reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2015 : )

Kamilove, ja potem też będę siedzieć z dzieckiem w domku :) uważam, że dziecko potrzebuje na początku bardziej mamy niż babci czy niani. Karla, co do pracy w sklepie to moja matka ma swój sklep i kiedyś tam siedziałam i obsługiwałam. Płaciła nawet nieźle :) teraz sama tam siedzi, bo ja się wyprowadziłam z domu rodzinnego.

reklama
Kamilove, ja potem też będę siedzieć z dzieckiem w domku :) uważam, że dziecko potrzebuje na początku bardziej mamy niż babci czy niani. Karla, co do pracy w sklepie to moja matka ma swój sklep i kiedyś tam siedziałam i obsługiwałam. Płaciła nawet nieźle :) teraz sama tam siedzi, bo ja się wyprowadziłam z domu rodzinnego.

Pieniazki calkiem niezle mam wiec nie jest zle. Ja tez jesli zajde w koncu q ciaze to bede chciala jak najdluzej byc z dzieckiem w domu.

Karla, ja dostaje 6 stow za ta opiekę i mogę tam jeść kolację i śniadania. Niekiedy nawet zjem obiad tam, ale jem w domu obiady, także tam nie muszę i nawet nie chcę. Chyba, że akurat sama im coś ugotuję to spróbuje mała porcję i tyle.

Karla, ja dostaje 6 stow za ta opiekę i mogę tam jeść kolację i śniadania. Niekiedy nawet zjem obiad tam, ale jem w domu obiady, także tam nie muszę i nawet nie chcę. Chyba, że akurat sama im coś ugotuję to spróbuje mała porcję i tyle.

To dostajesz tak plus minus jak ja za 2-3dni w tygodniu w sklepie. Kasa nie najgorsza a nas nie raz te moje pol etatu uratowalo hehe.

Karla, nas też ta kasa uratowała :) plus mój facet ma z 2300-2500 i dorabia u jednego kolesia i tak od 3 stow do 7 stow przynosi. Chodzi tam w soboty po nocce, w tygodniu po nockach i niekiedy w niedzielę. Także nie jest źle. Mieszkamy sami na wynajmie, mamy auto, paliwo dużo nas kosztuje, bo ja do pracy jeżdżę autem, i on na fuchy też autem jeździ. Do pracy ma zakładowy autobus.

Aschllee dziękuje Ci bardzo. Mam nadzieje, że już niedługo praca znajdzie się wreszcie i dla mnie. Pogadaliśmy sobie z mężem wczoraj wieczorem i jakoś tak lżej mi się na sercu zrobiło:tak:

enej Ja owulacje zawsze czuje, mam dużo więcej śluzu i bolą mnie jajniki. Jak piłam inofolic po dwie saszetki, to czułam to wszystko jeszcze bardziej. Jeżeli chodzi o mierzenie temp. to Ja mierzyłam, ale tylko dwa cykle i nie polecam. Za bardzo stresujące, przynajmniej jak dla mnie. Dopiero jak odpuściłam i przestałam mierzyć i się obserwować, to zaszłam w ciąże. Temp. mierzyłam zawsze rano,o tej samej godzinie, przed wstaniem z łóżka. Robiłam jeszcze testy owulacyjne, kupowałam w Rossmannie, te mogę polecić. Zawsze mi się zgadzały z temp. i ze śluzem, wiec chyba było wszystko OK. Wiem, ze niektóre kobiety badają szyjkę, ale Ja jakoś do tego nie jestem przekonana. Mam nadzieje, ze Ci przynajmniej trochę pomogłam.

maran-atha Tobie tez bardzo dziękuje za kciuki. Mam nadzieje, ze pomogą.

Milka przykro mi, ze @ przylazła i trzymam kciuki za kolejny, oby udany cykl. Podaj termin następnej @, to uzupełnię listę. Powodzenia w szukaniu mieszkania.

Luxuorious witaj i powodzenia. Widziałam Cie na staraczkach 2014. Podaj termin spodziewanej @, to wpisze Cie na listę staraczek.

yesenia powodzenia u dentysty. Z tego co wiem, to są podobno jakieś słabsze znieczulenia, ale musisz zapytać stomatologa.

kotek87
Niech idą, niech idą :-) powodzenia w staraniach.

agnieszkak2 fajnie, ze u Ciebie syn już poszedł do szkoły, moi dopiero idą w środę. I muszę przyznać, ze nie tylko my z mężem mamy już dość, ale tez oni już za bardzo się nudzą. Jeszcze na dodatek jutro nie mają treningu, bo jest znowu Święto. Dlatego właśnie wole Święta Wielkanocne.

Milego popołudnia kobietki :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Majdaczek dziękuję :) termin spodziewanej to 20 stycznia. Wiem, że ją dostanie. Owu była pominięta ze względu na moje problemy że skórą. Czekam na nowy cykl :)

My mamy ok 2500zł no i dodatkowo Ł łapie niedzielne fuchy ;);)też na wynajętym :tak:
Z tym, ja od czasu do czasu dołożę z 300zł do budżetu jak z sąsiadki córką zostaje. Ale to nie zawsze więc nie bardzo jako dochód liczę. Tę kasę przeważnie odkładamy do spełnienia naszych jakiś kolejnych marzeń. I myślę, że nie jest źle tak jak jest oby tylko gorzej nie było :tak::tak:

Ostatnia edycja:
Luxuorius nigdy nie mów nigdy :tak: Ktos musi wreszcie mieć dwie II, żeby wreszcie zacząć szczęśliwą passe na nowy rok :-)

Jak tak patrze na naszą listę to, aż się milo robi, tyle nas już przybyło. Mam nadzieje, ze niedługo będzie tyle samo II kreseczek.

reklama
Karla, nas też ta kasa uratowała :) plus mój facet ma z 2300-2500 i dorabia u jednego kolesia i tak od 3 stow do 7 stow przynosi. Chodzi tam w soboty po nocce, w tygodniu po nockach i niekiedy w niedzielę. Także nie jest źle. Mieszkamy sami na wynajmie, mamy auto, paliwo dużo nas kosztuje, bo ja do pracy jeżdżę autem, i on na fuchy też autem jeździ. Do pracy ma zakładowy autobus.

Moj troche ponad 3tys zarabia czasem troche wiecej plus ja ok. 600zl tez czasem troche wiecej bo na paznokciach dorabiam z tym ze my od 3 miesiecy mieszkamy w duzyym domu i koszta samego zycia nas troche zjadaja. Ale jakos dajemy rade. :)

Do góry