reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2015 : )

Ja na początku tylko rano wymiotowałam ale mdłości miałam całe dnie, potem jak już było bardzo ciężko to wstawałam w nocy - wymiotowała, rano o 6 00 - wymiotowałam, po śniadaniu - wymiotowałam i czasami wieczorem jeszcze raz, ale takie mega ciężkie to miałam 2-3tyg i to na luteinie, pod odstawieniu to złagodniało. Teraz jestem na etapie że jak coś po wstaniu zjem to robi mi się lepiej, ahaa i dobra rada, z rana jak idziecie żygac to dobrze jest wypić kilka łyków wody, bo przynajmniej ma sie czym wymiotowac i jak już się zwymiotuje to od razu robi się lepiej i wtedy trzeba szybko coś zjeść :) Ja jak wchodziłam na zajęcia na uniwerek to cała grupa krzyczała że bardzo ze mną kiepsko heh aż zielona byłam :D

reklama
Kasik jak powiadomienia na apce ustawiałas? Bo ja nie umiem :(

Gaga oby juz przyszła, o których badaniach mówisz? Prolaktyne itd? Ja robiłam w 5 dc kazał w 4 ale złe sie zrozumieliśmy. Pytałam w szpitalu i lekarka powiedziała ze ważne zeby zrobic prolaktyne do 6dc innevtez miałam robione tak jak ty

Edyta js tez zaczynam starania od poniedziałku. Teraz plamie cały czas( nigdy tak długo nie miałam) a moj P wyjeżdża na cały weekend :( a ja w pracy bede, w piątek jeszcze urodziny koleżanki syna ( co kupic 12 Latkowo co na wszystko jest obrażony?)

Gaga widze ze przyszła @ gratuluje :)

Enej wiem ze jest to ciężka sytuacja dla szwagierki ale nic nie poradzisz. U mnie wszystkie w rodzinie juz zaszły i urodziły a ja nadal nie. Wspieraj ja ale to czasami moze pogorszyć sytuacje. Ja sie odcielam od dziewczyn i jak urodziły to było juz ok

Cały dzien próbowałam was odczytać i robiłam to na raty wiec najprawdopodobniej pominelam cos co chciałam wpisać. Widziałam nowa staraczke mam nadzieje ze to objawy w dobra stronę ;)

Nie ustawiłam nic.. jak pobrałam apke i się zalogowałam na swoje konto to wyskoczyły mi subskrybowane tematy w których się udzielam i tam gdzie się ktoś wypowie to wyskakuje mi komunikat, coś mniej więcej jak sms. Nawet przy pierwszym jest dźwięk.. samo mi się to jakoś tak ustawiło.. chyba.. bynajmniej sama w ustawieniach nic nie grzebałam. Wygodne to jest :)

Och dziewczyny współczuje Wam tych mdłości i wymiotów.. chociaż z drugiej strony, takie uroki ciąży ! :) choć pewnie łatwo się mówi, a ciężej się przechodzi ;p ale dacie rade gwiazdy :*

ewel a lekarz ci kazał brać czy sama z siebie ?? U mnie nasilała bardzo i osłabiała mnie, ciągle leżałam i podsypiałam, wieczorem ok 18 00 zazwyczaj robiło mi się lepiej i zaraz jak brałam lutke to znowu mnie powalało i już tylko szłam spać, same ciążowe mdłości to idzie znieść ale te po luteinie to był koszmar

Widzę, że Majdaczek skrupulatnie uzupełnia listę, już na zielono jestem oznakowana :D
ale od razu sprostuje.. własnie dostałam @.. znów przed czasem, kolejny nie regularny cykl (tym razem 26dni).. no cóż. Już chyba tak to będzie. Teoretycznie następna @ powinna być 14.04, ale Majdaczku mam prośbę o przeniesienie mnie z listy staraczek do poczekalni, bo my z mężem starania rozpoczniemy dopiero około lipca. :)

kami ja czytałam o tych tabletkach ale podobno lepiej ich za często nie brać, przerabiałam ten temat i jakoś dałam rade bez :) to np mamarin

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik ale gynomed o ile się nie mylę to tylko zapobiegawczo bo to probiotyki które wyrównuja florę. Jak swędzi to już jest sprawa zaawansowana. Można spróbować kremem clotrimazolum bez recepty, ale nie zawsze pomaga. Może złagodzić objawy do wizyty. Ale ogonie wydaje mi się ze bez globulek na receptę się nie obejdzie. Przynajmniej mi się nigdy nie udało. Pomagał właśnie pimafucin o ile się nie mylę. Tylko na receptę.

właśnie mam ten clotrimazolum i pomaga średnio,ale zawsze cos

Do góry