reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2015 : )

Karla, Kamilove-my mieszkanie mamy tanie, bo 2 stowki właścicielce dajemy, plus ponad 3 stowki do spółdzielni. Mamy w tym ogrzewanie i ciepła wodę (płacimy tylko za ilość zużytych kubikow) także nie jest źle. Ale mamy na raty meble i telewizor, to nas trochę obciąża. Tv niebawem będzie spłacony na szczęście. Karty do tel, internet, cyfrowy polsat też obciążają. A moja teściowa się pyta, co my z kasa robimy :D na zapomina, że mamy więcej wydatków niż ona. No chyba, że zaczniemy 4 razy w tygodniu jeść zupy tak jak ona ;) brak słów. Majdaczek- na dwa dni przed owu był seks, może któryś wściekły plemnik przeżył :)

reklama
Karla, Kamilove-my mieszkanie mamy tanie, bo 2 stowki właścicielce dajemy, plus ponad 3 stowki do spółdzielni. Mamy w tym ogrzewanie i ciepła wodę (płacimy tylko za ilość zużytych kubikow) także nie jest źle. Ale mamy na raty meble i telewizor, to nas trochę obciąża. Tv niebawem będzie spłacony na szczęście. Karty do tel, internet, cyfrowy polsat też obciążają. A moja teściowa się pyta, co my z kasa robimy :D na zapomina, że mamy więcej wydatków niż ona. No chyba, że zaczniemy 4 razy w tygodniu jeść zupy tak jak ona ;) brak słów. Majdaczek- na dwa dni przed owu był seks, może któryś wściekły plemnik przeżył :)

My mamy caly sprzet z kuchni na raty:( oboje abinament za telefony. Nawet nie chce wiedziec jaki rachunek za gaz przyjdzie bo mamy 2 pietra:(

Ojj kochana a noz widelec jakis plemnik jak pokazac jaki jeet super i mu sie udalo:) nigdy nie mow nigdy:)

My za mieszkanie płacimy 450zł plus 130 do spółdzielni no i woda, gaz, prąd Dodatkowo fun pack z orange, dwa telefony co daje razem 230zł. I to by bodaj było. My w żadne raty i kredyty się nie bawimy. Za dużo już mnie życie nauczyło ;) strachliwa jestm i już wolę skromniej, a za swoje odłożone :tak:

Kamilove, my za prąd i wodę jakoś specjalnie dużo nie mamy. Bo za dwa miechy za prąd mamy między 83-108 zł. Za grudzień będzie pewnie więcej. Za wodę też za dwa miechy mamy od 80-137 zł. Zależy od ilości pran itd. Tv na raty mój facet wziął, kiedy mieszkał u matki, spalił mu się stary i musiał wziąć. Meble na raty też musieliśmy wziąć, ale płacimy 55 zł na miesiąc i to bez odsetek :) bo była taka promocja wtedy.

Czesc babeczki ja dopiero chwile znalazlam dzisiaj na posadzenie tylka na kanapie ;)
Wiedze ze piszecie o wydatkach nom...ja o swoich nie bede lepiej pisac ;) jednym slowem troche tego jest bo i kuchnie wzielam na raty i samochod oplaty troche szarpia i telefon tez czasem sporo wyjdzie.

Majdaczku kochana na pewno z praca sie ruszy.Gorszy rok juz za nami takze teraz bedzie juz tylko lepiej :tak:

Luxuorius, to ja światło mam kosmiczne bo 200/240zł na dwa miesiące :mad: i woda 70zł na miesiąc. Gaz przychodzi spisywać raz w roku i dostajemy do opłaty kwity na cały rok to mamy koło 50zł miesięcznie.

Karla, współczuję jeśli macie ogrzewanie dużego domu na gaz :( porażka. A co do plemników, to może akurat. Choć w cuda nie wierzę.
Nooo troche nas to wychodzi . W tym domu jeszcze rachunek nie przyszedl. Ale sa dni kiedy jestesmy w domu to tylko kominkiem palimy bo mamy rozprowadzane na caly dom. Co do pradu to mielismy ok. 300-400zl. A woda chyba jeszcze tu nam rachunek nie przyszedl. Masakra z tymi kosztami.

reklama
Kamilove nas dużo w domku nie ma, gdy ja jestem na popołudnie w pracy i Tomek wraca np o 21-ej to co tego prądu zużyjemy :) latem to już w ogole miałam mało za prąd, bo około 7 dych za dwa miechy. Światło prawie nie palone, tv mega oszczędny, lodowka też. Zimą są wyższe rachunki, bo światło się jednak pali w kilku pomieszczeniach.

Do góry