reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

rozumiem Twoje zdanie, ja jednak chciałabym móc zostać z maluszkiem w domu do 3 lat i nie mieć z tego powodu problemów z zapłaceniem rachunków. Po takim stwierdzeniu pada często zdanie - jak cię nie stać to nie miej więcej dzieci... cóż, gdyby moja sytuacja była inna to pewnie poczekałabym z kolejnym dzieckiem kilka lat - ustabilizowałabym sytuację zawodową, ale ja już nie mam kilku lat. nie wiem, czy mam kilka miesięcy. I choć to może trudne do zrozumienia - uważam, że w tym momencie mam prawo korzystać z ubezpieczenia, które opłacałam przez wiele lat. A poza tym - inwestuję w swoje dzieci, pracuję na ich utrzymanie, a one kiedyś będą utrzymywać tych, którzy teraz nie chcą mieć dzieci - bo to kosztuje, bo zobowiązania, bo bawić się nie można... czy to jest sprawiedliwe? Stany są wyjątkowo złym przykładem bo tam w większości nie ma w ogóle obowiązkowych ubezpieczeń. A ze mnie co miesiąc zus zżyna kilka dobrych tysięcy. Więc dlaczego nie mam w zamian żądać ubezpieczenia na czas opieki nad dzieckiem? Przy pierwszym nie skorzystałam z ubezpieczenia w ogóle - po 4 miesiącach musiałam wrócić do pracy. Przy drugim również - po 5 miesiącach. Przy trzecim powinnam była wrócić do pracy po roku. A składki płacę już 20 lat... I nigdy nie należałam do leniwych - zawsze ogarniałam 1,5 - 2 etaty, pracowałam 12-14 godzin na dobę. Podejrzewam, że zapłaciłam już więcej składek, niż większość ludzi na emeryturze przez całe swoje życie. A chcę tylko możliwości sprawowania opieki nad moim dzieckiem do 3 lat. To dużo?
Ależ magoo nikt nie twierdzi, że komuś się coś nie należy. Ja jestem w podobnej sytuacji. Zawsze pracowałam I tysiące zł płaciłam ale nie oczekuje tego co jest nierealne ... tylko skupiam się na rzeczywistości i w niej staram się zorganizować najlepiej jak potrafię [emoji6]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

reklama
Ależ magoo nikt nie twierdzi, że komuś się coś nie należy. Ja jestem w podobnej sytuacji. Zawsze pracowałam I tysiące zł płaciłam ale nie oczekuje tego co jest nierealne ... tylko skupiam się na rzeczywistości i w niej staram się zorganizować najlepiej jak potrafię [emoji6]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
a mnie chyba ta rzeczywistość męczy... zastanawiam się, czy to nie dlatego się nie udaje - że nie czuję się pewnie bo po prostu nie wiem co będzie jak zajdę, urodzę a po roku będę miała oddać maluszka komuś obcemu pod opiekę. Nie mam babci, która popilnuje... ale to mój problem - choć pewnie nie tylko...

Wychodzi 1 dzień różnicy ...do góra 2, bo niezbyt precyzyjnie je mierzył. Za smalec podziękuję bo i bez tego kot za mną bez przerwy łazi ...jestem dla niego jak kaloryfer :D Wolę zatem nie wiedzieć co byłoby jakbym się smalcem ''potentegowała'' :D Jeszcze by mnie zaczął żywcem jeść :D

magoo - nie załamujemy się ...co Nas nie zabije to ......
Trzeba walczyć do utraty tchu jak komornik o meblościankę!
kot i tak będzie Cię kochał - całą ciążę.... jesteś jak darmowy grzejnik z funkcją drapania...
nie załamuję się - po prostu mam gorszy okres i tyle. przejdzie.

@Spark studiowanie psychologii było marzeń od 13 r.z. I powiem Ci Żr pierwsze dwa lata studiów mnie strasznie rozczarowały [emoji22] najlepszy był 3 rok i dwa lata specjalizacji ale to trzeba mieć cierpliwość ;-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wydaje mi się, że z większością studiów tak niestety jest :/ mnie za to całe 3 lata pedagogiki rozczarowały także wiesz... :)

Też chciałam, ale nie wiem jak finansowo podołamy i tak odkladam kolejny rok z rzędu.

Polecam :-) na jakiej uczelni?

Moja też, jak widzę znowu pieczeń, praktycznie bez soli, ani niczego, albo sos z pieczeni, a raczej mąka z dodatkiem sosu, to mnie mdli. Pech chce, że zawsze jak przyjeżdżamy, to akurat jest pieczeń...

qdkkx1hpzei65q7s.png
Jeszcze niee myślałam, pedagogike na UŚ studiowałam i nie mogę powiedzieć, żebym była zadowolona :/

Dobrze kochana dziękuję ...lekko nie jest, ja drobna babeczka ...czuję już powoli, że będę miała swoją drogę krzyżową na najbliższe pół roku ...bardzo mnie już boli skóra, która aż się błyszczy od napięcia ...
Dzieciaczki zdrowe, bo jak złapałam grypsko to poszłam do lekarza sprawdzić czy im nie zaszkodziło przypadkiem ... rosną, że hej. Troszkę młodsi są od obecnego terminu, wychodzi na 7t2i3dzień. Mają po 1.4cm i 1.8cm ..czy jakoś tak, bo mierzył od niechcenia ....wczoraj pierwszy raz dał mi posłuchać bicia ich serc ...strasznie się rozbeczałam, aż się lekarz na mnie patrzył jak na wariatkę ..ale siurek nigdy baby nie zrozumie :) To co mu się dziwić :)
Proszę:
Zobacz załącznik 792791

A co tam u Cię żabcia ? Clo już łykasz ?
Ness smaruj brzuszek i piersi oliwka. Codziennie po kąpieli na mokrą jeszcze skórę. Ja przeczytałam skład chyba większości preparatów ujedrniających typu biooil i tam jest ok 80 procent oliwki a reszta to jakieś substancje zapachowe. Różnica taka że cena oliwki to jakies 12zl a tych preparatów jest kilkakrotnie wyższa.

No i zrobiłam ten test owu,nie mam jak wrzucić fotki...:( Wyszła jedna blada kreska plus dopiero po fakcie wyszło,że one były,owszem,ważne do marca,ale zeszłego roku....czyli co,wynik niewiarygodny,co? Zaraz zamawiam nowe testy.

reklama
Do góry