reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja dzis czytalam wspominki od pierwszego dnia staraczek az do porodu. Nasmialam sie ile narzekalam i marudzilam. Rzucilo mi sie w oczy ze @Kaamilaaa miala corcie nazwac Daria Dagmara a jest Daga.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dzis czytalam wspominki od pierwszego dnia staraczek az do porodu. Nasmialam sie ile narzekalam i marudzilam. Rzucilo mi sie w oczy ze @Kaamilaaa miala corcie nazwac Daria Dagmara a jest Daga.

No i nasz kolejny postęp w chodzeniu.. nadal ostrożnie ale dalej.

Brawo! [emoji3590]
Dobrze ze jest taki ostrożny [emoji6][emoji3526]
Moja to nie patrzy na nic tylko pędzi a potem kończy się to tak jak na poniższym zdjęciu....[emoji17]

Haha no taki był plan póki mój B kategorycznie nie zgodził się na Darię [emoji87]dobrze ze dla dziewczynki nie miałam dużo innych typów bo tylko te dwa imiona i jeszcze Honorata mi się podobala więc udało się dojść do porozumienia [emoji41]

Brawo! [emoji3590]
Dobrze ze jest taki ostrożny [emoji6][emoji3526]
Moja to nie patrzy na nic tylko pędzi a potem kończy się to tak jak na poniższym zdjęciu....[emoji17]

Haha no taki był plan póki mój B kategorycznie nie zgodził się na Darię [emoji87]dobrze ze dla dziewczynki nie miałam dużo innych typów bo tylko te dwa imiona i jeszcze Honorata mi się podobala więc udało się dojść do porozumienia [emoji41]
Zdjęcie sie nie dodało..
IMG_20200615_174718.jpeg

Dziewczyny apropo fotelików rwf. Od wczoraj w Polskiej dystrybucji jest Axkid one. Zobaczcie jak fajne rozwiązanie. W pelni regulowany fotelik. Jak komplet pasazerow reguluje sie miejsce dla tego z przodu jak jest brak pasazerow mozna dać dziecku mozliwosc innego ułożenia nog. Zaraz sobie poczytam od jakiego wieku zalecany i jaka cena.. az sie boje🙈🙈🙈
Screenshot_2020-06-17-18-38-58-592_com.facebook.katana.jpg

Edit
Cena mnie miażdży! Ale jak kogoś stać to super rozwiązanie.

Mi już od 12 tygodnia przyspieszyło a co to dopiero będzie po połowie :) wgl jeszcze do mnie nie dociera ze juz prawie połowa za mną, przecież dopiero robilam test [emoji23].
Prawda w koncu mogę sie cieszyć ta ciąża :) lada moment dowiem się też kto tam mieszka, a dziś na mile rozpoczecie 19 tygodnia dostałam od malucha wyrazniejszego kopniaczka :)
Ja sama pamiętam swój test, a Igor ma rok :) daj znać jak już będziesz widziała kto u ciebie mieszka [emoji3531]
Ło matko [emoji85]
Dziewczyny apropo fotelików rwf. Od wczoraj w Polskiej dystrybucji jest Axkid one. Zobaczcie jak fajne rozwiązanie. W pelni regulowany fotelik. Jak komplet pasazerow reguluje sie miejsce dla tego z przodu jak jest brak pasazerow mozna dać dziecku mozliwosc innego ułożenia nog. Zaraz sobie poczytam od jakiego wieku zalecany i jaka cena.. az sie boje[emoji85][emoji85][emoji85]
Zobacz załącznik 1134880
Edit
Cena mnie miażdży! Ale jak kogoś stać to super rozwiązanie.
Taaak ekstra, jedyne 3 tys [emoji23]
Nie wiem jak to się stało ale wyzej wkleil mi sie nie ten filmik.. [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

Ale super [emoji3531] fajnie, że jest taki ostrożny, Igor jeszcze nie chodzi, ale na czworakach leci gdzie popadnie [emoji85]

Ja sama pamiętam swój test, a Igor ma rok :) daj znać jak już będziesz widziała kto u ciebie mieszka [emoji3531]Ło matko [emoji85] Taaak ekstra, jedyne 3 tys [emoji23]Ale super [emoji3531] fajnie, że jest taki ostrożny, Igor jeszcze nie chodzi, ale na czworakach leci gdzie popadnie [emoji85]
Ale zobacz ze jest od urodzenia i rosnie z dzieckiem. Reasumując 2 foteliki to juz nie tak drastycznie..

Dziewczyny jakie polecacie pierwsze buty do chodzenia? Teraz coraz częściej na dworze staje i chodzi wzdłuż ogrodzenia, nasze adidasy są tak sztywne, że mu nie wygodnie bo kupowałam je tylko do wózka [emoji1745]
A to mały kombinator [emoji85] jest małym szatanem co chwilę albo nabity guz albo płacz [emoji85] kocha dźwięk kosiarki [emoji85]

A i może ktoś mnie uspokoi bo Igor ma dwie dolne jedynki, dwie górne dwójki i jedną jedynkę te na górze ma już naprawdę duże, a ta jedna jedynka nie chce coś wyjść [emoji848] już sobie wkręcam, że może sobie ją uszkodził sama nie wiem [emoji848]
IMG_20200614_172518257_HDR.jpeg

reklama
Ale zobacz ze jest od urodzenia i rosnie z dzieckiem. Reasumując 2 foteliki to juz nie tak drastycznie..
Myślę, że to tak samo jak z minikidem w teorii od urodzenia, a w praktyce dziecko powinno siedzieć, tak samo fotele 0-18 kg teoretycznie możesz włożyć w niego noworodka, ale praktycznie nikt tego nie praktykuje, pierwszy fotelik jednak polecają żeby był łupiną chyba, że w tym konkretnie mają jakieś udoskonalenia dla noworodków
Edit z ciekawości sprawdziłam na stronie 8*, że jest od 61 cm czyli i tak najpierw łupina bo mało, który noworodek ma aż 61 cm

Ostatnia edycja:
Do góry