reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Aha no i stwierdzona asthenospermia czy jak to tam się zwie, za duża lekkość nasienia, przez co możliwa tak mała ruchliwość

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
W pierwszym badaniu mąż miał aglutynacje + i 0% o ruchu szybkim. A córka już w brzuchu rosła[emoji6]Teraz brak aglu i szybki 4% a łączna nie pamiętam ale mieści się w tej normie. Tylko ta morfologia...najbardziej zmienny parametr ale i najtrudniejszy do poprawy. Ilość w normie ale bez "szału"...ciągle powtarzam sobie że potrzebny 1 prawidłowy...
Tylko ciągle nie daje mi spokoju co tak kiepską morfo powoduje u mojego M...bez nałogów,zdrowe odżywianie,jajek nie grzeje,stres - jak każdy trochę ale ogólnie oaza spokoju (nie to co ja[emoji6]). Sport uprawia. Żylaków brak...infekcji też...

Aż taki wpływ mają te czynniki środowiskowe??
Bo gdyby genetyka to raczej wszystkie parametry byłyby w dole...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W pierwszym badaniu mąż miał aglutynacje + i 0% o ruchu szybkim. A córka już w brzuchu rosła[emoji6]Teraz brak aglu i szybki 4% a łączna nie pamiętam ale mieści się w tej normie. Tylko ta morfologia...najbardziej zmienny parametr ale i najtrudniejszy do poprawy. Ilość w normie ale bez "szału"...ciągle powtarzam sobie że potrzebny 1 prawidłowy...
Tylko ciągle nie daje mi spokoju co tak kiepską morfo powoduje u mojego M...bez nałogów,zdrowe odżywianie,jajek nie grzeje,stres - jak każdy trochę ale ogólnie oaza spokoju (nie to co ja[emoji6]). Sport uprawia. Żylaków brak...infekcji też...

Aż taki wpływ mają te czynniki środowiskowe??
Bo gdyby genetyka to raczej wszystkie parametry byłyby w dole...

Nie wiem... :/ my też żylaki jajec wykluczone itd. Bakteriologia sprawdzona? U nas była ok...
Urolog przepisał prostimen i antybiotyk na 10 dni i tyle

Nie wiem... :/ my też żylaki jajec wykluczone itd. Bakteriologia sprawdzona? U nas była ok...
Urolog przepisał prostimen i antybiotyk na 10 dni i tyle

A po co antybol jak bakteriologia ok??

Leukocytów i erytrocytów brak w nasieniu. Więc gin nie zlecal posiewu. Ph też prawidłowe...

Kurde tak naprawę to można milion badań robić tylko co to da...

A bakterie i posiewy? Tak jak gin mówi -dziś nie ma jutro jest..więc trzeba by w kółko badania powtarzać...
A jakieś tam zawsze np.u kobiet bytuja w pochwie (grzybki,gronkowiec itp.) tylko w momencie osłabienia zaczyna być ich więcej niż prawidłowych bakterii i wtedy się leczy...
Każdy z nas jest niejako nosicielem gronkowca...

A ten prostimen to na co?

Rano K znow wielka obraza majestatu, juz nie wytrzymalam i sie strasznie z nim poklocilam. Pojechal do swojego ojca na reszte urlopu. Siedze i rycze, juz mnie glowa z tego placzu boli. Przepadl cykl, zniszczyl mi pobyt w domu i nie widzi nic zlego w swoim zachowaniu. Nie wiem czemu jest takim burakiem tylko u mnie w domu :( normalnie to cydowny czlowiek! Nie rozumiem tej zmiany! On uwaza, ze zadnej zmiany w nim nie ma a ja ja widze i to ogromna! I to tylko u mnie w domu :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Rano K znow wielka obraza majestatu, juz nie wytrzymalam i sie strasznie z nim poklocilam. Pojechal do swojego ojca na reszte urlopu. Siedze i rycze, juz mnie glowa z tego placzu boli. Przepadl cykl, zniszczyl mi pobyt w domu i nie widzi nic zlego w swoim zachowaniu. Nie wiem czemu jest takim burakiem tylko u mnie w domu :( normalnie to cydowny czlowiek! Nie rozumiem tej zmiany! On uwaza, ze zadnej zmiany w nim nie ma a ja ja widze i to ogromna! I to tylko u mnie w domu :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie lubię tego! Pogadaj z nim jak już ochloniecie na spokojnie. Teraz nie ma sensu. Malutka trzy wdechy i enjoy! Nie daj sobie popsuć urlopu! Ściskam [emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie lubię tego! Pogadaj z nim jak już ochloniecie na spokojnie. Teraz nie ma sensu. Malutka trzy wdechy i enjoy! Nie daj sobie popsuć urlopu! Ściskam [emoji8]

