reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Nie mysle to by bylo zbyt piękne zeby bylo prawdziwe:laugh2:Czasami to juz trace nadzieje ale staram sie nie załamywac:tak:
No zrób ten test[emoji110] [emoji110] [emoji110]
Z całym szacunkiem dla Twojego gina ale to co wziął za dziwny pęcherzyk z grubą otoczką, mogło być już ciałkiem żółtym :laugh2:
Oczywiście to tylko moja teoria ale potwierdza ją termin porodu. Interesuje mnie to osobiście bo prawdopodobnie ja miałam wczesną owulację. Według gina (lekarze kochają statystyki i szablonowe myślenie) zapłodnienie przed 10dc nie ma prawa skończyć się sukcesem, ponieważ macica nie ma jeszcze dość grubego endo. Kocham tą arogancję medyków wobec praw natury :laugh2:
Ja poszłam do gin. Tydzień po terminie miesiączki. Nie chciała mi zrobić usg bo nic nie będzie jeszcze widać. Wogóle nie docierało do niej, że test wyszedł bardzo szybko bo już 8 dpo a była m u niej w 21 dpo. W końcu z łaski się zgodziła, ale powiedziała, że muszę zapłacić za badanie. Jakież było jej zdziwienie jak zobaczyła piękny pęcherzyk, ciałko żółtkowe i malutkie coś co było zarodkiem. Płacić oczywiście nie musiałam..... lekarza, który traktuje każdego pacjenta osobno to ze świecą szukać.
Branie duphastonu bez sprawdzenia czy była owulacja to nie najlepszy pomysł... Przechodziłam przez to - miałam brac od 16 dnia cyklu a okazało się że owu mam dopiero w 19. Oczywiście w cyklach w których brałam duphaston od 16 dnia nie miałam owu.
No dokładnie dlatego najlepiej monitoring.

Branie duphastonu bez sprawdzenia czy była owulacja to nie najlepszy pomysł... Przechodziłam przez to - miałam brac od 16 dnia cyklu a okazało się że owu mam dopiero w 19. Oczywiście w cyklach w których brałam duphaston od 16 dnia nie miałam owu.

Przykładowy wykres

Załączniki

• Screenshot_2017-08-25-10-02-53.png
    Screenshot_2017-08-25-10-02-53.png
    363,4 KB · Wyświetleń: 66
No zrób ten test[emoji110] [emoji110] [emoji110]

Ja poszłam do gin. Tydzień po terminie miesiączki. Nie chciała mi zrobić usg bo nic nie będzie jeszcze widać. Wogóle nie docierało do niej, że test wyszedł bardzo szybko bo już 8 dpo a była m u niej w 21 dpo. W końcu z łaski się zgodziła, ale powiedziała, że muszę zapłacić za badanie. Jakież było jej zdziwienie jak zobaczyła piękny pęcherzyk, ciałko żółtkowe i malutkie coś co było zarodkiem. Płacić oczywiście nie musiałam..... lekarza, który traktuje każdego pacjenta osobno to ze świecą szukać.

No dokładnie dlatego najlepiej monitoring.
Jutro z rana zrobie test ale na nic nie licze:-pA moze te wczorajsze plamienia swiadcza o nadchodzacej owulacji:confused::szok:

Ok chyba tak zrobie bo sama jakos jej nie ufam. Takie troche na oko badanie. Zreszta jak dostawalam w miare normalnie @ to moje cykle byly raczej dlugie 33-35 dni ost 41 dni wiec jesli.byla.owulacja to napewno nie w 14 dniu.
O, czyli mając cykl 34 dni, owulacje masz ok 20dc.
Mierzysz temp? Najlepiej idź na monitoring właśnie, żeby gin zobaczył jak rośnie pęcherzyk i czy pęka. A po potwierdzeniu owulacji możesz zrobić 7dpo badanie progesteronu i zobaczyć czy jest ok.

Ja oststnio to co miesiąc mam takie objawy tak że zbytnio do nich wagi nie przykładam. Pierwsze trzy cykle to w każdy objaw się wsłuchiwałam i węszyłam ciążę i być może to był w moim przypadku błąd. Teraz czekam po prostu na dzien spodziewanej @ i będę testować

Ja tez oczekuje na dzien I testuje :-)

reklama
Do góry