reklama
Butterfly no wlasnie ja tez sie zastanawiam czy sie nie wstrzymac ale w sumie nawet gdyby byl chlopczyk to potem i tak kazde bedzie mialo swoj pokoj a jak bedzie malutki to przeciez wszystko jedno moze uda mi sie ja na ta dzungle namowic albo kubusia bo taka uniwersalna jest;-) na jednym watku dziewczyny podsunely chinski kalendarz i wyszko ze niby chlopak ma byc ale jakos tak nie koniecznie wierze w te kalendarze i zabobony dla mnie wszystko jedno byle zdrowe i donoszone tyle ile trzeba
Lisica to czekamy do 16 i zaciskamy mocno kciuki
Lisica to czekamy do 16 i zaciskamy mocno kciuki
Ostatnia edycja:
butterfly:)
Fanka BB :)
Lisica, Kochana, jestem dobrej myśli:***
Aschlee, mnie też z chińskiego wyszedł chłopak hehe Masz rację byle było zdrowe i by ciąża przebiegła pomyślnie...
Podpowiedz mi kochana, może i inne mamusie co mogę zrobić, żeby oduczyć moje dziecko bicia... bije wtedy kiedy czegoś nie dostanie, wtedy wpada w furię, rzuca wszystkim i właśnie bije... ostatnio zastosowałam karny kącik, dużo z nią rozmawiam, tłumaczę... ale to nie rozwiązuje problemu:/ Ogólnie jest grzecznym dzieckiem...tylko z tym jest problem:/
Aschlee, mnie też z chińskiego wyszedł chłopak hehe Masz rację byle było zdrowe i by ciąża przebiegła pomyślnie...
Podpowiedz mi kochana, może i inne mamusie co mogę zrobić, żeby oduczyć moje dziecko bicia... bije wtedy kiedy czegoś nie dostanie, wtedy wpada w furię, rzuca wszystkim i właśnie bije... ostatnio zastosowałam karny kącik, dużo z nią rozmawiam, tłumaczę... ale to nie rozwiązuje problemu:/ Ogólnie jest grzecznym dzieckiem...tylko z tym jest problem:/
Lisica no wlasnie bede musiala jakos ja przekonac na te kucyki to juz nie moge patrzec bajki z kucykami,kolorowanki z kucykami,maskotki kucyki
Butterfly moja do niedawna robila to samo....Jak czegos zabronilam to potrafila uderzyc.Ja zawsze wtedy lapalam ja za rece i mowilam bez zlosci calkiem spokojnie ale stanowczo ze ma mnie nie bic bo to boli.Ze ja jej nie bije i nie zycze sobie takiego zachowania.Potem mowilam ze ma kare sadzalam ja na dywanie w kacie i miala siedziec 5 minut.No a po 5 minutach zadawalam pytanie czy wie dlaczego miala kare.Jak odpowiedziala i przeprosila powiedzialam ze moze juz wyjsc z kata i ze jak zrobi tak poraz kolejny znow bedzie miala kare.5 razy jeszcze probowala ale jak widziala ze nie wygra to odpuscila
Teraz jakis czas temu probowala wszystko wymusic placzem i krzykiem ale tez juz opanowalam chwilowo jest spokoj;-)
Butterfly moja do niedawna robila to samo....Jak czegos zabronilam to potrafila uderzyc.Ja zawsze wtedy lapalam ja za rece i mowilam bez zlosci calkiem spokojnie ale stanowczo ze ma mnie nie bic bo to boli.Ze ja jej nie bije i nie zycze sobie takiego zachowania.Potem mowilam ze ma kare sadzalam ja na dywanie w kacie i miala siedziec 5 minut.No a po 5 minutach zadawalam pytanie czy wie dlaczego miala kare.Jak odpowiedziala i przeprosila powiedzialam ze moze juz wyjsc z kata i ze jak zrobi tak poraz kolejny znow bedzie miala kare.5 razy jeszcze probowala ale jak widziala ze nie wygra to odpuscila
Teraz jakis czas temu probowala wszystko wymusic placzem i krzykiem ale tez juz opanowalam chwilowo jest spokoj;-)
Ostatnia edycja:
niemartwsie
Lisica, spokojnie, na pewno wszystko będzie dobrze. A w jakim kolorze to plamienie? Jak wczoraj zobaczyłam u siebie świeżą czerwoną krew, to myślałam, że to już koniec, a serducho biło pięknie. Na pewno u Ciebie też będzie ok. Leż spokojnie, odpoczywaj i koniecznie daj znać po wizycie
Aschlee, przez to że oglądałam Twoje tapety, muszę teraz oglądać koniki pony.... też mam już dość... nawet jak śpię to widzę koniki
niemartwsie
butterfly, u nas jest podobny problem z Małym. Jak coś idzie nie po jego myśli, to w ryk i bije na oślep Rozmawiałam z dziecięcą psycholog i mówiła, że kluczowy jest spokój i opanowanie rodzica i że trzeba tłumaczyć, że to boli i nie chcemy, żeby tak robił. Małe dziecko nie umie panować nad emocjami i dlatego tak się zachowuje. My staramy się zachować spokój, ale na razie to nie daje rezultatów. Ogólnie ciężka sprawa
No to ja postępuje tak samo... póki co nie za bardzo to działa... może dlatego, że jest jeszcze mała... Kurcze, ciekawe kiedy to minie... no i jeszcze jeden kolejny problem... smoczek:/ Nie rozstaje się z nim na krok... dobrze, że przynajmniej na spacer go nie bierze;/
Ostatnia edycja:
reklama