reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja niewiem co tam u mnie bedzie napisane ale mimo wszystko czekam bo chce wiedzieć jaka to torbiel była i czy jest jakaś rakowa czy 'bezpieczna'. Jak rozczaruje się tak jak Ty to trudno ale wolę czekać by nie pluć sobie potem w twarz.

A co wogole u Ciebie?

A dziękuję, że pytasz. Ale nie ma o czym pisać. :p Nadal czekam do maja na wznowienie starań. :)

reklama
Witaj i nie martw się, że nie masz objawów :) Ja też nie miałam i w sumie jedynym objawem, który pojawił się później bo koło 7-8 tygodnia był lekki ból piersi, potem doszło zmęczenie, że padałam o 19 i to było na tyle :) Nie miałam żadnych mdłości, wymiotów itp. Dopiero od jakiegoś czasu bolą mnie plecy.

Witaj :) Ja się niestety nie mogę zgodzić z tym, że tyłozgięcie utrudnia zajście w ciąże bo sama mam a udało nam się zajść za pierwszym razem i to po 12 latach brania anty. Do tego to tyłozgięcie mam nadal a to już 25 tydzień ciąży :) Więc się nie martw niepotrzebnie :)

Ja też w sumie nie mam żadnych szczególnych objawów. Na początku czułam się typowo okresowo, teraz już coraz mniej, przeważnie trochę rano i wieczorem. Zmęczona jestem standardowo, nie bardziej niż zwykle. I leciutko bolą piersi.

Też mam tyłozgięcie i slyszalam ze nie ma to wpływu na zajście.

A nie korci Cie juz by zaczac sie starac? Czy wyluzowalas? Bo mnie nosi by zaczol sie nowy cykl.

Czasem korci. Przychodzą takie okresy, że więcej o tym myślę, częściej zaglądam na forum. Ale potem pojawia się temat zastępczy, np. planowanie wycieczki lub jakiś nowy projekt w pracy i kompletnie pochłania moje myśli.
W tej kwestii jestem jak dziecko: potrafię poświęcić się jednemu tematowi, twierdząc, że to już na śmierć i życie a tydzień później mówić to samo o innym temacie. :D

Ja też w sumie nie mam żadnych szczególnych objawów. Na początku czułam się typowo okresowo, teraz już coraz mniej, przeważnie trochę rano i wieczorem. Zmęczona jestem standardowo, nie bardziej niż zwykle. I leciutko bolą piersi.

A Ty juz Aniu bylas u gina?

Witam Was. chwilkę mnie nie było bo choroba mnie i syna rozłożyła. On ktran, ja zapalenie zatok. Masakra. Chcę już wiosnę !!
Dziś rano byłam pobrać wyniki badań, w poniedziałek wizyta u ginekologa i zobaczymy czy hemo wzrosła po moim faszerowaniu się żelazem, B12 i kwasem foliowym. No i może w końcu poznam płeć. Dzidziuś coraz silniejszy, wczoraj nawet pierwszy raz czułam jego CZKAWKĘ [emoji23] już zapomniałam jakie to śmieszne uczucie. No i przede wszystkim czuje i widzę już regularne ruchy, a nie tylko 'motylki'.
@ONAONAONA Boże skąd ja to znam. W obu ciążach tak miałam. Tu bym coś zjadła, ale nudności i wymioty żyć nie dawały.
@kari21 Twoja fasoleczka to prawdziwy siłacz i ja wierzę, że już wszystko będzie ok !
@Asis7 ja nie poroniłam ale też na początku ciąży jak czułam że cokolwiek leci to biegłam do toalety przerażona sprawdzać czy to nie krew... A co dopiero Wy po takich przejściach.
@kornetka spokojnie :* bo stres w niczym nie pomaga.. ja wiem że łatwo powiedzieć. O syna starałam się 13 cykli. I pierwszy odpuszczony cykl to był ten udany. Teraz 3cs też odpuszczony i też udany. Sama nie wierzyłam, że może się udać tak szybko.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Czasem korci. Przychodzą takie okresy, że więcej o tym myślę, częściej zaglądam na forum. Ale potem pojawia się temat zastępczy, np. planowanie wycieczki lub jakiś nowy projekt w pracy i kompletnie pochłania moje myśli.
W tej kwestii jestem jak dziecko: potrafię poświęcić się jednemu tematowi, twierdząc, że to już na śmierć i życie a tydzień później mówić to samo o innym temacie. :D
Ale to wiesz w sumie dobrze bo odcinasz sie na jakis czas a ja mysle teraz o tym non stop jak jakas obsesja. Do tego po operacji tak zwikszylo mi sie libido ze szok:p

Witaj i nie martw się, że nie masz objawów :) Ja też nie miałam i w sumie jedynym objawem, który pojawił się później bo koło 7-8 tygodnia był lekki ból piersi, potem doszło zmęczenie, że padałam o 19 i to było na tyle :) Nie miałam żadnych mdłości, wymiotów itp. Dopiero od jakiegoś czasu bolą mnie plecy.

Witaj :) Ja się niestety nie mogę zgodzić z tym, że tyłozgięcie utrudnia zajście w ciąże bo sama mam a udało nam się zajść za pierwszym razem i to po 12 latach brania anty. Do tego to tyłozgięcie mam nadal a to już 25 tydzień ciąży :) Więc się nie martw niepotrzebnie :)

własnie takie cos chciałam przeczytać :) dziekuję Slicznie!!! po 12 latach anty udało Ci sie zajsc za 1 razem ? Wiesz co zdecydowanie ten maluszek był wam pisany :D !! Zdrówka dla Ciebie i Maluszka :)

reklama

No to teraz juz w ogole nie zamartwiam się tym tyłozgieciem:D a dziewczyny powiedzcie mi czy przez to tyłozgiecie tez miałyscie take bolesne miesiaczki? ja pare miescy temu zasłabłam z bólu ciemno mi sie zrobiło przed oczami, zlał mnie zimny pot i poleciałam ;/ męczę sie z takimi miesiaczkami od kiedy pamietam ... i jeszcze jedno pytanie jak zachowuje sie wasza szyjka macicy ?badałam ją przed staraniami i wychodziło mi ze w dni płodne miałam nisko a w niepłodne wysoko ... co do otwarcia i zamkniecia to nie jestem w stanie okreslic bo jest odgieta :/ teraz od kiedy zaczełam sie starac o dzidzie to badanie jej odpusciłam bo nie chciała bym w razie co dostac jakiejs bakteri a wiadomo ze takie badanie nie jest do konca bezpieczne nawet jak wykonujemy je z wszystkimi zaleceniami ...

Do góry