reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Mi się np nie podobaja te przepaski, opaski na tych małych główkach... Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi... Mam wrażenie, że ta główka zaraz się zmiażdzy,,,,, :/

Zobacz załącznik 809692
Sa niewygodne !!!! Raz mojej male zalozylam jak miala z 2-3 miesiące i powiedziałam nigdy więcej [emoji1]

16udqqmz5v3uqon5.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

reklama
Ja uszy miałam przekłute jakoś przed komunią. Sama chciałam ale też była taka moda i jak wszystkie koleżanki w koło miały to ja też chciałam. Przekłówała mi babcia na ziemniaka. Też po niektórych kolczykach uszy mi ropieją, puchną i są czerwone. Dziurki mi zarastają bo kolczyki zakładam na wesela czy tego typu imprezy.
A co do uczulenia na metal. Jakiś czas temu, zrobiło mi się coś na dekolcie nas lewą piersią, czerwona swędząca plama. Powiększała się z każdym dniem i zaczęła robić się rana. Dopiero po paru dniach zorientowałam się, że nowe identyfikatory mają metal, który stykał się z moją skóra :/

Miłego dnia :)

Nie uważam, że jest inaczej :D dlatego wczoraj pisałam "uroki bycia niemowlakiem" czy tam dzieckiem [emoji14]

Czujemy się całkiem całkiem, tylko wieczorem mój kręgosłup daje się we znaki :/ nie wiem czy to przez skolioze czy ogólnie się tak ma, ale boli.
Młody czasem mnie okopuje ale choć czasami pobolewa to i tak nie zamienilabym tego uczucia na żadne inne :) nawet jak robi sobie trampolinke z mojego pęcherza :D
Tak w ogóle dzisiaj wizyta więc zobaczę coo i jak :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To dawaj znac jak po wizycie [emoji1] [emoji1]
W pytaniu na śniadanie na 2 będzie o niewydolności szyjki [emoji1]
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@bertha spadaj diablico :p

Ehh a ja sie z K poklocilam z rana. Focha pie*dolnal i obraza majestatu. Szuka ostatnio dziury w calym, juz wytrzymac z nim nie moge.

Wczoraj powiedzialam mu, ze mam na 9.30 do pracy, dojazd zajmuje mi 7 min. Wychodze zatem o 9.20. No te ten idiota wczoraj powiedzial, ze "o fajnie, do pod drodze podwieziesz mnie do pracy" (jego prace mam po drodze). Dzisiaj o 8.45, gdzie ja ani nie ubrana jeszcze, pies nie byl na spacerze, mowie mu ze wychodzimy o 9.20 to on wielkie oczy, ze jak to tak bo on chce byc o zaraz po 9 w pracy. Nosz kurrrrrwa pierwsze slysze i to raptem za 15 dziewiata! Wielka awantura i foch jak stad do stacji MIR o to, ze sie wkurzylam. Zero komunikacji z jego strony a to mi sie obrywa bo "z toba to zawsze tak jest, co by sie stalo jakbys byla 20 minut w pracy wczesniej" no ku*wa nic by sie nie stalo ale mam byc w tej pracy w pizamie a pies ma sie zlac w domu bo robie wszystko pod 9.20 a on mi wyskakuje o 8.45, ze chce wyjsc o 9.00.
Niech spada! Nie wiem co bedzie musial zrobic aby przeprosic. Tak latwo nie pojdzie bo to juz 2 raz kiedy taka sama akcje odstawil.
To sie wygadalam. Zbieram sie do pracy. Do napisania [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Odnośnie kolczyków: ":)
''Ponadto najnowsze odkrycie polskich naukowców potwierdza, że “małe dziewczynki, którym przekłuto uszy, częściej mają objawy alergiczne nie tylko we wczesnych latach życia, ale i w późniejszych – tak oceniają alergolodzy z Collegium Medicum UJ w Krakowie”. To wszystko przez nikiel zawarty w kolczykach – nie ma tutaj różnicy, czy wybierze się złote, srebrne, czy antyalergiczne kolczyki. Ten metal często uczula dziecko wywołując wysypkę, nawracające infekcje, ataki duszności, przewlekły katar, zapalenie spojówek, bóle brzucha, zaburzenia przemiany materii itp. “Rodzice często błędnie myślą, że dziecko jest uczulone na składnik jakiegoś pokarmu, np. mleka, a okazuje się, że za uczulenie odpowiada właśnie kolczyk, który ma kontakt z układem immunologicznym” – wyjaśnia prof. Ewa Czarnobilska, kierownik zespołu, który prowadził badania.''

Odnośnie kolczyków: ":)
''Ponadto najnowsze odkrycie polskich naukowców potwierdza, że “małe dziewczynki, którym przekłuto uszy, częściej mają objawy alergiczne nie tylko we wczesnych latach życia, ale i w późniejszych – tak oceniają alergolodzy z Collegium Medicum UJ w Krakowie”. To wszystko przez nikiel zawarty w kolczykach – nie ma tutaj różnicy, czy wybierze się złote, srebrne, czy antyalergiczne kolczyki. Ten metal często uczula dziecko wywołując wysypkę, nawracające infekcje, ataki duszności, przewlekły katar, zapalenie spojówek, bóle brzucha, zaburzenia przemiany materii itp. “Rodzice często błędnie myślą, że dziecko jest uczulone na składnik jakiegoś pokarmu, np. mleka, a okazuje się, że za uczulenie odpowiada właśnie kolczyk, który ma kontakt z układem immunologicznym” – wyjaśnia prof. Ewa Czarnobilska, kierownik zespołu, który prowadził badania.''
Dokładnie też to jest argument przeciw. Jeśli już bardzo chcecie to idźcie to piercera on wam przekluje uszy igłą i wlozy tytanowe (bez niklu) kolczyki. Ale oczywiście kosmetyczka ma większy wybór kolczykow 'leczniczych' z niklem.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry