reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2015 : )

Dziewczyny a słyszałyście o 1000zł zasiłku rodzicielskiego przez rok po urodzeniu dzidzi dla beztobotnych i studentów??? Wchodzi to od 2016, ale dzieci z 2015 też obejmuje :tak: :)

Kurcze, aż jestem w szoku, że państwo chce rodzinom pomagać :what:

reklama
Tak ma wejść od 2016 roku ale obejmie tez dzieci z 2015 przez okres 52 tygodni ;)
Czyli dziecko urodzone we wrześniu ma dostawać niby od stycznia przez 48 tyg

Pozdrawiam z pracy!

Tak mocno boli mnie brzuch , że tracę nadzieję. Testy negatywne...

Jak teraz się nie uda to chyba na jakiś czas pożegnam się z forum bo jest mi coraz ciężej :-(

Ciekawe czy im się nie zmieni ;) bo ja teraz pracuje trochę na czarno i studia kończę w lipcu a potem bezrobocie ;) jak mi się uda zajść to fajna alternatywa ;) chociaż o tak najszybciej chce do pracy a maly/mała do żłobka :) taki plan a co wyjdzie z tego się okaże :)

Yesenia, czasem niestety taki odpoczynek jest konieczny :( ja po swojej stracie też rozstałam się z dziewczynami z innego forum. Nie potrafiłam inaczej :(

Ehh życzę by wszystko Ci się poukładało :-*

Anulka, też jestem ciekawa co wyjdzie ;) niby to pewne na 100% no cóż zobaczymy :)

Zawsze to pomoc dla co biedniejszych rodzin i za to dla kraju wielkie brawa. Bo tak to państwo potrafiło dzieci rodzicom zabrać by oddać do rodziny zastępczej i płacic jej kasę za ich wychowanie. Co za bzdura.

Kamilove właśnie nie rozumiem takich sytuacji ze rodziny biedne (nie patologie) traciły dzieci bo żadnej pomocy a zastępcza rodzina dostaje na dziecko nie małe pieniądze. My oprócz becikowego na synka nie dostaliśmy i nie dostajemy nic jakoś trzeba sobie radzić. Na rodzinne się nie łapiemy bo parę złoty przekraczały dochód na osobę a taki dochód faktyczny na osobę to wegetacji anie życie. Pracuje głównie mąż. Ja mam stypendium naukowe to zawsze parę groszy do przodu :)
Teraz zalapiemy się na rodzinne ale co to jest 107 zł ? Fakt faktem lepiej mieć do przodu niż do tyłu ale to śmieszne pieniądze. Obawiam się tylko jak to wpłynie na te rodziny hmm powiedzmy patologiczne. Wtedy co rok dziecko bo ten zasiłek rodzicielski a potem dziecko oddajemy robimy następne?

reklama
Yesenia a czemu chcesz odejść? Chcesz odetchnąć? Kamilove może to nowa premier slowko szepnela, że ma być pomoc, bo jadą po niej ostro, że nic nie robi.

Do góry