reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Cześć Kochane;)
No mdłości faktycznie długo mnie trzymają, dziś na szczęście póki co jest okej...
Co do wzrostu... to moja Tośka też jest dość wysoka i też należy do tych szczuplejszych dzieci. Ci, którzy nas nie znają myślą że młoda ma przynajmniej 3 latka... Nosi ubranka na 92, 98 i 104... zależy też od rozmiarówki:) A waży 13 kg... zawsze mamy problem ze spodniami, bo jak na długość są dobre to w pasie za szerokie... nawet legginsy;/

Jussastar, co do rozmiarówki to wszystko przed Tobą... dla mnie początkowo był to kosmos:D Dobrze, że na wielu ubrankach był podany od razu wiek, to zawsze ułatwiało kupowanie:D

Dominika
, cieszę się, że u Ciebie ze zdrówkiem już lepiej:))) No i u małego:) Daj koniecznie znać jak po wizytach u lekarzy:) Trzymam mocno kciuki:*

Kasia
faktycznie fajna promocja, tylko ja bardzo rzadko w smyku bywam... Ooo urodziny bliźniaczek, fajnie:) Torciki na pewno będą pyszne:)

Lisica jak się czujesz kochana???

Grubsonku jak u Was???

Aschlee???????????????

U mnie dziś beznadziejna pogoda, zimno, deszczowo, szaro buro i ponuro...:/

reklama
Kasiu Daniel waży 23 kg i też jest szczupły, ale to straszny niejadek który nie usiedzi w miejscu ;)

Butterfly dzięki że pytasz, czuję się raz lepiej, raz gorzej. Mdłości są dalej, wymioty też i do tego często ból i ucisk w żołądku (myślałam że to wzdęcia ale już sama nie wiem). Ale co mogę zrobić, przetrwam to ;)

Daniel ma dziś pasowanie na starszaka :)

Witam,rano powrocilo 2x,ale to nie jest taka typowa biegunka.Bylam z Malym u pediatry i idzie w angine:( dostal antybiotyk,rozmawialam z lekarz na swoj temat i mowila zebym wziela wegiel i zeby duzo pic.
Jutro o 9.00 mam zadzw.do nowej gin,dzis do niej dzwonilam,powiedzialam ze jestem w 10 tyg.ciazy ze mam biegunke nietypowa od poniedzialku,ze biore loperamid i smecte,ze bylo wczoraj dobrze ale dzis znow 2x.Powiedziala zebym zadzw.jutro do niej o 9.00 to sie ze mna umowi i przyjmie.Ponadto powiedzialam jej,ze od poczatku ciazy brudze,ale nie zawsze (kolor kremowy) (pare razy sie zdarzylo), ona mowi ze to plamienia/krwawienia i zeby do szpitala,NIE ZDAZYLAM JEJ POWIEDZIEC Z TEGO WSZYSTKIEGO,ZE LEKARZ PROWADZACY SPRAWDZAL I ANI NA USG ANI W BADANIU WZIERNIKIEM NIC NIE WIDAC ZADNEGO PLAMIENIA ANI PRZYCZYNY.Powiedzialam jej,ze mam male dziecko (w dodatku chore teraz) i czy moglaby mnie jutro przyjac.Zgodzila sie i mam zadzwonic jutro o 9.00.

Dzis na 17.45 mam wizyte u endo.
Mam nadzieje,ze jest wszystko w porzadku z dzieckiem,martwie sie,leze-nie brudze.W czwartek mi sie zdarzylo.Badania z srody mam dobre.Zostala mi na dzis wieczor 1 tabletka luteiny,mam nadzieje ze mi przepisze.
Rozmawialam z mama czy isc jeszcze dzis do tego starego gina,ale mowi ze nie ma sensu,niewiadomo czy usg zrobi i zapewne oleje sprawe.Martwie sie:( Nie po to chodzedo lekarzy zeby olewali sprawe albo dla "swietego spokoju" wysylali do szpirala na 3 dni,a pozniej na kontrol prv-tak jak moja kolezanke.Chcialabym zeby lekarz wysluchal,doradzil a nie olewal badz przytakiwal tak jakby w ogole nie mial o niczym pojecia.
Jeszcze mama ma niska hemoglobine,Olus chory w domu trzeba dokonczyc remont itd.

Przepraszam za te smutki.

Bardzo duzo leze,czasem juz nie moge ale zaciskam zeby:p jestem w domu to na lezaco bawie sie z synkiem,staram sie organizowac mu czas:)

Ostatnia edycja:
Właśnie zauważyłam, że Aschlee dziś o 11 odpisała mi na wiadomość... ale widzę, że już wiecie... więc nie będę drugi raz pisać... Bez sensu to wszystko... nigdy nie zrozumie dlaczego Kochające Mamy tracą swoje dzieci... niesprawiedliwe...:(

Heja,
U mnie też szaro i ponuro, dobrze, że już weekend i odpoczynek.
Dominika – nie do końca rozumiem sytuację z Twoimi lekarzami… Chodzi o to, że chodzisz w dwa różne miejsca na NFZ i prywatnie?
Butterfly – legginsy za ciasne – to faktycznie chudzinka : )
Aschlee
[*] dla Twojego Aniołka… to takie niesprawiedliwe : (

reklama
Nie.Jusastar,ze swojego starego gina nie bylam i nie jestem zadowolona (bylam ost.raz na wizycie u niego 3 pazdziernika) ,a do nowej gin dopiero jutro,a miala byc dzis wizyta.Zeby nie zwlekac z biegunka, to poszlam wczoraj (raz) na nfz,bo nowa gin,ktorą chce zeby prowadzila mi ciaze przyjmuje na nfz i prv,a ze biegunka to nie czekalam do dzis,tylko poszlam do innej na nfz,choc mialam nadzieje,ze bedzie ta gin,o ktora mi chodzi.

Do góry