reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziewczyny pomóżcie...
Staramy się z mężem o dziecko... Ja chyba już fiksuje... ale od początku...
Moje cykle są regularne co 32-33 dni.
Dwa tygodnie miałam jakieś krwawienie/plamienie - był to 21 dzień cyklu. Baaardzo skąpe, takie brunatne. Pierwszy raz w życiu mnie coś takiego spotkało. Trwało tylko jeden dzień. Zaczęłam czytać o tym i wyczytałam, że to może być zagnieżdżanie zarodka. I chyba niepotrzebnie czytałam bo zaczęłam się nakręcać jak głupia... :(
Ostatnią miesiączkę miałam 18 stycznia. Dzisiaj jest 34 dc. Okresu nie mam, tylko jakiś mleczny śluz. Robiłam 3 testy - każdy wyszedł negatywny. Mam świadomość, że z uwagi na stres okres może się przesunąć. Ale jednak cały czas mam nadzieje...
Miałyście tak, że pomimo ciąży testy były negatywne???
Idź na bete z krwi. To wyjaśni bo jest coś podejrzane :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
5mg? Miałaś jakieś problemy w poprzedniej ciąży czy tak profilaktycznie? Ja brałam femibion, teraz biorę vitaminer prenatal bo femibionu nie było [emoji16] do tego d3 2000j. [emoji1]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

Nic się wcześniej nie działo, ale to jest właśnie jeden ze sposobów żeby sobie radzić z naszym problemem teraz. Próbujemy różnych rzeczy. Podobno dobrze jest mieć wyższe stężenie kwasu foliowego, ale może tylko to takie placebo [emoji6] raczej nie zaszkodzi!

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny pomóżcie...
Staramy się z mężem o dziecko... Ja chyba już fiksuje... ale od początku...
Moje cykle są regularne co 32-33 dni.
Dwa tygodnie miałam jakieś krwawienie/plamienie - był to 21 dzień cyklu. Baaardzo skąpe, takie brunatne. Pierwszy raz w życiu mnie coś takiego spotkało. Trwało tylko jeden dzień. Zaczęłam czytać o tym i wyczytałam, że to może być zagnieżdżanie zarodka. I chyba niepotrzebnie czytałam bo zaczęłam się nakręcać jak głupia... :(
Ostatnią miesiączkę miałam 18 stycznia. Dzisiaj jest 34 dc. Okresu nie mam, tylko jakiś mleczny śluz. Robiłam 3 testy - każdy wyszedł negatywny. Mam świadomość, że z uwagi na stres okres może się przesunąć. Ale jednak cały czas mam nadzieje...
Miałyście tak, że pomimo ciąży testy były negatywne???
Jeśli masz wątpliwości warto zrobić betę będziesz miała pewność

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Nic się wcześniej nie działo, ale to jest właśnie jeden ze sposobów żeby sobie radzić z naszym problemem teraz. Próbujemy różnych rzeczy. Podobno dobrze jest mieć wyższe stężenie kwasu foliowego, ale może tylko to takie placebo [emoji6] raczej nie zaszkodzi!

Mnie ginka poradziła kupić INOFOLIC bo ja też z tych co zapomniała jak się dzieci robi [emoji6] u mnie zaczął się 8 cs.. mam w domu 3,5 letniego syna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie ginka poradziła kupić INOFOLIC bo ja też z tych co zapomniała jak się dzieci robi [emoji6] u mnie zaczął się 8 cs.. mam w domu 3,5 letniego syna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ty się nie wygłupiaj! [emoji6] moja córka ma 18 lat, ja to mogłam zapomnieć! Tobie to na bank będzie łatwiej przypomnieć! [emoji4]

Kurnia, widzę ze tu same sklerotyczki [emoji23]

A u mnie niestrawnosc, lekkie mdłości[emoji15] Ale za to z głową lepiej na razie. I spać mi sie nie chce [emoji16] jajca coś czuje delikatnie, ale reszta jak zwykle... I nadal twardo się nie nakręcam [emoji55]

m7a4xuun7rn9jc7g.png
Czas włączyć nowy suplement! Lecytyna [emoji23] innowacyjne leczenie! Jeszcze niepotwierdzona skuteczność ale co tam, tego jeszcze nie próbowałam!

Powiedzcie Kochane jakie bierzecie suplementy? Lekarz zapisał mi kwas foliowy 5mg i Mama Dha, ale zalecają brać więcej d3 teraz...

Najpierw zbadaj sobie poziom 25OH i zobaczysz jak duży masz niedobór. Będziesz wiedziała jak dużą dawkę brać. Ja brałam codziennie ok. 5000 jednostek i wynik po pół roku 36 woięc niedobór. Przestawiłam się na wit d3 k2 w kroplach i brałam ~7-10 kropel codzienie po pół roku wynik prawie 48. Teraz biorę 12-15 kropel żeby szybko dobić do 60 i taki stan chciałabym utrzymać. Mój M potrzebuje kilka kropel mniej niż ja. Ponoć to standard, że kobiety mają większe zapotrzebowanie. I polecam taą witd3k2 w kropach, ona jest rozpuszczona w oleju słonecznikowym, to nie trzeba brać jej z tłuszczem żadnym.
I nie patrzcie na to jaka dawka jest zalecana tylko robić wyniki i wtedy macie czarno na białym. Organizmy nie wiedzą co to czyjeś tam zalecenia.
Cholera, myślałam już ze dasz nam patent [emoji1] [emoji1]

@auslanderka , bo u mnie tyle seksow było ze ciężko na coś liczyć [emoji23] dlatego taki spokój wewnętrzny osiągnęłam [emoji1]

m7a4xuun7rn9jc7g.png
Oj wiesz sama ile tu ciąż ze zlotych strzałów

Najpierw zbadaj sobie poziom 25OH i zobaczysz jak duży masz niedobór. Będziesz wiedziała jak dużą dawkę brać. Ja brałam codziennie ok. 5000 jednostek i wynik po pół roku 36 woięc niedobór. Przestawiłam się na wit d3 k2 w kroplach i brałam ~7-10 kropel codzienie po pół roku wynik prawie 48. Teraz biorę 12-15 kropel żeby szybko dobić do 60 i taki stan chciałabym utrzymać. Mój M potrzebuje kilka kropel mniej niż ja. Ponoć to standard, że kobiety mają większe zapotrzebowanie. I polecam taą witd3k2 w kropach, ona jest rozpuszczona w oleju słonecznikowym, to nie trzeba brać jej z tłuszczem żadnym.
I nie patrzcie na to jaka dawka jest zalecana tylko robić wyniki i wtedy macie czarno na białym. Organizmy nie wiedzą co to czyjeś tam zalecenia.

Oj wiesz sama ile tu ciąż ze zlotych strzałów
No właśnie @Windy91 , wiesz ile tu ciąż ze złotych strzałów... :p

reklama
Do góry