reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
@auslanderka ja to myślę ze przy mierzeniu temperatury to bym chyba osiwiałam cykl wczesniej i w tamtym cyklu po owu mialam temperature na poziomie 37,2/37,3 niby obiecujace temperatury a @jak w zegarku :laugh2::happy2::confused2:
Tak wysoka temperatura w 2 fazie cyklu wskazuje, że jest wszystko ok. u Ciebie[emoji4] [emoji106] Ja np. dzięki mierzeniu temp. sama zdiagnozowałam u siebie za krótką fazę lutealną, niedobór progesteronu. Mieszkam w de i tu nie jest łatwo robić sobie monitoring cyklu itp. Lekarze mają punkty, którymi idą i przynajmniej ja nie spotkałam takiego, który słuchając co do niego mówię by wziął to pod uwagę. Np mówię, że badam peogesteron w 7 dpo (jest niski) i zaraz przychodzi okres, proszę żeby przepisał mi sztuczny progesteron i zlecił badania nadnerczy. A on do mnie że nie, że mam przynieść mu wyniki m. Bo on tak ma w punkcikach po kolei[emoji35] [emoji35] [emoji35] . Lekarz do którego czeka się ponad miesiąc w kolejce. Masakra.
Poszłam w końcu do lekarki polki, którą wybłagałam pokazując jej moje wykresy nawet z przed 5 lat (wymóg był prowadzenia na kursach przedmałzeńskich i się przydały[emoji4]). przepisała i zaszłam w 1 cyklu z progesteronem[emoji106] co prawda zagnieździło się nie tam gdzie trzeba ale zaskoczyło. Monitoring też wyprosiłam, a i tak za usg musiałam sama zapłacić, bo kasa chorych nie płaci za bezpodstawne usg[emoji20] .
Większość lekarzy się z nas śmieje, jak pokazujemy im wykresy ale nie dlatego, że oni wiedzą, że to nie działa. Tylko dlatego, że nikt ich nie nauczył, że to działa. Oni są nauczeni wiary w tabletki....

To zazdroszczę bo mi ciężko wstać na 7:-D
Ja ten cykl nie bardzo obstawiam. Dziś 13 dc a mało się przytulalismy.dziś podzialamy i może jutro.no cóż co ma być to będzie.trzymam kciuki
Ja też dzisiaj 13 dc, podziałane 2 razy dopiero. Tak bez przekonania bo organizm mi wariuje. Temp. skacze. Testy owu bielusieńkie do wczoraj.... a Ty robisz testy?

A u mnie dziś tak, 36,67 i witamy się z małpiszonem :) już 3 dzień chodzę z podpaską w razie "W", niedawno zauważyłam różową plamę, więc dziś się pojawi :) mi też się wydawało, że będzie mi ciężko mierzyć temp, ale się przyzwyczaiłam. Mierze codziennie między 6:30 a 7:00, w weekend nawet budzika nie nastawiam, bo i tak się budzę o tej porze, muszę skoczyć do toalety, ale najpierw mierze :) wszystko się da jak się chce. Najtrudniej zacząć.

1489565842-aaaaaa.png

qdkkj44j6bi2vbec.png

A u mnie dziś tak, 36,67 i witamy się z małpiszonem :) już 3 dzień chodzę z podpaską w razie "W", niedawno zauważyłam różową plamę, więc dziś się pojawi :) mi też się wydawało, że będzie mi ciężko mierzyć temp, ale się przyzwyczaiłam. Mierze codziennie między 6:30 a 7:00, w weekend nawet budzika nie nastawiam, bo i tak się budzę o tej porze, muszę skoczyć do toalety, ale najpierw mierze :) wszystko się da jak się chce. Najtrudniej zacząć.

1489565842-aaaaaa.png

qdkkj44j6bi2vbec.png
eeejjjj nooo!!! Miałam nadzieję, że temp wystrzeli w górę :( No nic! Styczeń jest Twój!

1489565842-aaaaaa.png

qdkkj44j6bi2vbec.png
Kurde no :( szkoda,bo tak to ładnie wyglądało :( ale następny będzie Twój :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie brzuch mnie rozbolał, więc do godziny na pewno się rozkręci...ten cykl trwał 49 dni, prawie jak dwa cykle. No nic, teraz miesiąc czekania na kolejną owu. Apka wyznaczyła mi kolejną @ na 2.05, faza lutealna u mnie miała 15 dni. Mierzenie temperatury naprawdę jest super, teraz wiem wszystko czego potrzebuje :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Do góry