reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Jeszcze mnie ucho boli jak cholera... Chyba wyślę męża po olejek kamforowy czy amol, cały czas coś kurde...

reklama
Dzięki dziewczyny za rady, tego mi było trzeba. Dzwoniłam do tej drugiej przychodni - babka się dziwiła, że w tej obecnej mnie nie ważą, ani ciśnienia nie mierzą i stwierdziła "Jak oni kontrakt dostali?". No i u nich przyjmuje też ten ginekolog co do niego chodzę teraz, ale od razu babka mi powiedziała, że ten drugi zajmie się mną dużo lepiej, polecają go pacjentki i dokładnie bada.

Mam nadzieję. Minus taki, że przyjmuje tylko 1 dzień w tyg, i mam nadzieję, że zdążę do pracy na 10.40. Zapisałam się na najbliższy poniedziałek.

A powiedzcie mi, zwłaszcza Niemartwsie bo Ty zmieniałaś lekarza. Nie było z tym problemu? A później do becikowego to będę musiała mieć zaświadczenia od jednego lekarza czy od dwóch?

Ostatnia edycja:
Aschlee ja nie wiem tak sobie strrzeliłam :) ale w ciąży z Emi to słodkości mi bardzo smakowały (stąd +20kg )
Zresztą Emi mimo że nic jej nie mówiliśmy jeszcze mówi ostatnio cały czas że chce mieć brata i dlaczego nie ma brata itd. :)

Jussastar, nie było problemu. Masz prawo zmienić lekarza, jeśli tylko odczuwasz taką potrzebę. Mój nowy lekarz nie pytał nawet o przyczynę zmiany, powiedział, że nie ma sprawy. Zaświadczenie do becikowego miałam tylko od jednego, nowego lekarza. Wpisałam tylko daty wizyt, mimo że te początkowe nie były u niego, on podpisał i żadnego problemu nie było.

Aschlee, ja też cały czas mam ochotę na pikantne, słone i kwaśne, ale słodkim też nie pogardzę;p
Kurde znów mi nie dobrze:( jakoś mam wrażenie, że ostatnio mdłości się nasiliły... ehhh...
Jussastar cudny dzidziol:))) W poprzedniej ciąży co wizytę miałam ważenie i mierzenie ciśnienia. W tej jeszcze nie, ale mnie to nie przeszkadza... co wizytę lekarz przeprowadza ze mną wywiad odnośnie samopoczucia i wagi, moje wizyty trwają ok pół godz. Badania gin. też mam ale nie zawsze. Jeśli masz wątpliwości co do lekarza, to może faktycznie go zmień:)
Z moją córką dziś już dobrze:)
Niemartwsię, masz nadal plamienia? A co do fast foodów też mam na nie wielką ochotę... ale jem bardzo sporadycznie...
Kasia jak po wizycie?
Lisica daj znać co i jak po wizycie. Trzymam kciuki &&&
Martaha ale bym zjadła barszczyk:) ten patent ze smoczkiem wykorzystam w święta;p

Ostatnia edycja:
Ja właśnie wracam z wizyty. Wszystko pięknie. Gin zrobił mi usg, żeby poszukać przyczyny plamienia. Nawet poszedł ze zdjęciem się skonsultować do gabinetu obok. Tłumaczył mi, że coś mam za nisko umiejscowione, coś o ektopii...na prawdę starałam się to zrozumieć, ale nic nie wiem, oprócz tego, że nic złego się nie dzieje i mam się plamieniem nie przejmować. Poradził mi jednak nie pracować do końca pierwszego trymestru. W mojej pracy jest za dużo chodzenia. Nie wiem czy będę miała gdzie wracać, ale mówi się trudno, dziecko ważniejsze.

Butterfly, tak, bardzo plamie. Przed wyjściem na wizytę miałam całą wkładkę w świeżej krwi...no ale skoro lekarz mówi, że to nic poważnego, to mu wierzę.

Liścia, KasiaJ, jak po wizytach??

reklama
Do góry