Gdyby to bylo jednorazowe. Na swieta tez taki cyrk urzadzil ale wtedy uczepil sie mnie. Wczoraj przyjechal uczepil sie mamy, wieczorem plakal i mnie przepraszal. Myslalam, ze dzisiaj juz bedzie okej ale znow zaczal atakowac mame i to BEZ POWODU. Juz nie wytrzymalam. Mama sie poplakala, ja sie poplakalam a on nic zlego nie widzi w swoim zachowaniu.
Byl u mnie raptem 2 razy i 2 razy odstawil szopke! Wiesz jakie zdanie o nim ma moja mama przez to? Uwaza go za chama i wariata. A on taki nie jest! Od 2 lat powtarzam, ze to moja lepsza polowa. Nie wiem co sie dzieje u mnie w domu. Klatwa jakas nad moim domem czy co?! :(

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

Gdyby to bylo jednorazowe. Na swieta tez taki cyrk urzadzil ale wtedy uczepil sie mnie. Wczoraj przyjechal uczepil sie mamy, wieczorem plakal i mnie przepraszal. Myslalam, ze dzisiaj juz bedzie okej ale znow zaczal atakowac mame i to BEZ POWODU. Juz nie wytrzymalam. Mama sie poplakala, ja sie poplakalam a on nic zlego nie widzi w swoim zachowaniu.
Byl u mnie raptem 2 razy i 2 razy odstawil szopke! Wiesz jakie zdanie o nim ma moja mama przez to? Uwaza go za chama i wariata. A on taki nie jest! Od 2 lat powtarzam, ze to moja lepsza polowa. Nie wiem co sie dzieje u mnie w domu. Klatwa jakas nad moim domem czy co?! :(

A co on chce od Twojej mamy? Daj spokój z tymi chlopami[emoji35]

A co on chce od Twojej mamy? Daj spokój z tymi chlopami[emoji35]

A wiesz co nawet ciezko opisac co on chce. Dzisiaj mama poprosila mnie zebym poszla wylaczyc piec czerwonym przyciskiem a on zaczal jej robic wyklad, ze tak sie nie robi bla bla bla. Mamcia powiedziala, ze zna tem piec i wie co robi. On nadal, ze tak nie mozna, ze zle robi, zrobil sie w tym natarczywy i nieprzyjemny. Moja mama sie zle poczula, z koncu sie zdenerwowala i powiedziala, ze to jej piec i czy moze robic w swoim domu po swojemu. To tez wielce sie obrazil. A serio zaczal ja atakowac w rozmowie az mi sie nieprzyjemnie zrobilo a co dopiero atakowanej mamie. No ale ksieciunio sie obrazil. No ku*wa przyjezdza facet do czyjegos domu, cisgle poprawia albo neguje decyzje gospodarza i jeszcze co 5 minut strzela focha, ze ktos ma inne zdanie.

U mnie foch najczęściej jest o to, że ja się załamuję po raz setny i ze chodzę smutna jakby mi ktoś całą rodzinę wybił... ja się załamuję bo tak wciąż siebie obwiniam o to wszystko no i wiem że to głupie ale się boję, że mój m mnie zostawi dla jakiejś która da mu dzieci...
Przestan, przestań poprostu oni to odbierają na innych falach niż my. Mi się wydaje, że oni chcą dzieci bo my chcemy. W sumie nie mają instynktu macierzyńskiego. Może o to chodzi.
Masakra jakaś , żeby faktycznie ktoś mu coś zrobił, ale z tego co piszesz to wszystko ze strony twojej mamy jest ok. Może chciał żebyście do jego rodzinki pojechali?? Czy nie ma takiej opcji??

reklama

Oj niefajnie [emoji52] jeśli on uważa że zachowuje się normalnie to raczej brakuje mu przestrzeni żeby szczerze powiedzieć o co chodzi... Nie warto się kłócić i denerwować bo to nikomu nic dobrego nie przyniesie. Pogadaj jak emocje opadna, przy zupełnie innej okazji. Może coś mu leży na sercu, a Ty nie masz pojęcia co. Nam też się często wydaje że wszystko wiemy, ale tak nie jest. Faceci myślą inaczej, ale też myślą. Szkoda cyklu i szkoda wolnego weekendu spędzonego osobno i na dodatek w złości!
Twoje życie, Twoje decyzje i Twoje zdrowie [emoji4] Twój wybór czy będziesz się złościć czy coś z tym zrobisz! Głowa do góry, świat się nie kończy, wszystko się ułoży. Trzymam kciuki [emoji4]

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry