reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej, hej:-) :)
Siwa84 - witaj:yes: Miałaś przeżycia..:no: a tego lekarza co się pomylił.. to bym..:realmad:

A u nas mały już w łózku, a my oglądamy program sportowy;-) ;) Dziś pierwszy mecz Francja - Rumunia :-p
Brzuch mnie boli na @. W poniedziałek powinnam dostać. Staranka zaczynamy dopiero za rok, więc niech przyłazi wredota i szybko mija :laugh2:
Dzisiaj kibicowanie na 50 %, w niedzielę będzie się działo...:)

reklama
Dziękuję za tak ciepłe przyjęcie.
Co do tej pomyłki wyników, niesmak pozostał do dzisiaj.nawet zastanawiam się nad zmianą lekarza. Plus dla obecnego jest taki, że jest jedynym ginekologiczny Polakiem tu gdzie mieszkam i pracuje w szpitalu w którym ewentualnie będę rodzic. Język znam ale nie natyle żeby porozumiewać się w medycznych tematach. Choć miałam parę sytuacji że musiałam się dogadać i się dogadałem z lekarzem Niemcem. Jeszcze jest jedną babeczka ginekolozka polskojezyczna ale 50 km ode mnie niby nie koniec świata ale... chyba dam ostatnią szansę temu mojemu...

Dziś kolejny dzień staranek. Wydaje mi się że już po owu. Pierwszy raz zauważyłam u siebie śluz plodny. To taki ciagnacy jsk kurze bialko? Dziś ok 12.00. Czy to oznacza że w tym czasie była owulka?

I jeszcze jedno pytanko. Zakupilam ostatnio takie cuś.
1465582804-1d1mld.jpeg

Czy któraś z Was używała? Jestem bardzo ciekawa czy się sprawdziło. To taki środek nawilżający który się aplikuje przed starankami że niby udaje sluz plodny, poprawia pH i pomaga żołnierzom dotrzeć do celu.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do tej pomyłki wyników, niesmak pozostał do dzisiaj.nawet zastanawiam się nad zmianą lekarza. Plus dla obecnego jest taki, że jest jedynym ginekologiczny Polakiem tu gdzie mieszkam i pracuje w szpitalu w którym ewentualnie będę rodzic. Język znam ale nie natyle żeby porozumiewać się w medycznych tematach. Choć miałam parę sytuacji że musiałam się dogadać i się dogadałem z lekarzem Niemcem. Jeszcze jest jedną babeczka ginekolozka polskojezyczna ale 50 km ode mnie niby nie koniec świata ale... chyba dam ostatnią szansę temu mojemu...

Dziś kolejny dzień staranek. Wydaje mi się że już po owu. Pierwszy raz zauważyłam u siebie śluz plodny. To taki ciagnacy jsk kurze bialko? Dziś ok 12.00. Czy to oznacza że w tym czasie była owulka?

1465582804-1d1mld.jpeg

Czy któraś z Was używała? Jestem bardzo ciekawa czy się sprawdziło. To taki środek nawilżający który się aplikuje przed starankami że niby udaje sluz plodny, poprawia pH i pomaga żołnierzom dotrzeć do celu.

Hej!
Ja nie używałam ale słyszałam o takich żelach ze to dobra sprawa, szczególnie jesli nasienie sabe albo środowisko u kobiety nieidealne.
Tez moze bym sobie kupiła. Tylko zeby nie za duzo dac bo facet będzie pływał i nic nie będzie czuł i żołnierzyków nie wypuści ;)

Tak, nospe, neofuragine i nasiadówki z kory dębu. Jeszcze witaminę C. Jutro jeszcze kupię urosept.
Już jest trochę lepiej, ale w pracy pojechaliśmy do gościa i on zadawał mnóstwo pytań a ja po nospie ledwo żywa. Facet sobie pewnie pomyślał. Ech...ja ostatnio mam ciągle jakieś wpadki w pracy: jednemu fotel pobrudziłam drugiemu kawę narozlwewałam...a teraz sobie pomyślał: albo nienormalna albo jakaś zjarana :-/

Nie mogę ocenić czy będzie owulacja, bo testy będą niewiarygodne po furaginie i dużej ilości płynów W tamtym cyklu była w 13 dc, więc jakby jutro.

Asia, trzymam kciuki zeby sie udało, moze jednak ten cykl był nam pisany :)

Hej!
Ja nie używałam ale słyszałam o takich żelach ze to dobra sprawa, szczególnie jesli nasienie sabe albo środowisko u kobiety nieidealne.
Tez moze bym sobie kupiła. Tylko zeby nie za duzo dac bo facet będzie pływał i nic nie będzie czuł i żołnierzyków nie wypuści ;)
No powiem szczerze że poślizg niesamowity [emoji23]

A ja kupiłam sobie książkę Jane Austen "Duma i uprzedzenie" i czytam, oglądam mecz jednym okiem i czytam ;-) ;) Muszę się odstresować po całym tygodniu pracy:blink: Testuje jutro któraś? :sorry2: Tak czy siak, kciukasy zaciśnięte :tak::wink: Co do żelu na "poślizg" i poprawę środowiska żołnierzyków nie stosowałam to nie mogę się wypowiedzieć, ale jestm ciekawa opinii :)

1465582804-1d1mld.jpeg

O ciekawe chyba też muszę coś takiego zakupić ;)

1465582804-1d1mld.jpeg

Tak, jak kurze jajko :)
Nie, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego a mogłoby mi się przydać...

reklama
Dziewczyny mam pytanie, bo (przyznam szczerze) nie dopytałam na wizycie u gin dzisiaj.
Miałam robione USG w poniedziałek (10dc) i była "struktura hypoecho" (czyli pecherzyk) 13,5mm i powtórzone USG dzisiaj (14dc) i gin powiedziała, że jest czysto...
i teraz pytanie myślicie, że owu juz była? zwykle miałam owu ok 18/19 dnia cyklu...

Niestety nie pomogę... nigdy nie miałam takiej obserwacji cyklu.

Ja obstawiam córcię :-) plemniki żeńskie są wolniejsze.

Ja mam nerwa. Owu jutro lub w niedzielę a ja mam zapalenie pęcherza albo kamienie w nerkach postanowiły wyjść :-/ Także cykl chyba stracony :-/

Ja u Lux też dziewczynke obstawiam. Moja też tak piekielnie nóżki pokazywała ;)
Bólu z nerek i pęcherza współczuję, obu szybko przeszło i staranka były udane.

Hej, hej:-) :)
Siwa84 - witaj:yes: Miałaś przeżycia..:no: a tego lekarza co się pomylił.. to bym..:realmad:

A u nas mały już w łózku, a my oglądamy program sportowy;-) ;) Dziś pierwszy mecz Francja - Rumunia :-p
Brzuch mnie boli na @. W poniedziałek powinnam dostać. Staranka zaczynamy dopiero za rok, więc niech przyłazi wredota i szybko mija :laugh2:

My mieliśmy oglądać mecz, ale konentattor jak z zza grobu i daliśmy sobie spokój:p

Do góry