reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej kochane!!!! Jak u Was????

Ja już po wizycie u dietetyczki ;) mamy plan opracowany ;) jak wrócę z wakacji wskakuje na dietę na 2i3 trymest ciąży a zaraz po porodzie będę mieć gotowa dietę dla matki karmiącej żeby jak najszybciej zrzucić dodatkowe kg... i te 10 ktoś mi jeszcze zostały do idealnej wagi ;)

Teraz ważna uwaga : tymianek rozmaryn i estragon są roślinami poronnymi!!!! Przy staraniach i w ciąży powinno się ich unikać!

A teraz info dla tych w ciazy: wiedzialyscie ze jest suplement diety który zużywa się w ciazy aby uniknąć u nowonarodzonego dzidziusia alergii? ?? Tak.. właśnie się dowiedziałam ze takie cudo istnieje!!!! Pozniejnzajrze do notatek od dietetyczki i napiszę nazwę.!!!!

85993e3khvkj6go2.png

Wow, dzięki za informacje! Pojęcia nie miałam ze te zioła tak działają!

reklama
Sama byłam w szoku... Tym bardziej ze uwielbiam tymianek i rozmaryn w kuchni! Moja dietetyczka sama na dniach rodzi... przekazała nam potężną wiedzę... ufam jej w 100% !!! Mało się o tym pisze na Internecie.. a i w gazetach dla przyszłych mam czy ulotkach od lekarzy nie ma takich informacji!

Zalecila mi jeszcze najlepsze witaminy.. jakie sama brała podczas ciazy... przyjmowała je jak tylko podjęła decyzję o dziecku... udało im się w 1 cyklu... a o wcześniejsze dziecko też się starali bardzo długo.... tylko bardzoo drogie... około 50e na dwa miesiące.... Ale chyba się zdecyduje je sprowadzić dla siebie... w końcu maleństwo najważniejsze...

85993e3khvkj6go2.png

Hej kochane!!!! Jak u Was????

Ja już po wizycie u dietetyczki ;) mamy plan opracowany ;) jak wrócę z wakacji wskakuje na dietę na 2i3 trymest ciąży a zaraz po porodzie będę mieć gotowa dietę dla matki karmiącej żeby jak najszybciej zrzucić dodatkowe kg... i te 10 ktoś mi jeszcze zostały do idealnej wagi ;)

Teraz ważna uwaga : tymianek rozmaryn i estragon są roślinami poronnymi!!!! Przy staraniach i w ciąży powinno się ich unikać!

A teraz info dla tych w ciazy: wiedzialyscie ze jest suplement diety który zużywa się w ciazy aby uniknąć u nowonarodzonego dzidziusia alergii? ?? Tak.. właśnie się dowiedziałam ze takie cudo istnieje!!!! Pozniejnzajrze do notatek od dietetyczki i napiszę nazwę.!!!!

85993e3khvkj6go2.png
Prenatal DHA. Na jego opakowaniu są wymienione takie zastosowania.

Iza, mnie zostało 10 dni.
Tylko coś mi się pomieszało z owulacja. Miała być 13 dc a była 16 dc. Tzn test owulacyjny pozytywny w 13 dc a wg usg ginekolog stwierdziła, że była 16 dc, więc i @ może się opóźnić, choć nigdy się tak nie zdarzyło :dry:

Spark w Gynocentrum w Katowicach przyjmuje dr Mercik - podobno bardzo dobry fachowiec. Wiele dziewczyn bardzo go poleca. Też się zastanawiam czy się nie wybrać do niego.
Oczywiście trzymam kciuki żeby to był TEN cykl i żebyś nigdzie nie musiała się wybierać!

reklama
Spark w Gynocentrum w Katowicach przyjmuje dr Mercik - podobno bardzo dobry fachowiec. Wiele dziewczyn bardzo go poleca. Też się zastanawiam czy się nie wybrać do niego.
Oczywiście trzymam kciuki żeby to był TEN cykl i żebyś nigdzie nie musiała się wybierać!
Dziękuję! Na wszelki się wypadek już się kontaktowalan z gyncentrum, póki co w sprawie zbadania nasienia :)

Do góry