reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witam Was. chwilkę mnie nie było bo choroba mnie i syna rozłożyła. On ktran, ja zapalenie zatok. Masakra. Chcę już wiosnę !!
Dziś rano byłam pobrać wyniki badań, w poniedziałek wizyta u ginekologa i zobaczymy czy hemo wzrosła po moim faszerowaniu się żelazem, B12 i kwasem foliowym. No i może w końcu poznam płeć. Dzidziuś coraz silniejszy, wczoraj nawet pierwszy raz czułam jego CZKAWKĘ [emoji23] już zapomniałam jakie to śmieszne uczucie. No i przede wszystkim czuje i widzę już regularne ruchy, a nie tylko 'motylki'.
@ONAONAONA Boże skąd ja to znam. W obu ciążach tak miałam. Tu bym coś zjadła, ale nudności i wymioty żyć nie dawały.
@kari21 Twoja fasoleczka to prawdziwy siłacz i ja wierzę, że już wszystko będzie ok !
@Asis7 ja nie poroniłam ale też na początku ciąży jak czułam że cokolwiek leci to biegłam do toalety przerażona sprawdzać czy to nie krew... A co dopiero Wy po takich przejściach.
@kornetka spokojnie :* bo stres w niczym nie pomaga.. ja wiem że łatwo powiedzieć. O syna starałam się 13 cykli. I pierwszy odpuszczony cykl to był ten udany. Teraz 3cs też odpuszczony i też udany. Sama nie wierzyłam, że może się udać tak szybko.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
A u Ciebie juz 18 tc :) :szok:

reklama
Hej mamusie potrzebuje szybkiej odpowiedzi badanie glukozy to pierwsze to jest cos innego niz wypicie tej glukozy i czekanie dwoch godzin? Bo mi kolezanka pisze ze tamto sie wykonuje ok 20 tygodnia

Hej mamusie potrzebuje szybkiej odpowiedzi badanie glukozy to pierwsze to jest cos innego niz wypicie tej glukozy i czekanie dwoch godzin? Bo mi kolezanka pisze ze tamto sie wykonuje ok 20 tygodnia

To gdzie się siedzi po wypiciu glukozy to jest krzywa cukrowa. Mi na pierwsza wizytę kazali przynieść min. wynik ze zwykłej glukozy na czczo.

własnie takie cos chciałam przeczytać :) dziekuję Slicznie!!! po 12 latach anty udało Ci sie zajsc za 1 razem ? Wiesz co zdecydowanie ten maluszek był wam pisany :D !! Zdrówka dla Ciebie i Maluszka :)
Dziękuję :* Tak brałam anty od 2005 r., miałam jedną przerwę w braniu jakoś w 2012 roku - tylko 2 miesiące nie brałam, i jedną od kwietnia do czerwca 2017 r. a w ciąże zaszłam w październiku :) Tobie na pewno też się szybko uda :)

No to teraz juz w ogole nie zamartwiam się tym tyłozgieciem:D a dziewczyny powiedzcie mi czy przez to tyłozgiecie tez miałyscie take bolesne miesiaczki? ja pare miescy temu zasłabłam z bólu ciemno mi sie zrobiło przed oczami, zlał mnie zimny pot i poleciałam ;/ męczę sie z takimi miesiaczkami od kiedy pamietam ... i jeszcze jedno pytanie jak zachowuje sie wasza szyjka macicy ?badałam ją przed staraniami i wychodziło mi ze w dni płodne miałam nisko a w niepłodne wysoko ... co do otwarcia i zamkniecia to nie jestem w stanie okreslic bo jest odgieta :/ teraz od kiedy zaczełam sie starac o dzidzie to badanie jej odpusciłam bo nie chciała bym w razie co dostac jakiejs bakteri a wiadomo ze takie badanie nie jest do konca bezpieczne nawet jak wykonujemy je z wszystkimi zaleceniami ...
Ja słabo pamiętam bo długo brałam anty, ale z tego co sobie przypominam to okres zawsze miałam bolesny do tego stopnia, że bez tabletek przeciwbólowych nie dało rady.

Dam znać. Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej mam wiele obaw, czy tam wszystko jest w porządku. Nie ma chwili żebym nie myślała o tym co będzie za 2 tygodnie:)
Na pewno wszystko będzie dobrze i usłyszysz serduszko :) A który to już tydzień?

Ja nie kojarzę żebym miałam robione badanie glukozy na początku, teraz w poniedziałek dopiero idę na krzywą cukrową i oczywiście mam lekkiego stresa, na szczęście udało mi się znaleźć glukozę cytrynową, które podobno jest dużo bardziej znośna od normalnej :) To będzie równo skończony 25 tydzień :)

Ja za tydzień we wtorek zrobię wszystkie badania, bo akurat będę miała wolne:)
A czemu chcesz zrobić już badania? Idziesz prywatnie do lekarza czy z NFZ? Ja nie robiłam badań przed pierwszą wizytą, dopiero lekarz mi napisał co na kolejną wizytę mam zrobić :)

@Elodia a co u Ciebie? Kiedy zaczynacie starania?

reklama
Do góry