reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Grubson - dobrze, że macie "plan". Ja też myślę, że wszystko będzie dobrze.

Mam wyniki badań, hemoglobina i hematokryt z badania na badanie idzie w dół mimo suplementacji...Wprowadzam dietę baaardzo bogatą w żelazo... Bo to nie żarty. ehh... Zoaczymy co lekarz powie w poniedziałek...

reklama
Cześć Dziewuszki:*
Przepraszam za nie obecność, ale we wtorek miałam okropny dzień, od rana do wieczora co chwile wymiotowałam... :( dopiero koło 18 mnie puściło...ale byłam strasznie wyczerpana...;/ Dobrze, że moja córeczka była tego dnia bardzo wyrozumiała i dała mi poleżeć w łóżku... A wczoraj cały dzień byłam w Lublinie, rano robiłam morfologie i mocz... a po południu miałam wizytę... Oczywiście wyniki moczu średnie i nadal mam brać leki...;/
5 listopada mam USG, akurat dzień przed rocznicą ślubu:) Mam nadzieje, że to będzie miły prezent...
Grubsonku wierzę, że wszystko będzie dobrze Kochana, dzieciątko na pewno jest zdrowe:* Trzymam bardzo mocno za Was kciuki:***
Kasia, mnie wczoraj ważyli i wyszło, że 3 kg przytyłam od początku ciąży... a moja waga pokazuje 2 kg na plusie... wiec nie wiem, która jest bardziej wiarygodna:D Więc też tyję...:p
Jussastar, mam nadzieję Kochana, że wyniki wkrótce się polepszą:) poczytałam trochę o tym Vasa Previa i chyba poproszę lekarza, żeby mi takie badanie wykonał... lepiej dmuchać na zimne... co prawda też prawdopodobnie będę miała cc, bo ostatni mój poród też się zakończył właśnie cc... ale wolałabym wiedzieć, czy jest wszystko ok...

Co do ruchów, to szczerze mówiąc wątpię, żeby w 12 tyg. już było je czuć, choć podobno w ciążach bliźniaczych w drugiej i kolejnych ciążach można już odczuwać ok 13 tyg... ale nie wiem... Ja poczułam jakoś pod koniec 16 tyg, takie lekkie jakby głaskanie, teraz czuję już całkiem nieźle kopniaki (przypominające bardziej rozciąganie), ale mąż jeszcze nie jest w stanie wyczuć:))

Dominika, mdłości nadal Cię męczą???
Kasia, jak zdrówko lepiej już???

Co się z ASCHLEE dzieje????

Jak tam w ogóle u Was laseczki samopoczucie???

Ostatnia edycja:
jussastar ja też trzymam kciuki za lepsze wyniki! myślę, że dieta coś zdziała:tak:
butterfly o kurczę współczuję mdłości, długo cię trzymają! Czyli w listopadzie dowiecie się, kto tam się ukrywa w brzuszku:-)
Moja siostra z bliźniakami czuła ruchy podobnie jak ja ok 19 tc.

U mnie ok, kupiłam sól morską i puszczają zatoki, jest o wiele lepiej. Gardło już nie boli. Oby tak dalej.
Dzisiaj obkupiłam młodą w Smyku:-)nie wiem czy wiecie ale jest fajna promocja na stronce do -70% i do tego z kodem LuxMedSmyk dodatkowo -10%. ;-)

Dzisiaj wybieram się do sklepu kupić jakąś farbę do włosów bo wyglądam okropnie, nie mogę patrzeć na odrosty bleee. Dziewczyny mi poleciły farbę Biokap i taką kupię, jest na bazie roślinnej.
W sobotę idziemy na podwójne urodzinki bliźniaków siostry - troszkę zaległe, bo jej córka była długo w szpitalu. Jest już w 100% sprawna i jest ok, choroba zwalczona:-) Także świętujemy 3 latka! Prezenty kupione a ja już mam ochotę na torciki hehe bo 2 będą:-D:-D

Butterfly - kurcze, to długo faktycznie Cię męczy... nic nie pomaga ? Super, że niedługo będziesz wiedzieć jaka płeć, ja jakoś myślę, że u mnie będzie chłopczyk... mam już wymyślone imię, a dla dziewczynki nie...

KasiaJ - dobrze, że zatoki puszczają : ) Fajna promocja, tylko ja nie mam co kupować ;p Ostatnio obkupiłam chrześniaków na urodziny, więc spokój i dopiero pod choinkę...

jussastar ja małej ubrania pozamawiałam, bo ona ma prawie 6 lat a mierzy 126 cm :-) jest bardzo wysoka i wszystko zrobiło się za małe..

