reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Po ilu miesiącach starań robilyscie jakieś badania dziewczyny?
Teraz mała ma rok. Maz bardzo chce drugiego dziecka . Ja w sumie też. Ale mam chęć też pójść już do pracy ,do ludzi. Mam dość siedzenia w domu Jestem rozdarta z moimi checiami
Co do badań to dopiero jak po roku staran nic nie wyjdzie wtedy bede robic badania. A szkoda, bo jestem zdania że kazda para, ktora zdecyduje się na dziecko powinna wpierw przejsc caly komplet badan. Bo jeśli coś stoi na przeszkodzie w zajsciu w ciążę, to rok staran i dopiero potem badania to strata czasu.

A co do siedzenia w domu czy chęci....
Ja Ci powiem, że poniekąd byłam zmuszona do pójścia do pracy jak młoda miała noespełna 7 miesięcy. Z kednej strony się cieszyłam,że do ludzi wyjdę bo miałam dosyć siedzenia w domu (alr to z zupelnie innego powodu, dziewczyny znają niec historię mojego związku z ojcem córki ktory tozwiązek poskutkowal po wurwaniu się z piekla ciezka nerwicą). Z perspektywy czasu śmiem twierdzić, że bardzo tego wczesnego pojscia do pracy żałuję, wiele przez to stracilam z wczesnwgo dziecinstwa młodej. Teraz jak uda mi dię zajść w ciąże kiedyś tam, to zamierzam od razu isc na L4 (praca zmianowa na magazynie) a po rocznym macierzyńskim co najmniej rok wychowawczego jak nie dwa lata nawet. Te pierwsze lata,nie chcę tym razem przegapic niczego.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Ja chyba do zajścia w ciąże bardziej potrzebuje psychologa niz ginekologa.

3 cykl starań po poronieniu. 25 dc przy cyklach 30 dniowych. Od 2 dni wymioty, ból podbrzusza, ból piersi...
Test- cień cienia się pokazał. No to beta hcg ( biorę leki które musze odstawić przy zajściu ) a beta 0.
Oczywiście jak przyszła beta to objawy minęły a kolejny test wyszedł bez cienia. Co psychika robi człowiekowi:(
1506752641-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Wysyłam pozytywne wibracje wszystkim [emoji4]. Nie załamujcie się niepowodzeniem. To wszystko siedzi w naszych głowach. Wiem, że to łatwo mówić ale postarajcie się zająć czymś myśli. Zero stresu, zero kawy (kawa powoduje nerwowość) dużo snu, min 9godz i dużo uśmiechu. A jeszcze jedna myśl, może warto zmienić ginekologa. ?

U mnie dzisiaj sobota na sprzątanie, w planie mycie okien.. [emoji23] postaram się do Was zaglądnąć.
Trzymajcie się
Przypominam nie pić kawy!! [emoji41][emoji3]

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

3 cykl starań po poronieniu. 25 dc przy cyklach 30 dniowych. Od 2 dni wymioty, ból podbrzusza, ból piersi...
Test- cień cienia się pokazał. No to beta hcg ( biorę leki które musze odstawić przy zajściu ) a beta 0.
Oczywiście jak przyszła beta to objawy minęły a kolejny test wyszedł bez cienia. Co psychika robi człowiekowi:(
1506752641-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum

Rzeczywiście cien jest i to niezle widoczny. Nie schizuj czeka j na rozwoj akcji

Po ilu miesiącach starań robilyscie jakieś badania dziewczyny? Ja starając się o pierwsze dziecko nie bylam świadoma że stres itp może to hamować. Zaszlam po 2 latach od zakończenia antykoncepcji
Teraz mała ma rok. Maz bardzo chce drugiego dziecka . Ja w sumie też. Ale mam chęć też pójść już do pracy ,do ludzi. Mam dość siedzenia w domu Jestem rozdarta z moimi checiami
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym podstawowe badania, ewentualnie skonsultowała z ginekologiem co powinnaś sprawdzić przed ciążą, chociaż mój ginekolog nie kazał mi nic badać, pomimo tego, że od stycznia jestem u niego średnio co dwa miesiące, twierdząc że wszystko jest ok i że nie ma takiej potrzeby. Trochę się na nim zawiodłam prawdę mówiąc, bo gdybym wcześniej zbadała tą tarczycę to może już liczyłabym tygodnie ciąży a nie dni cyklu... Ale nie ważne, jest jak jest. Tak czy inaczej wydaje mi się, że warto na dzień dobry zrobić podstawowe badania, żeby wiedzieć na czym się stoi. A co do powrotu do pracy do doskonale Cię rozumiem, też mam ochotę wyjść do ludzi, a z drugiej strony wyrzuty sumienia, że robię dziecku krzywdę oddając go do żłobka... Ale musicie z mężem porozmawiać i sami podjąć decyzję. Dużo prawdy jest w tym co napisała Jotka, że po powrocie do pracy będziesz mogła zatęsknić za dzieckiem, o ono za Tobą, przez co nie będziecie sobą znudzeni, ale z drugiej może tak jak napisała Elodia, coś się traci jeśli nie jest się z dzieckiem, bo drugi raz ten czas już się nie powtórzy. Także decyzja jest bardzo trudna, bo każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy, jestem w podobnej sytuacji, tyle tylko, że moje dziecko ma już prawie dwa lata.

1506752641-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja widze bardzo wyrazny cien cienia trzymam kciuki ,moze jeszcze nie wszystko stracone ;)

U mnie krwawienie od nowa i bol brzucha, krwawienie silniejsze od osyatniego :( jednak raczej nie bedzie dobrze.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie krwawienie od nowa i bol brzucha, krwawienie silniejsze od osyatniego :( jednak raczej nie bedzie dobrze.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Kari kochana trzymaj się, może jednak wszystko będzie dobrze, dużo dziewczyn piszą tu że plamią i jest ok. A te plamienie to jaki kolor?

reklama
A ja po ostatniej nocce wstałam po 11...i dodziadka M na imieniny teraz idziemy....boze ale jestem padnięta....ale melduję posłusznie, kawy ani energwtykow nie tykam. Jestem z siebie dumna.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Do góry