reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Mnie się dziś udało oderwać od tematu starań, owulacji, śluzu itd. Zrobiliśmy sobie wycieczkę na naszą działkę :D co prawda tylko na chwilę, ale banan pojawił się na twarzach ;) Mijaliśmy na trasie całe stada sarenek, jeleni, zające. Cudowny widok, idzie wiosna moje kochane!!!! :D a wiosna to początek życia, rozkwit kwiatów, narodziny nowego życia.
Na działce cebulki krokusów już ruszyły :) cała reszta jeszcze w spoczynku, ale już niedługo...
Myślę, że tak samo jest z nami wszystkimi. Jeszcze jesteśmy w spoczynku, ale już w gotowości czekamy na naszą wiosnę. Na nasze małe i wielkie cudy.
Po dzisiejszym dniu wiem, że nawet jeśli mój cud nie nadejdzie, to mam jeszcze wiele do zrobienia i zdobycia w moim życiu. A jeden z moich cudów stał dziś na działce obok mnie :) moja córka :) drugi, troszkę przyspsobiony, mój D :D A wszyscy staliśmy na naszym wspólnym cudzie - naszej ziemi, która będzie rodzić dla nas owoce, warzywa i kwiaty. Może to tylko 1600 metrów, ale dla mnie to hektary szczęścia :)
I dziś wiem, że dam radę spełnić swoje marzenia, jak nie te duże to te maleńkie!!!
Ja chcę żeby wczoraj wróciło... Znowu głowa pracuje na innych obrotach. I jeszcze jutro do tej cholernej pracy :(
Uciekam do wyrka, chociaż chęci brak ;)

reklama
Dziewczyny jak robicie testy owulacyjne to za raz po 2 ciemnych kreskach czyli niby dniu owulacji ktory nastapi macie kolejne dni tez takie ciemne kreski na testach? Bo robilam 5 dni i 2 pierwsze blada kreska a dzis 3 dzien i caly czas ciemniejsza od kontrolnej. Po raz 1 stosuje testy owulacyjne i jestem zielona.... 5 miesiac jak staramy sie z mezem. Wczesniej staralismy sie bez zadnych metod po prostu na zywiol ale niestety nie wyszlo :( byla bym wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam :*

Dziewczyny jak robicie testy owulacyjne to za raz po 2 ciemnych kreskach czyli niby dniu owulacji ktory nastapi macie kolejne dni tez takie ciemne kreski na testach? Bo robilam 5 dni i 2 pierwsze blada kreska a dzis 3 dzien i caly czas ciemniejsza od kontrolnej. Po raz 1 stosuje testy owulacyjne i jestem zielona.... 5 miesiac jak staramy sie z mezem. Wczesniej staralismy sie bez zadnych metod po prostu na zywiol ale niestety nie wyszlo :( byla bym wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam :*

Teoretycznie owu występuje po 24-36h po pierwszym pozytywie. Ja w tym cyklu miałam w 13dc dwie równe krechy, a w 14 testowa wyszła jeszcze ciemniejsza od kontrolnej i tez nie wiem który uznać za pozytywny, ale bzykanko było częste wiec moze akurat [emoji38]

Teoretycznie owu występuje po 24-36h po pierwszym pozytywie. Ja w tym cyklu miałam w 13dc dwie równe krechy, a w 14 testowa wyszła jeszcze ciemniejsza od kontrolnej i tez nie wiem który uznać za pozytywny, ale bzykanko było częste wiec moze akurat [emoji38]

No tez wlasnie dzis mam juz 3 dzien gdzie krechy ciemne jak nie wiem co [emoji14] ten miesiac przytulamy sie i tak co 2 dzien ale jak przez te testy tez meza pogonilam i teraz 2 dni codziennie [emoji14] bo zgłupialam myslalam ze po malu beda co raz bledsze. No nic zobaczymy co jutro pokaze tescik ;) cykle mam i tak strasznie nie regularne wiec szczescie ze sie i tak wstrzelila [emoji14] a ktory dzis dzien masz? Cykle regularne?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

No tez wlasnie dzis mam juz 3 dzien gdzie krechy ciemne jak nie wiem co [emoji14] ten miesiac przytulamy sie i tak co 2 dzien ale jak przez te testy tez meza pogonilam i teraz 2 dni codziennie [emoji14] bo zgłupialam myslalam ze po malu beda co raz bledsze. No nic zobaczymy co jutro pokaze tescik ;) cykle mam i tak strasznie nie regularne wiec szczescie ze sie i tak wstrzelila [emoji14] a ktory dzis dzien masz? Cykle regularne?

Cykle miewam 26-28 dni. Dzis 16dc dopiero mam [emoji4]
Spokojnie plemniki trochę żyją, wiec co dwa dni wystarczy [emoji6]

Cykle miewam 26-28 dni. Dzis 16dc dopiero mam [emoji4]
Spokojnie plemniki trochę żyją, wiec co dwa dni wystarczy [emoji6]

Ja mam cykle 28-45 :/ dzis 15 dc:) dziekuje za odpowiedz i powodzonka w testowaniu aby te 2 grube krechy byly rowniez na tym upragnionym tescie ;)

Tobie również powodzenia [emoji4] i przyjemnych starań [emoji16]

reklama
Hej poniedziałkowo!

Jak nastawienie do nowego tygodnia? Coś w pogodzie mówią o wiośnie. OBY! :D

Paraplu Ty w końcu dostałaś ten okres? :) Czy na plamieniu się skończyło i zaraz pokażesz nam pięknego teściora z tłustymi II krechami? :) Trzymam kciuki! :)

Mój pierwszy cykl starań (powiedzmy) jest totalnie stracony :) w ogóle nie trafiliśmy z owulacją :p

Do góry