reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja dzis czytalam wspominki od pierwszego dnia staraczek az do porodu. Nasmialam sie ile narzekalam i marudzilam. Rzucilo mi sie w oczy ze @Kaamilaaa miala corcie nazwac Daria Dagmara a jest Daga.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dzis czytalam wspominki od pierwszego dnia staraczek az do porodu. Nasmialam sie ile narzekalam i marudzilam. Rzucilo mi sie w oczy ze @Kaamilaaa miala corcie nazwac Daria Dagmara a jest Daga.

No i nasz kolejny postęp w chodzeniu.. nadal ostrożnie ale dalej.

Brawo! [emoji3590]
Dobrze ze jest taki ostrożny [emoji6][emoji3526]
Moja to nie patrzy na nic tylko pędzi a potem kończy się to tak jak na poniższym zdjęciu....[emoji17]

Haha no taki był plan póki mój B kategorycznie nie zgodził się na Darię [emoji87]dobrze ze dla dziewczynki nie miałam dużo innych typów bo tylko te dwa imiona i jeszcze Honorata mi się podobala więc udało się dojść do porozumienia [emoji41]

Brawo! [emoji3590]
Dobrze ze jest taki ostrożny [emoji6][emoji3526]
Moja to nie patrzy na nic tylko pędzi a potem kończy się to tak jak na poniższym zdjęciu....[emoji17]

Haha no taki był plan póki mój B kategorycznie nie zgodził się na Darię [emoji87]dobrze ze dla dziewczynki nie miałam dużo innych typów bo tylko te dwa imiona i jeszcze Honorata mi się podobala więc udało się dojść do porozumienia [emoji41]
Zdjęcie sie nie dodało..
IMG_20200615_174718.jpeg

Dziewczyny apropo fotelików rwf. Od wczoraj w Polskiej dystrybucji jest Axkid one. Zobaczcie jak fajne rozwiązanie. W pelni regulowany fotelik. Jak komplet pasazerow reguluje sie miejsce dla tego z przodu jak jest brak pasazerow mozna dać dziecku mozliwosc innego ułożenia nog. Zaraz sobie poczytam od jakiego wieku zalecany i jaka cena.. az sie boje🙈🙈🙈
Screenshot_2020-06-17-18-38-58-592_com.facebook.katana.jpg

Edit
Cena mnie miażdży! Ale jak kogoś stać to super rozwiązanie.

Mi już od 12 tygodnia przyspieszyło a co to dopiero będzie po połowie :) wgl jeszcze do mnie nie dociera ze juz prawie połowa za mną, przecież dopiero robilam test [emoji23].
Prawda w koncu mogę sie cieszyć ta ciąża :) lada moment dowiem się też kto tam mieszka, a dziś na mile rozpoczecie 19 tygodnia dostałam od malucha wyrazniejszego kopniaczka :)
Ja sama pamiętam swój test, a Igor ma rok :) daj znać jak już będziesz widziała kto u ciebie mieszka [emoji3531]
Ło matko [emoji85]
Dziewczyny apropo fotelików rwf. Od wczoraj w Polskiej dystrybucji jest Axkid one. Zobaczcie jak fajne rozwiązanie. W pelni regulowany fotelik. Jak komplet pasazerow reguluje sie miejsce dla tego z przodu jak jest brak pasazerow mozna dać dziecku mozliwosc innego ułożenia nog. Zaraz sobie poczytam od jakiego wieku zalecany i jaka cena.. az sie boje[emoji85][emoji85][emoji85]
Zobacz załącznik 1134880
Edit
Cena mnie miażdży! Ale jak kogoś stać to super rozwiązanie.
Taaak ekstra, jedyne 3 tys [emoji23]
Nie wiem jak to się stało ale wyzej wkleil mi sie nie ten filmik.. [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

Ale super [emoji3531] fajnie, że jest taki ostrożny, Igor jeszcze nie chodzi, ale na czworakach leci gdzie popadnie [emoji85]

Ja sama pamiętam swój test, a Igor ma rok :) daj znać jak już będziesz widziała kto u ciebie mieszka [emoji3531]Ło matko [emoji85] Taaak ekstra, jedyne 3 tys [emoji23]Ale super [emoji3531] fajnie, że jest taki ostrożny, Igor jeszcze nie chodzi, ale na czworakach leci gdzie popadnie [emoji85]
Ale zobacz ze jest od urodzenia i rosnie z dzieckiem. Reasumując 2 foteliki to juz nie tak drastycznie..

Dziewczyny jakie polecacie pierwsze buty do chodzenia? Teraz coraz częściej na dworze staje i chodzi wzdłuż ogrodzenia, nasze adidasy są tak sztywne, że mu nie wygodnie bo kupowałam je tylko do wózka [emoji1745]
A to mały kombinator [emoji85] jest małym szatanem co chwilę albo nabity guz albo płacz [emoji85] kocha dźwięk kosiarki [emoji85]

A i może ktoś mnie uspokoi bo Igor ma dwie dolne jedynki, dwie górne dwójki i jedną jedynkę te na górze ma już naprawdę duże, a ta jedna jedynka nie chce coś wyjść [emoji848] już sobie wkręcam, że może sobie ją uszkodził sama nie wiem [emoji848]
IMG_20200614_172518257_HDR.jpeg

reklama
Ale zobacz ze jest od urodzenia i rosnie z dzieckiem. Reasumując 2 foteliki to juz nie tak drastycznie..
Myślę, że to tak samo jak z minikidem w teorii od urodzenia, a w praktyce dziecko powinno siedzieć, tak samo fotele 0-18 kg teoretycznie możesz włożyć w niego noworodka, ale praktycznie nikt tego nie praktykuje, pierwszy fotelik jednak polecają żeby był łupiną chyba, że w tym konkretnie mają jakieś udoskonalenia dla noworodków
Edit z ciekawości sprawdziłam na stronie 8*, że jest od 61 cm czyli i tak najpierw łupina bo mało, który noworodek ma aż 61 cm

Ostatnia edycja:
Do góry