reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Cześć :)
Można się zapisać? Czy będzie nowy wątek że staraczkami na 2016? Bo to będzie mój rok ;-).

Widzę, że rozmawiacie o tortach. Ja też już pomału główkuję jaki zrobić mimo że mam jeszcze miesiąc. Ostatnio ciągle robiłam torty z masą z bitą śmietaną i mascarpone. Wszyscy się zajadali, więc chyba i tym razem taki zrobię. Po co zmieniać coś co jest dobre, prawda? ;-)

3 kilo ale mam niedoczynnosc tarczycy i zwalam na to bo bardzo pilnuje tego co jem

Ee to prawie tyle co nic :) na cos trzeba zwalić wine hehe :p

Nusia no to fajnie, ze pójdziesz. Koniecznie daj znać jak sie cos dowiesz :)

Witaj edziok. Jasne, ze mozesz dołączyć :) To napisz cos o sobie. A co do wątku, jak ktos założy to będzie ;D

Tymczasem zmykam, bo juz mi sie oczki kleja. Dobranoc :*

Ostatnia edycja:
Dziękuję za miłe przyjęcie :)

Coś o mnie. Hmmm.
Jak widać po suwaczku mam już prawie 5 letniego kawalera :) Kiedy to zleciało?

Kiedyś obiecałam sobie że do 30 roku życia będę miała 2 dzieci. Niestety ten plan mi nie wyszedł. Plan B jest taki, że do 30-stki zajdę w ciążę :-D.

Poza tym, nie pracuję, siedzę w domu. Więc mam mnóstwo wolnego czasu który marnuję. A mogła bym w tym czasie zająć się maleństwem :-D. Albo dwoma ;-)

Nam się w tym miesiącu nie udało, ale trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny testujące w najbliższym czasie :tak:

Witam poranna porą :)

Edziok w takim razie nie masz wyjścia tylko trzeba regularnie działac! :)
Tez sobie obiecuje, ze do 30-stki dwojeczke będziemy mieli, najchętniej parke ;) a zobaczymy jak to wyjdzie.

Dziekuje Karola za info. Nigdy nie używałam tego oplatka :) kiedyś trzeba spróbować.

Witam się dziewczyny z rana :) kawa w trakcie picia :) synek w szkole :)
Chyba z tego miesiąca nic nie będzie bo dalej trwa wojna u nas :) heh chyba że będzie wielkie godzenie :) jak mi się nie chciało dzisiaj podnieść głowy spalabym i spala gdzie ja zawsze ranny ptaszek :) miłego dnia wam życzę.

Anulka to o co Wam poszlo, ze kolejny dzien wojny?:) jak zaczniecie sie godzic to szybko nie przestaniecie :D

Potrzebuje jakis przepis na ciacho, które szybko sie robi,najlepiej bez kremu. Moze ktos cos polecić?;)

reklama
Kasik na bardzo szybko i bez kremu to ciasto bananowe z kakao :-)

Bierzesz 2-3 dojrzałe banany, 2 jajka, 3 lyzki mleka, pół szklanki cukru i 3 łyżki oleju, blendujesz na papkę, do tego dajesz 1 szklankę mąki, 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę sody i 2 łyżki kakao. Wszystko mieszasz łyżka wlewasz do formy (to jest porcja na keksowke, jak chcesz na większą formę to musisz podwoić skladniki) . Piecze się okolo godzinę w 160 stopniach. Później możesz polać czekolada albo posypać cukrem pudrem.
U mnie to najszybsze ciasto, niestety kończy się równie szybko jak robi ;-)

Do góry