimy jest przyzwyczajona. Nie ma problemu z rozkopywaniem, śpi się noworodkowi lepiej, bo ciaśniej i bez strachu, że zarzuci na glowe, bo ja właśnie po takich incydentach kupiłam śpiwór.

Ja kładłam na każde spanie inaczej. Bok lewy, prawy, plecy. A jak byłam przy niej to brzuch, bo tak powinno dziecko być nawet do 5h dziennie (godzina to cud w naszym przypadku była:p) no i nas również dopadł problem odkształcania głowy, więc ja nie czaje spania tylko na plecach.

Do góry