reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Te kocyki towarzysza nam ciagle.. na spacery w wozku mamy schowany kocyk bambusowy a w domu maly spi pod mgiełka... Ażurek troche wplatuje sie w paluszki od stop wiec tez używamy okazyjnie na spacery jak chcemy sie troszke okryc ale nie przesadzić.
Zdarzalo mi sie tez malego kolderka okryc jak byl malutki ale to byl czas kiedy nie dałby rady sam pociągnąć koldry przypartej 2 paczkami pampersow.. pod przewijakiem zawsze kładłam i nie bylo szans zeby sie tak przemiescil czy sobie podciągnął.. jak zrobił sie sprytniejszy podwijalam mu koniec kolderki pod materac.. a teraz to juz co bym nie zrobiła to on i tak bystrzejszy. Z tym że spiworki to fajna sprawa.. bąbel spi przykryty i sie matka nie stresuje.
Właśnie te wszystkie sztuczki o których piszesz mówią, że warto jednak śpiwór :D

reklama
Ja jestem po środku. Do Chełma mam 35km, do Lublina 40km, do Wlodawy 40[emoji2] jestem z okolic Łęcznej a Ty?

Ja mam materac havea lateks pianka.
Spanie polecam w śpiworze. Do dzisiaj tak robimy jest przyzwyczajona. Nie ma problemu z rozkopywaniem, śpi się noworodkowi lepiej, bo ciaśniej i bez strachu, że zarzuci na glowe, bo ja właśnie po takich incydentach kupiłam śpiwór.

Ja kładłam na każde spanie inaczej. Bok lewy, prawy, plecy. A jak byłam przy niej to brzuch, bo tak powinno dziecko być nawet do 5h dziennie (godzina to cud w naszym przypadku była:p) no i nas również dopadł problem odkształcania głowy, więc ja nie czaje spania tylko na plecach.
Spanie na plecach to zalecenia who. Nie chce mi sie juz szukac tych zapisow każdy może sam kuknac.. a jak odkształca sie główka sa podusie korygujace... Kazdy ma inne podejście i sa osoby ktore nawet sie nad tym nie zastanawiaja.. pozostawiam ta kwestie decyzji kazdej matki. Kazda z nas ma taki sam dostęp do źródeł i moze zdecydowac indywidualnie.

reklama
Spanie na plecach to zalecenia who. Nie chce mi sie juz szukac tych zapisow każdy może sam kuknac.. a jak odkształca sie główka sa podusie korygujace... Kazdy ma inne podejście i sa osoby ktore nawet sie nad tym nie zastanawiaja.. pozostawiam ta kwestie decyzji kazdej matki. Kazda z nas ma taki sam dostęp do źródeł i moze zdecydowac indywidualnie.
Jest zalecane ze względu na bezpieczeństwo. Ale kto chce spać w jednej pozycji cała dobe ?. Zresztą dużo przypadków płaskiej głowy z tyłu chodzi po ulicach. Szczególnie widać po mężczyznach. Poduszki korygujące wprowadza się dopiero kiedy zaczyna się problem i to też nie jest wcale takie proste. Źródła zrodlami, ale ślepo można patrzeć tylko na to co się widzi osobiście :)

Do góry