O, fajna promocja ;) ja swojego ostatnio w c&a obkupiłam. A swoją drogą, mój w grudniu 5 lat skończy a już rozmiar 122-128 nosi, taki wysoki. Rośnie chłopisko.

Dziewczyny, nie mam w ogóle pojecia o tej rozmiarówce... czy to dużo, czy mało... To chyba wszystko przede mną dopiero. Samochód mi rano nie chciał odpalić i się strasznie wkurzyłam, że muszę jechać autobusem... Jak się człowiek do dobrego przyzwyczai to cięęęężko później wrócić do tego gorszego :p

Witam,od paru dni mialam biegunke,poszlam dzis do gina na nfz i lekarka przepisala mi smecte i loperamid,jak do jutra nie przejdzie to mam przyjsc po skierowanie do szpitala na oddzial;/ Na szczescie przeszlo,zobaczymy co bedzie wieczorem i w nocy.
Byla zdziwiona,ze dzis przyszlam a najbardziej zdziwily ja moje usg i pusta ksiazeczka..
Wyniki mam dobre.W dodatku mowie jej,ze brudze wczoraj( a tak to czasem),a ona nie badajac mnie stwierdzila,ze plamie,skierowania na usg nie dala,tylko recepte wypisala.Zdziwila sie,ze nie poszlam prywatnie do swojego gina,jak wiadomo codziennie nawet prywatny nie przyjmuje,a poza tym nie chcialam nic mowic,ze zmieniam gina a poza tym jak nie przechodzi to nie bede czekac jeszcze dodatkowy dzien z biegunka,w dodatku byla mocno zdziwiona ze mampusta ksiazeczke:| Spytala kiedy mam wizyte u swojego gin,powiedzialam ze za tydzien,kazala sprawdzic na usg wszystko (widziala 2 zdjecia usg) Jutro ide prywatnie do nowej gin,tylko ona nie ma w gabinecie sprzetu,wiec za tydz.pewnie zrobi na szpitalnym sprzecie.Powiem Wam,ze czasem biore nospe forte i wiecej mgb6,bo brzuch tak jakby stawial mi sie i czasem boli w dole i zaraz przestaje (bardzo rzadko tak mam).Staram sie duzo lezec,mdlosci niewiele wczoraj bylo,nie wymiotuje juz.
Staram sie nie denerwowac.Dzieki Motylku,ze pytasz;)

Przezywam ewentualne pojscie do szpitala ze wzgledu na synusia.
3majcie kciuki.
Zmienilam "kwas foliowy" na "Folik" i lepiej sie czuje.
Mam nadzieje,ze bedzie wszystko w porzadku.

Ostatnia edycja:
Przeszlo mi;) ale biore jeszcze zapobiegawczo smecte i loperamid.
Dzis wizyta u endo i nowej gin,troche sie denerwuje.Musze spisac sobie pytania i niepokojace objawy zebym nie zapomniala w czasie wizyty.
Powiem Wam,ze w 1 ciazy z synusiem bardzo sie martwilam,a teraz tak samo-myslalam,ze w drugiej ciazy obejdzie sie bez "atrakcji".Czekam z utesknieniem na drugi trymestr i mam nadzieje,ze bede mogla normalnie funkcjonowac (np.wyjsc z synusiem na spacer) i ze przyjdzie czas kiedy zostania sama radosc bez obaw o dziecko.
Synus mial taki katar w nocy z srody na czwartek,ale dzis mu przeszlo-ale pojde do pediatry na wszelki wypadek.

reklama
Dominika życzę dużo zdrówka dla Was! ja podobnie jak Ty myślałam, że 2 ciąża będzie ok, że już wiem co i jak, że teraz będzie na pewno ok.. a tu od samego początku moc atrakcji. Też się boję, ale to chyba normalne.:tak: Daj znać jak u nowej gin!

jussastar tak wszystko przed Tobą:-)

Lisica rośnie Ci chłop:-) ja mojej też tak kupuję, głównie na 128 albo rajstopy/getry na 134. Moja jest bardzo wysoka ale chudzinka, waży 21 kg;-) w swojej grupie w przedszkolu jest najwyższa.

U nas dzisiaj szaro buro... aż sobie kawkę zrobiłam:tak: ale powiem wam, ze moje dziecko takie szczęśliwe, że mam dla niej czas. Zawożę do przedszkola, odbieram.. tak to jak skonczyła 5 miesięcy byłam zawsze w pracy..

Dziewczyny ale nam suwaczki śmigają:-D:-D

Do góry